Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2014 - Anul XIX, nr. 254 (5763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

A fost inaugurat noul corp de clădire al Grădiniței „Dumbrava Minunată”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Grădiniţa „Dumbrava Minunată” din Fălticeni a fost inaugurat ieri noul corp de clădire, o cerinţă mai veche în procedura de autorizare şi funcţionare a instituţiei.

Lucrările de construcţie s-au derulat în acest an, finanţarea, în valoare de 300.000 de lei, fiind asigurată din fonduri de la bugetul local. La această sumă se adaugă fondurile alocate pentru dotări de peste 100.000 de lei.

La festivitatea organizată de conducerea grădiniţei au participat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, primarul Gheorghe Cătălin Coman, deputatul Ioan Stan, directori şi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ din Fălticeni (grădiniţe, şcoli gimnaziale, colegii), părinţi şi copii, foste cadre didactice la această unitate de învăţământ, în prezent pensioanare. După ce preoţii au oficiat slujba de sfinţire, inaugurarea clădirii a fost marcată prin tăierea panglicii tricolore de primarul Cătălin Coman, deputatul Ioan Stan şi prof. Adriana Sanson, director coordonator al Centrului bugetar al grădiniţelor cu program prelungit din Fălticeni.

Grădiniţa  „Dumbrava Minunată” are o existență de 51 de ani şi deservește copiii familiilor care locuiesc în cartierul 2 Grăniceri. În acest an şcolar grădiniţa îşi desfăşoară activitatea cu patru grupe (115 preşcolari). Noua extindere este prevăzută cu parter şi etaj şi cuprinde: vestibul, hol, acces pe verticală, oficiu, spălător şi sală de mese (la parter), sală multifuncţională, hol de acces şi depozitarea materialului didactic (la etaj). La compartimentarea pe funcţiuni a noului corp de clădire s-a ţinut cont de normativele în vigoare şi s-au respectat fluxurile prevăzute în acestea. Pentru evacuare în caz de incendiu s-a prevăzut o scară exterioară.

 

Lucrările de modernizare vor continua şi anul viitor

Directorul coordonator al grădiniţei, Adriana Sanson, a declarat: „Sunt bucuroasă pentru că astăzi, pentru această unitate s-a împlinit un vis de mult dorit de cadrele didactice, părinţii şi copiii care învaţă aici: extinderea grădiniței cu un spaţiu la parter pentru sală de mese modernă, dotată cu mobilier nou, modern, adaptat la nevoile şi înălţimea copiilor şi o sală multifuncţională la etaj care asigură un spaţiu de joc şi învăţare pentru copiii, pentru teatru de păpuşi, pentru serbări şi pentru alte evenimente. În ultimii ani, grădiniţa şi-a deschis porţile către comunitate, a arătat comunităţii ce se face în această unitate de învăţământ, care este progresul copiilor şi importanţa frecventării grădiniţei, şi acest lucru s-a întors spre noi, comunitatea fiind atentă la nevoile noastre, la lucrurile pe care noi trebuie să le îmbunătăţim”.

Alexia, unul din preșcolarii care se pregătesc pentru viaţă la această grădiniţă, a transmis un mesaj autorităților şi celor care au sprijinit realizarea noii investiţii, iar Floarea Manea, prof. coordonator la Grădiniţa „Dumbrava Minunată”, a mulțumit oficialităților locale şi judeţene pentru că sunt alături de învăţământul preşcolar.

„Iniţial am crezut că realizarea acestui corp este un vis care dispare atunci când te trezeşti. Dar iată că nu a fost aşa, a fost un vis care s-a realizat cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, cu dragoste faţă de copii, care s-au aplecat asupra nevoilor noastre. Mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect, util şi pentru generațiile viitoare de copii”, a spus Floarea Manea.

Lucrările de modernizare vor continua şi anul viitor, cu realizarea termosistemului exterior la întreaga clădire.

Primarul Gheorghe Cătălin Coman a declarat: “Mă bucur că am făcut un lucru necesar. Aici era o situaţie atipică, copiii serveau masa acolo unde se dezbrăcau. Nu este un moft, este o clădire funcţională şi practică. A fost realizată într-un timp foarte scurt. Meritul este al unei echipe, alături de colegii din executiv, de personalul de la grădiniță, am avut câteva luni de foc, pentru ca lucrările să se desfășoare conform graficului. Investiția este destul de mare, aproape 400.000 de lei. Din punct de vedere funcțional, la interior toate lucrurile sunt în regulă. Acum, copiii stau într-un spaţiu care respectă toate normele sanitare, de securitate şi de siguranță, pentru că am luat în calcul toate aspectele, începând cu scara exterioară, fluxurile în ceea ce privește circuitul alimentelor, al personalului şi al copiilor. Am făcut un lucru bun, un lucru frumos, pe care îl continuăm anul viitor, cu izolarea termică, pentru a avea o culoare unitară a întregii clădiri. Cred din tot sufletul că şansa noastră, a Fălticeniului, este să investim în învățământ, de la cei mai mici la cei mai mari”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost inaugurat noul corp de clădire al Grădiniței „Dumbrava Minunată”.
 Vizualizări articol: 1709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A fost inaugurat noul corp de clădire al Grădiniței „Dumbrava Minunată”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei