Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 oct 2014 - Anul XIX, nr. 249 (5758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condamnare

O tânără în vârstă de 26 de ani, trimisă zece ani după gratii şi obligată să plătească 91.500 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără în vârstă de 26 de ani a fost luată de acasă de către poliţiştii din Salcea şi încătușată, în baza unui mandat de executare a pedepsei de zece ani de închisoare emis pe numele ei.

Respectiva, Ionela Iriciuc, din comuna Siminicea, va fi trimisă la puşcărie, după ce a fost găsită vinovată de judecători pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane. Tânăra a fost trimisă în judecată în 2012 de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, fiind acuzată că a racolat şase tinere din judeţ, dintre care trei minore, sub promisiunea unor locuri de muncă decente şi bine plătite, fetele ajungând în Grecia, unde cinci dintre ele au fost obligate să se prostitueze în bordelurile din oraşul Heraklion.

De asemenea, judecătorii au stabilit ca Ionela Iriciuc să plătească şi suma de 91.500 de euro victimelor sale, reprezentând daune morale.

Iniţial, Tribunalul Suceava a condamnat-o la 15 ani de închisoare, însă magistraţii Curţii de Apel Suceava i-au redus pedeapsa la 10 ani, sentinţă rămasă definitivă zilele trecute la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Din prostituată, proxenetă

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, faptele s-au petrecut în perioada iunie 2009 - februarie 2011, numai de la una dintre fetele racolate de Ionela Iriciuc, acuzau anchetatorii, proxeneţii băgându-şi în buzunare în jur de 100.000 de euro în cele zece luni în care au exploatat-o sexual.

Cu ocazia cercetărilor şi din corespondenţa cu autorităţile elene, mai arătau anchetatorii, s-a stabilit că tânăra din Siminicea s-a prostituat în Grecia, fiind arestată în vara lui 2008. Ionela Iriciuc a intrat apoi în anturajul unor cetăţeni albanezi şi aşa a ajuns, din prostituată, proxenetă.

 

Prostituata care le-a băgat în buzunare proxeneţilor 100.000 de euro

Florentina, de exemplu, prima dintre victime, credea că merge în Grecia să lucreze într-un magazin în care se vindeau fructe, în oraşul Heraklion, pe insula Creta, având asigurate cazarea şi hrana zilnică şi realizarea unui venit lunar mulţumitor. Aşa i s-a promis de către Ionela Iriciuc, care i-a achitat şi costurile legate de acte şi de transport. Tânăra din Siminicea şi prietenul ei din acea perioadă, un cetăţean albanez pe nume Edmond Hasalla, i-au luat actele şi au obligat-o să se prostitueze într-un bordel din centrul oraşului grecesc.

În rechizitoriul procurorilor DIICOT se arată: „Victima trebuia să poarte doar lenjerie intimă şi să se prezinte în faţa clienţilor, atunci când îşi făceau apariţia, iar în cazul în care era solicitată, trebuia să conducă clientul în cameră pentru a-i oferi serviciile sexuale comandate de acesta. În acest scop, i-au fost puse la dispoziţie prezervative şi diverse creme pentru protecţie şi igienă intimă. Programul zilnic era format din două schimburi, dimineaţa, între orele 09:00-18:00, sau seara, de la ora 18:00 la 02:30, fiecare client achitând suma de 30 de euro matroanei din locaţia respectivă”.

În cele trei săptămâni în care a practicat prostituţia în acel bordel, Florentina a avut chiar şi 60 de clienţi pe zi. Era monitorizată de proxeneţi şi nu găsea nici o cale de scăpare.

 

Anchetatorii: „Victima încă mai are coşmaruri”

A fost mutată apoi, din motive de siguranţă, într-un bar din acelaşi oraş, în care se aflau şi alte prostituate. „Victima, împreună cu alte fete, stătea la o masă, iar clienţii care intrau în bar şi doreau să întreţină relaţii sexuale cu una dintre fete achitau patronului sume între 70-150 de euro, după care, cu fata aleasă, coborau în una dintre camerele situate la subsol, durata unui act sexual fiind de maxim 20 de minute”, detaliază anchetatorii.

Barul respectiv funcţiona între orele 21:30 şi 6:00, iar într-o noapte o fată avea şi peste 20 de clienţi.

Victima a trecut prin momente de groază, după ce, încercând să scape, l-a rugat pe unul dintre clienţi să-i dea pe ascuns cartele telefonice. A fost prinsă şi dusă într-o pădure de către proxenetul albanez, care avea asupra lui un pistol şi un cuţit, şi a ameninţat că o omoară, fata implorându-l s-o lase în viaţă.

În 2009, de Crăciun, le povestea tânăra victimă anchetatorilor, a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu aproape 180 de bărbaţi.

A scăpat din tot acel coşmar, după ce poliţia a descins în bordelul respectiv, iar albanezul care o exploata i-a dat actele înapoi.

„Încă mai are coşmaruri în care este obsedată de ororile la care a fost supusă în perioada în care a fost traficată, încă se mai simte respinsă de comunitate, de toate rudele şi toţi prietenii ei, care au aflat că a fost obligată să practice prostituţia în Grecia, simţindu-se din acest motiv supusă oprobriului public”, explicau anchetatorii acestui terifiant caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără în vârstă de 26 de ani, trimisă zece ani după gratii şi obligată să plătească 91.500 de euro.
 Vizualizări articol: 10089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O tânără în vârstă de 26 de ani, trimisă zece ani după gratii şi obligată să plătească 91.500 de euro5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Toti citesc cum se fac primii 100 de mi de euro trimis de
(26 oct 2014, 20:00:49
Daca instanta cere 100 de mii e clar ca multele sant metodele de "produs bani"l. E mare smecheria la oras dar de 5 ori cel putin mai mare si cu tupeu de taran muncit si hamesit dupa bani si rezultate, in comunele care inconjoara foarte aproape "suseava". Goana dupa bani este feroce in mediul rural.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei