Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 oct 2014 - Anul XIX, nr. 249 (5758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Tineri defavorizaţi şi-au căutat un rost la Bursa locurilor de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava a organizat, ieri, la Iulius Mall, Bursa specială a locurilor de muncă pentru tineri defavorizaţi, 21 de angajatori, atraşi de subvenţiile mari oferite de stat pentru astfel de categorii de şomeri, oferind 70 de posturi vacante în meserii destul de diverse. Defavorizaţi sunt consideraţi tinerii până în 26 de ani, din următoarele categorii: provin din sistemul de protecţie a copilului, au copii, au fost victime ale traficului de persoane sau au executat pedepse privative de libertate. Pentru aceste categorii statul oferă subvenţii pentru salarii de 1.000 de lei pe lună, pe timp de trei ani, cu posibilitate de prelungire a perioadei de acordare până la cinci ani.

 

Tinerii defavorizaţi au avut la dispoziţie o ofertă aparent bogată

Mirela Adomnicăi, directorul executiv al AJOFM Suceava, a explicat că marea majoritate a tinerilor care au participat la bursă au fost din două categorii: “Tinerii care s-au prezentat să-şi caute un loc de muncă provin din familii care întreţin minori şi beneficiază de alocaţii de susţinere, precum şi din rândul tinerilor până în 26 de ani care provin din sistemul de protecţie a copilului”. 

Angajatorii prezenţi au oferit, printre altele, posturi de coşar, lucrător comercial, confecţioner, cameristă, operator calculator, patiser, agent vânzări, vânzător, ospătar, barman, ajutor de bucătar. Cea mai bogată ofertă a fost pentru posturi de muncitor necalificat.

 

„O astfel de bursă este o idee foarte bună”

Directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Dan Ionuţ Adomniţei, prezent şi el la bursă, a subliniat importanţa unor astfel de evenimente pentru aceşti tineri care în general sunt marginalizaţi.

„Noi am anunţat de acest eveniment aproximativ 40 de tineri din sistemul de protecţie a copilului. Am apelat la şefii de centre din judeţ, care au luat legătura cu tinerii care au părăsit centrele şi au până în 26 de ani. O astfel de bursă este o idee foarte bună, sper să fie reluată, noi o vom promova şi ne vom implica şi în continuare în astfel de proiecte”, a declarat Adomniţei.

El a subliniat că DGASPC are deschis un centru social cu destinaţie multifuncţională la Gura Humorului, unde tinerii sunt găzduiţi, se autogospodăresc, iar zece dintre ei şi-au găsit deja un loc de muncă.

 

Rezultatele concrete ale bursei se vor şti peste o lună de zile 

La bursa specială de ieri au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi prefectul de Suceava, Florin Sinescu.

Cătălin Nechifor s-a arătat plăcut surprins de numărul mare de mese la care erau aşezaţi angajatorii: “Este un semn că sunt locuri de muncă disponibile şi sper ca oferta să se potrivească celor care au venit în căutarea unui serviciu. Trebuie făcute eforturi pentru integrarea în muncă a tinerilor şi nu pot să nu remarc că AJOFM Suceava se află la a cincea bursă pe care o organizează în acest an, cred că lucrurile se mişcă bine în acest sens”.

Agenţii economici prezenţi la bursa de ieri au întocmit liste cu zeci de potenţiali viitori angajaţi, pe care îi vor chema la interviuri. Despre succesul sau insuccesul bursei, datele concrete privind angajările vor fi ştiute abia peste o lună de zile.

 

Tânăr de succes: A trecut de la statutul de şomer la cel de recrutator de forţă de muncă în numai o lună de zile

Mirela Adomnicăi, directorul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava, a remarcat la târgul de locuri de muncă de ieri un tânăr în vârstă de 22 de ani, prezent ca angajator, în condiţiile în care, pe 26 septembrie, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, era în căutarea unui serviciu.

„Avem o reţetă de succes, un tânăr absolvent care şi-a căutat un loc de muncă pe 26 septembrie, iar acum este prezent în calitate de recrutator al angajatorului. Putem spune că în interval de o lună de zile viaţa acestui tânăr şi-a schimbat radical cursul”, a spus Mirela Adomnicăi, încântată de evoluţia tânărului de 22 de ani, angajat ca „expert grup ţintă” în cadrul Patronatului Femeilor de Afaceri Suceava, pe un proiect cu fonduri europene.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri defavorizaţi şi-au căutat un rost la Bursa locurilor de muncă.
 Vizualizări articol: 2434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tineri defavorizaţi şi-au căutat un rost la Bursa locurilor de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari! trimis de
(25 oct 2014, 11:15:52
FFFFFFFFFFFFFFFF bine!!!!!!!!!!!La mai multe initiative de acest gen!!!Tinerii trebuiesc ajutati nu dati deoparte ca nu au experienta...nimeni nu a avut experienta imediat dupa ce a terminat o scoala ci aceasta se face doar lucrand. Inca odata felicitari celor ce au avut asa o inititiva ,mai ales pentru cei defavorizati ca toti suntem pana la urma OAMENI fie ca suntem bogati fie ca suntem saraci sau avem sau nu familii.DOAMNE AJUTA-NE PE TOTI!!!!!!!!!!!!In mod deosebit ar trebui sa ne pese de cei ce nu au pe nimeni si sunt singuri si neajutorati DOAMNE AI MILA DE EI!!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei