Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 oct 2014 - Anul XIX, nr. 249 (5758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Performanţă

Firma care editează Monitorul de Suceava a obţinut şi anul acesta locul I în Topul firmelor din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma care editează cotidianul Monitorul de Suceava, SC Interpress SRL, a ocupat, şi anul acesta, locul I în cadrul „Galei excelenţei în afaceri – Topul firmelor” ediţia 2014, la categoria întreprinderi mici – activităţi de editare a cărţilor, ziarelor, revistelor şi alte activităţi de editare. Premierea s-a desfăşurat ieri seară, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în sala de festivităţi a Hotelului Conacul Domnesc. Monitorul de Suceava a obţinut şi premiul special pentru suport media în anul 2013. La eveniment au fost prezenţi cei mai performanţi oameni de afaceri din judeţul Suceava, precum şi ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, senatorii Ovidiu Donţu şi Neculai Bereanu, deputaţii Ghervazen Longher şi Ovidiu Iane, precum şi alte oficialităţi sucevene. În cadrul topului firmelor au fost premiate companiile cu cele mai bune rezultate financiare de anul trecut.

Evenimentul de la Conacul Domnesc a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, directorul acestei instituţii, Lucian Gheorghiu, precizând că pentru comunitatea de afaceri din Bucovina „Gala excelenţei în afaceri” a devenit un eveniment de referinţă, constituind cartea de vizită a succesului şi a performanţei în afaceri.

Lucian Gheorghiu a subliniat că ediţia din acest an a reprezentat un moment de rememorare şi evaluare a timpului care a trecut şi a muncii depuse cu greutăţile şi împlinirile ei. Pe de altă parte, Topul Firmelor reprezintă şi un barometru al realităţii economice judeţene şi o recunoaştere a meritelor şi reuşitelor pe care managerii companiilor locale le-au obţinut în anul în care s-a scurs, în ciuda obstacolelor întâmpinate.

„Îmbucurător este faptul că numărul firmelor care îndeplinesc criteriile de participare la Topul Firmelor, stabilite prin aplicarea unui soft la nivel naţional, este într-o permanentă creştere”, a spus Gheorghiu.

De precizat că pentru activitatea din 2013, în top au fost cuprinse 1.082 de firme din județul Suceava ce îndeplinesc condițiile de eligibilitate și punctaj. Evaluarea nivelului de performanţă şi stabilirea clasamentelor pe domenii, grupe de activitate şi grupe de mărime a firmelor s-au realizat în baza unei metodologii de către Comisiile pentru realizarea Topului Firmelor, constituite pe domeniile respective. Astfel, sunt prevăzute la nivel teritorial domenii ale Topului: Cercetare – Dezvoltare şi High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură şi Industrie Alimentară; Construcţii; Servicii; Comerţ, Export, Turism. De asemenea, împărţirea domeniilor pe grupe de activitate s-a realizat în baza Codului CAEN, al obiectului de activitate declarat pe propria răspundere a firmelor în situaţiile financiare anuale. Indicatorii utilizaţi pentru clasificarea firmelor au fost cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat.

Tot în cadrul evenimentului de ieri seara, pe lângă Topul Firmelor, în cadrul Galei Excelenţei în Afaceri 2014 au mai fost acordate Trofee de Excelenţă şi Premii Speciale pentru a răsplăti elementele cheie de diferenţiere pe piaţă, continuitatea în activitate, eficienţa şi competitivitatea, iar „abilitatea de a genera idei” şi creativitatea au fost considerate atribute extrem de importante, iar cei care au dovedit un înalt grad de creativitate în domeniul lor de activitate au fost distinşi cu Trofeul Creativității decernat de către reprezentanți ai Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci.

 

Autorităţile apreciază dezvoltarea mediului de afaceri din judeţul Suceava

Prezent în mijlocul oamenilor de afaceri suceveni, ministrul Florin Jianu le-a spus acestora că-l bucură să vadă atât de mulţi întreprinzători performanţi. El a mai precizat că datele statistice arată foarte bine în judeţul Suceava şi în anul 2014, amintind de o creştere de peste 10% a numărului IMM-urilor, dar şi de o creştere de peste 8% în activitatea turistică, numai în primele opt luni ale acestui an.

La rândul său, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a apreciat faptul că judeţul nostru este unul în care numărul firmelor a crescut şi, mai mult, anul 2013 a fost un an în care afacerile întreprinzătorilor suceveni s-au dezvoltat.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a apreciat faptul că Suceava este un judeţ cu o activitate economică puternică, cu foarte multe firme şi un potenţial de dezvoltare ridicat. „Vreau să vă asigur de sprijinul nostru pentru mediul de afaceri. Am făcut paşi importanţi în dezvoltarea relaţiilor dintre mediul de afaceri şi administraţie, pentru că am creat acele organisme consultative, aşa cum sunt consiliul consultativ în turism şi consiliul consultativ în agricultură”, a declarat Nechifor.

El a adăugat că una dintre activităţile cele mai importante din judeţ este turismul, iar agricultura are un potenţial foarte mare de dezvoltare. Cătălin Nechifor a mai precizat că în 2014, comparativ cu 2013, turismul din judeţ a înregistrat o creştere de 7,7%. El a spus că este convins că turismul se va dezvolta şi mai mult, după deschiderea uneia dintre cele mai importante rute turistice, Transrarăul.

În domeniul agriculturii, Nechifor a amintit că în judeţ s-a înfiinţat Cooperativa Agricolă Bucovina, membrii acesteia urmând să dezvolte relaţii de parteneriat cu o cooperativă agricolă din Franţa. El a mai apreciat faptul că în ultima perioadă, din ce în ce mai multe companii sucevene câştigă licitaţii publice, astfel încât banii ajung în judeţul Suceava.

Prezent la evenimentul de ieri, primarul Sucevei, Ion Lungu, a ţinut să-i felicite pe întreprinzătorii care au reuşit să-şi menţină şi să-şi dezvolte afacerile în cursul anului trecut. Lungu a spus că şi anul acesta Primăria va continua să acorde facilităţi pentru mediul de afaceri, adăugând că municipalitatea trebuie să asigure infrastructura necesară, în acest sens primăria având pregătit un portofoliu de proiecte de 158 de milioane de euro. Nu în ultimul rând, senatorul Ovidiu Donţu a amintit principale facilităţi de care beneficiază oamenii de afaceri, amintind că aceasta este prima lună în care se aplică reducerea de 5% a CAS-ului.

„Sunt mândru că am făcut parte din echipa de parlamentari care a votat pentru reducerea CAS-ului. La această măsură se adaugă cele 100 de taxe comasate şi anulate, aplicarea TVA-ului opţional la încasare, scutirea de impozit a profitului reinvestit şi reducerea TVA-ului la pâine la 9%, la care se adaugă absorbţia mai bună a fondurilor europene, care va ajunge la sfârşitul anului la 50%”, a declarat Donţu.

 

Vă prezentăm în continuare companiile care au obţinut premiile speciale şi trofeele de excelenţă în cadrul „Galei excelenţei în afaceri 2014”:

 

Trofee de excelență

Trofeul de excelență pentru creativitate – validat de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci - Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava

Trofeul de excelență pentru cea mai mare cifră de afaceri în anul 2013 - Egger România SRL Rădăuți

Trofeul de excelență pentru femeia manager a anului 2013 – Maria Mitocaru, Alevia SRL Fălticeni

Trofeul de excelență pentru managerul anului 2013 – Vasile Armenean, Betty Ice SRL Suceava

Trofeul de excelență pentru angajatorul anului 2013 -Grupul Holzindustrie Schweighofer SRL

Trofeul de excelență pentru 40 ani de activitate- Bermas SA Suceava

Trofeul de excelență pentru 20 ani de activitate- General Construct SRL, Flaga LPG SA, Iacob’s SRL, Denis SRL, Ecuator Holding SRL, Betty Ice SRL, Marelbo Prod-Com SRL, Trust Orizont SRL

Parteneri principali- Vodafone România, Fly Music

Sponsori- Banca Comercială Română, Carrefour Suceava, Auto Schunn SRL Suceava, Real Hyper Magazine SRL Suceava, Rio Bucovina SRL Vatra Dornei, Metro Cash & Carry România, Selgros Cash & Carry

 

Premii speciale

Trofeele speciale pentru parteneriatul cu Camera de Comerț și Industrie Suceava în anul 2013- Dru-Po SRL, Nicolis Prodcom SRL, Rosar SRL, Moldo Mex SRL, Killer SRL, Savcom SRL, Railex SRL, Mușatinii SA, Autoservice SRL, Calcarul SA, Confana Industries SRL, Euro Mast Industries SRL, Global Design SRL, Loial Impex SRL, Marelvi Impex SRL, Sami Plastic SA, SUCT SRL, Darex Auto SRL, Primagra SRL, Dorna Medical SRL, Adamaris SRL, Compania de Construcţii Feroviare SA, Dorna Lactate SA, Conbucovina SA, Ursa Mare SRL, Lovers SRL, Iulius Mall SRL, Promoart SRL. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma care editează Monitorul de Suceava a obţinut şi anul acesta locul I în Topul firmelor din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 3263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 7 voturi
Firma care editează Monitorul de Suceava a obţinut şi anul acesta locul I în Topul firmelor din judeţul Suceava1.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da! trimis de
(26 oct 2014, 10:13:31
Spectacol ieftin. Bani pentru partid!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei