Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2014 - Anul XIX, nr. 252 (5761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cupoane da, alimente ba

Peste 6.000 de suceveni vor beneficia de alimente de la UE, în baza cupoanelor primite prin Poştă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni au început să fie cuprinşi de „febra” distribuirii alimentelor de la UE, pentru categoriile de persoane defavorizate.

Imediat ce au primit acasă cupoanele în baza cărora pot beneficia de acest ajutor care constă într-o cantitate semnificativă de alimente – 4 litri de ulei, 4 kg de zahăr, 6 kg de făină, 6 kg de mălai, două pungi de paste făinoase şi 24 de conserve (opt conserve de carne de porc, şase conserve de carne de vită şi zece cutii de conservă cu pate de ficat), mulţi dintre beneficiari s-au şi dus la  sediul de primărie din Burdujeni, pentru a le ridica.

Numai că până la momentul în care aceste alimente vor ajunge pe mesele săracilor Sucevei va mai trece ceva vreme.

„Distribuirea cupoanelor de acordare a alimentelor de la UE pentru persoanele defavorizate este o primă etapă, este foarte bine că acestea au ajuns la oameni, pentru că fără ele, nu pot beneficia de acest ajutor. Dar achiziţia acestor alimente nu este încă finalizată, este posibil ca distribuţia lor către populaţie să fie făcută în decembrie”, a precizat prefectul Sucevei, Florin Sinescu.

Spre deosebire de anii anteriori, când alimentele erau aduse prin intermediul Consiliului Judeţean, din acest an, Instituţia Prefectului este cea care monitorizează distribuirea acestor ajutoare alimentare.

Grupul ţintă de beneficiari ai alimentelor de la Uniunea Europeană, din Fondul de Ajutor European, sunt şomerii, pensionarii cu venituri de până la 400 de lei, persoanele cu handicap şi veterani de război.

Anul trecut, pe listele de distribuire a alimentelor UE în municipiul Suceava au figurat aproximativ 5.000 de persoane, dar anul acesta, numărul beneficiarilor este estimat a depăşi 6.000 de persoane, prin includerea celor care beneficiază de alocaţie de susţinere familială (300 de familii).

Spre deosebire de anii anteriori, pachetele cu alimente de la UE vor fi distribuite într-o singură tranşă, la ridicarea acestora, cuponul urmând să fie predat, pentru a fi returnat Ministerului Muncii, care a întocmit şi listele de beneficiari.

Cuponul pentru alimente de la UE este valabil doar în 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 6.000 de suceveni vor beneficia de alimente de la UE, în baza cupoanelor primite prin Poştă.
 Vizualizări articol: 4217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 7 voturi
Peste 6.000 de suceveni vor beneficia de alimente de la UE, în baza cupoanelor primite prin Poştă3.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cuponiada si Votul trimis de
(29 oct 2014, 11:14:49
3,3 milioane de oameni, cu 500.000 mai mulţi decât în 2013, vor primi, până la finalul anului, pachete cu alimente finanţate cu 98 de milioane de euro din bani europeni.Pachetele, care vor ajunge astfel cel mai probabil în luna decembrie la cei cu venituri foarte mici, au fost însă anunţate, prin operaţiunea "Cuponiada", înainte de data alegerilor. Concret, Guvernul a tipărit prin Imprimeria Naţională 3,3 milioane de cupoane nominale pe care le trimite prin Poşta Română ca o promisiune şi o garanţie pentru fiecare dintre beneficiari .Chiar dacă banii vin de la Bruxelles , Guvernul îşi pune numele şi sigla pe acest cupon de nu mai puţin de patru ori.Cele mai multe astfel de pachete vor ajunge în Dolj, Iaşi, Suceava, Vaslui, Bacău, Buzău, Galaţi, Prahova, Teleorman şi Argeş, judeţele aflate, din acest punct de vedere în topul 10 al sărăciei din România, cu peste 100.000, chiar 140.000 de locuitori care nu câştigă mai mult de 350 - 400 de lei lunar şi aceştia, în cea mai mare parte, ca formă de ajutor social.
2.   Cuponiada si Votul trimis de
(29 oct 2014, 11:20:18
Printr-un concurs de împrejurări politice, coşurile alimentare nu au fost distribuite, în 2014, în două tranşe anuale, aşa cum sună regula generală a programului european, ci vor veni o singură dată, în noiembrie - decembrie.Distribuirea cupoanelor, ca urmare a unui contract încheiat de Poşta Română cu Ministerul Fondurilor Europene, costă Guvernul 9.238.536,96 lei, plus TVA. Coincidenţa face ca toate judeţele din Top 10 să fi avut, la finalul scrutinului din 25 mai pentru europarlamentare, acelaşi clasament al votului, în care Alianţa PSD-UNPR-PC să fie pe locul întâi.ecent, Poşta a fost acuzată de ACL că a distribuit în favoarea candidatului Victor Ponta, împreună cu taloanele de pensii, pliante electorale în care PSD susţine că alegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte ar duce la tăierea pensiilor. Birourile Electorale Judeţene din mai multe regiuni ale ţării au dispus interzicerea distribuirii acestor pliante.Concluzia:BRUXELLESUL FINANTEAZA,PONTA PONTEAZA.
3.   Necredinciorul trimis de
(29 oct 2014, 11:23:53
Bine, bine, dar nimeni nu ne lamureste de ce au fost scosi beneficiarii de VMG ( Ajutor social ) , iar in mediul rural...cine distribuie alimentele....? Ce abureala si ce nemernicie .. daca acest balamuc...se termina in 2014...eu sunt.....mitropolit al necredinciosilor din Romania!!! panarame...electorale... Rusine sa va fie...ca ati luat de la gura batranilor amarati...sansa de a primi acasa aceste produse...!!!!!
4.   Votati Pontacul si veti fi intr-o tara ca…niciuna! trimis de
(29 oct 2014, 12:55:19

Sunt unii baroni locali care încă trăiesc cu speranța că Ponta va fi și președinte și premier, ca de exemplu Mircea Cosma, care îi dedică o odă premierului. Uite o strofă din altă galaxie care l-ar putea concura pe Adrian Păunescu fără probleme. Chiar el i-a compus poezia lui Ponta, ca să-și păstreze slujba”, a comentat Banciu.

„Victor, o galaxie română-n devenire,
Răsare în universul zidit pe răstigniri,
Pe temelie veche, de piatră şi jertfire,
El reînalţă o ţară a vechilor români!
Victor Ponta preşedinte!”, sunt câteva dintre versurile dedicate candidatului PSD la președinție.

„Dacă omul acesta va ajunge prin absurd la pușcărie, clar va ajunge scriitor. E priceput”, a spus Banciu.
5.   BINGO! trimis de
(29 oct 2014, 14:49:01
MUNTII NOSTRI AUR POARTA,
NOI PRIVIM LA ,,NOUA POARTA''!
6.   Analiza lucida a PSD trimis de
(29 oct 2014, 16:48:56
PSD pare condamnat să piardă încă o bătălie cu românii.În pofida tuturor manevrelor oculte prin care cei care deţin puterea au mituit efectiv largi categorii sociale şi profesionale şi au forţat legislaţia pentru a acapara un număr cât mai mare de primari. Nu au reusit sa oprească mersul Justiţiei, care în ultimele două luni a scos la iveală adevărata faţă hada a PSD.Pe plan extern pozitia marilor cancelarii fata de Victor Ponta este un dezastru.Deşi a fost la Casa Albă, Obama nu i-a acordat nici măcar un minut. Cu toate că s-au făcut eforturi diplomatice uriaşe. Ponta şi Daciana au stat, umili, la coadă, dându-şi coate cu toţi liderii africani, pentru a-şi face o poză cu familia Obama.La aceasta mai adăugaţi răceala explicită a Germaniei, discreţia diplomatică a Franţei şi indiferenţa Marii Britanii.
7.   Analiza lucida a PSD trimis de
(29 oct 2014, 16:53:57
Dosarele MICROSOFT şi EADS, Dosarul LOTERIA-INTRALOT, Dosarul Mafia Retrocedărilor, unde, pe lângă Hrebenciuc şi Adam, chiar tata-socru Ilie Sârbu e implicat, sunt tot atâtea GĂURI NEGRE prin care s-au scurs procentele şi credibilitatea lui Victor Ponta.
Se mai vorbeste si de dosarul Megapower.Despre jocurile care se fac acum în PSD pentru preluarea puterii nici nu mai are rost să pomenim. Este butoiul cu pulbere care poate să-l elimine oricând din joc.A pierdut 7 procente în ultima lună. Iar trendul este tot de scădere.Victor Ponta a pierdut şi continuă să piardă voturile marilor oraşe.A ajuns la 34-35%
Klaus Iohannis-30-31% Stagnează şi probabil că va rămâne cu acest scor la primul tur de scrutin.
Monica Macovei-9-10% A crescut enorm în ultimele 3 săptămâni. Iar tendinţa este de creştere.
8.   Oh nu se poate... trimis de
(30 oct 2014, 00:10:21
... tovarasi PSD-isti credeam ca doar Ceausescu a incercat mituirea neamului cu 100 lei la alocatii pt copii, dupa 25 de ani nu a-ti uitat, incercati aceiasi marsavie.
Ne-ati trimis tineretul sa fac sluj la altii, ne-ati distrus industria, agricultura , invatamantul, sanatatea, nu se poate sa ne conducem dupa aceleasi principii.
Pacatul este mai mare ptru ca tineretul accepta aceasta mojicie.
Sper sa nu mai aud de d-voastra, d-le Ponta dupa alegeri.
Apropo dragi suceveni cititi pe site-ul ANAF proiectul de buget pe 2015, si-mi ve-ti da dreptate. ne asteapta vremuri grele cu PSD la putere. (doar de taxe si impozite avem parte)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei