Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 oct 2014 - Anul XIX, nr. 247 (5756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ancheta IŞJ

Profesoara care i-a tăiat bretonul unui elev a demisionat din funcţia de director adjunct al Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu" din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesoara Liliana Ciuruş, care, pe 25 septembrie, în timpul unei ore de fizică, i-a tăiat bretonul unui elev din clasa a VI-a A, Eduard Andrei Tudor, gest care l-a nemulţumit atât pe elev, cât şi pe părinţii acestuia, a demisionat din funcţia de director adjunct al Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu" din Fălticeni.

Informaţia ne-a fost transmisă de purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, profesoara Mariana Drumea, care a ţinut să precizeze că „ancheta demarată de IŞJ este în faza finală, urmând a fi elaborat raportul de cercetare. În timpul derulării activităţii de cercetare, profesoara de fizică Liliana Ciuruş şi-a prezentat demisia din funcţia de director adjunct, din motive personale”. Ancheta IŞJ a demarat imediat după ce tatăl elevului Eduard Andrei Tudor a făcut o sesizare la secretariatul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava. „Sesizarea a fost depusă de tatăl unui elev de clasa a VI-a de la şcoala amintită, care reclamă un eveniment regretabil petrecut în timpul orei de fizică. IŞJ Suceava a demarat o anchetă şi vor fi luate măsurile care se impun conform reglementărilor legale”, ne-a declarat, pe 26 septembrie, Mariana Drumea.

Imediat după incident, profesoara Liliana Ciuruş a regretat „gestul neinspirat”, spunând că intenţia sa a fost să-l determine pe elev să respecte regulamentul şcolii.

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Suceava a dezaprobat „atitudinea defăimătoare” și a cerut deschiderea unei anchete imediate în cazul profesoarei Liliana Ciuruş. Președintele CJE Suceava, Tudor Găitan, a declarat: „Considerăm că o asemenea atitudine este total nepotrivită și depășită de zilele în care trăim, iar asemenea impulsuri din partea cadrelor didactice ar trebui cenzurate. Scopul școlii și, implicit, al dascălilor este de a educa elevii, de a-i pregăti pentru integrarea socială și economică și nu de a judeca aparențele și a descuraja exprimarea liberă ce riscă să afecteze stima de sine a elevilor.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesoara care i-a tăiat bretonul unui elev a demisionat din funcţia de director adjunct al Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu" din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesoara care i-a tăiat bretonul unui elev a demisionat din funcţia de director adjunct al Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu" din Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RUSINE PRESEI trimis de
(23 oct 2014, 15:37:09
Doamna jurnalist care publicati doar sintagme jignitoare si adevaruri neadevarate intre ghilimele de fiecare data cand aveti ocazia sa loviti in cineva pentru a furniza stiri "senzationale", incercati sa va scrieti singura articolele pe viitor. Poate stiri mai interesante s-ar realiza daca veti afla adevarul incontestabil dat de dovezi clare, A FOST SAU NU A FOST TUNS BAIATUL? A PLECAT PLANGAND SAU DANSAND DE LA ORA DE FIZICA?
1.1  RE: RUSINE PRESEI trimis de
(23 oct 2014, 15:45:52
Pe viitor asteptati solutionarea acestor anchete, nu publicati informatii privind o ancheta aflata "faza finala". De unde stiti ca demisia nu a fost din pure motive personale, asa cum a fost si prezentata? Aveti vreun raport al anchetei pentru a furniza astfel de stiri? Nu puteti prezenta aceasta situatie ca o consecinta a scandalului provocat de inconstienta presei si a unor parinti. Va rog sa fiti mai informata, iar in cazul in care sunteti, va sugerez sa prezentati adevarul, nu exagerari tipice presei de scandal. Cert este ca doamna Ciurus este in continuare o persoana foarte iubita si sustinuta in mediul elevilor, parintilor si al colegilor.
2.   Comentariu trimis de
(23 oct 2014, 16:17:09
Nu stim zau , cine mai comunica o stire pe real cum a avut loc fenomenul , fara completari si analize specifice paparatilor ROMANIEI . Vorba CHIRITEI ,, Toata lumea azi fumeza ........... ,, la noi actual .. toata lumea azi creeaza ................ ,, , politicul , economicul , etnicul , profesionalul etc . etc .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei