Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 oct 2014 - Anul XIX, nr. 253 (5762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizită

O sută de fermieri suceveni din zona de munte merg să se documenteze la Târgul agricol „Indagra”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O sută de fermieri din zona de munte a județului Suceava vor fi prezenți astăzi la Târgul internațional agricol „Indagra”, manifestare care se desfășoară în perioada 29 octombrie - 2 noiembrie în pavilionul expozițional Romexpo din București. Inițiativa aparține senatorului PSD Neculai Bereanu, membru al Comisiei de agricultură a Senatului, decizia deplasării delegației la București fiind luată în urma discuțiilor cu fermierii și cu reprezentanții Asociației Crescătorilor de Animale din județ. Bereanu a declarat că vizita fermierilor suceveni la cel mai mare eveniment agricol din România este una extrem de importantă în perspectiva dezvoltării agriculturii în zona de munte, aceștia urmând să se documenteze și să se informeze în legătură cu noile tehnologii de pe piață. El a spus că fermierii suceveni vor avea discuții cu secretari de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și cu șefi ai direcțiilor din cadrul ministerului, în cadrul cărora vor afla detalii despre politicile guvernamentale în domeniul agriculturii și vor găsi soluții la problemele cu care se confruntă.

”Ca senator, ca reprezentant al Comisiei de agricultură din Senat, am considerat că este benefic să fim alături de fermierii din această zonă. În urma mai multor întâlniri avute cu cei de la Direcţia Agricolă, cu directori din Ministerul Agriculturii, în care am discutat despre dezvoltarea agriculturii în zona montană, în urma discuțiilor cu fermierii, am constatat că aceştia duc lipsă de informaţii care să-i ajute în activitate. În acest context și ţinând cont de faptul că se vor aplica acele măsuri pentru dezvoltarea fermelor mici şi mijlocii în zona de munte şi pentru a accesa fonduri europene, implicit fonduri de minimis pregătite de Guvernul Ponta, am considerat că e bine să venim în sprijinul acestor fermieri prin deplasarea unui număr de o sută de fermieri la Târgul agricol <Indagra>. Aceşti fermieri se vor documenta și informa, pentru că au înţeles că viitorul îl reprezintă dezvoltarea fermelor cu noi tehnologii şi noi rase de animale care să se adapteze în această zonă de munte”, a declarat senatorul Bereanu. El consideră că fără investiţii în tehnologie şi în genetică, fermele din zona de munte nu se vor putea dezvolta în viitor. Târgul internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei este organizat de către Romexpo în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România, sub patronajul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O sută de fermieri suceveni din zona de munte merg să se documenteze la Târgul agricol „Indagra”.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O sută de fermieri suceveni din zona de munte merg să se documenteze la Târgul agricol „Indagra”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Xxx trimis de
(30 oct 2014, 19:28:49
domnule senator manipulezi fraieriii ca sa voteze un tovaras care a este impotriva jud Suceava, cand e gata centura, cand e gata drumul spre maramures nu avem apa calda domnule, locuri de munca nu sunt, tineretul si copiii care sunt viitorul acestei tari sunt zapaciti de niste legi pe care voi toti cei din parlament le faceti cu ochii la calculator ca sa mai vedeti un bulan sau altceva pe internet....vorbesti de indagra dar dvs domnule senator stii ce inseamna agricultura???sa va fie rusine...iubesc tara asta bunicii mei au luptat in razboi pt ea, parintii mei au muncit acum si eu fac acelasi lucru iar voi va imbogatiti pe spatele nostru....RUSINE SA VA FIE..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei