Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 oct 2014 - Anul XIX, nr. 247 (5756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentință

„Procurorul” Ovidiu Rusu, condamnat la şase ani şi jumătate de închisoare într-un nou dosar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuţeanul Ovidiu Rusu, individul care are la activ o sumedenie de înşelăciuni comise după moduri de operare care mai de care mai ingenioase, după ce ce s-a dat procuror şi a scos zeci de mii de euro de la persoane disperate să obţină soluţii favorabile în diferite dosare penale, a primit o nouă condamnare, pentru şapte infracţiuni de înşelăciune.

Judecătoria Botoşani a stabilit acum două zile ca Ovidiu Rusu să fie condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare, pentru infracţiuni săvârşite în stare de recidivă postcondamnatorie, faţă de o altă condamnare, de patru ani şi şase luni de închisoare. Practic, inculpatul a primit şapte pedepse pentru fapte de înşelăciune, care au fost contopite, rămânând de executat pedeapsa cea mai grea, de şase ani închisoare, la care s-a aplicat un spor de şase luni. Ovidiu Rusu va sta însă mai puţin după gratii, din această pedeapsă urmând a fi dedusă o perioadă petrecută deja după gratii.

Decizia de condamnare la şase ani şi şase luni de închisoare pronunţată de Judecătoria Botoşani nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la instanţa superioară. De asemenea, foarte probabil această pedeapsă va fi contopită, după ce va rămâne definitivă, cu cele din alte dosare.

Instanţa a mai stabilit ca Ovidiu Rusu să achite către victimele sale despăgubiri civile care depăşesc 20.000 de euro. Deocamdată, de la inculpat s-a reuşit confiscarea a doar 2.000 de euro. Recuperarea restului de prejudiciu va fi, mai mult ca sigur, o misiune aproape imposibilă.

 

Ultima condamnare, mai uşoară faţă de alte două mai grele

Rădăuţeanul este închis la penitenciarul din Iaşi. El a fost condamnat, la finele lui 2012, la nouă ani de închisoare, după ce, din spatele gratiilor, cu un telefon mobil şi acte falsificate, a păcălit zeci de persoane că este magistrat şi că poate obţine soluţii favorabile în dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată ori poate scoate din puşcării deţinuţi.

Într-un alt dosar, care nu este încă finalizat, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe acelaşi Ovidiu Rusu la zece ani de închisoare cu executare.

În lunga sa carieră de escroc Ovidiu Rusu a reuşit să păcălească şi să obţină informaţii importante, în „calitatea” sa de fals magistrat, de la poliţişti, jandarmi sau primari.

 

Cum a obţinut Rusu o sumă imensă de la o femeie care spera să-şi scoată fiul de după gratii

Una dintre victimele lui Ovidiu Rusu care a fost păgubită de o sumă foarte mare este Maria O., din comuna Horodnic de Sus. Aceasta avea un fiu arestat în baza unui mandat european emis de autoritățile din Italia, fiind acuzat că a violat o minoră.

Femeia a fost contactată telefonic de „procurorul Oprea”, care i-a spus că poate obţine eliberarea fiului ei din penitenciar, pe caz de boală, contra sumei de 2.000 de euro.

Femeia a trimis întreaga sumă, însă, după câteva zile, a fost sunată din nou de „procuror”, care i-a mai cerut încă 4.000 de euro.

Apoi, i-a mai cerut alți 5.000 de euro, chipurile pentru despăgubirea victimei. În total, femeia, care s-a împrumutat de la mai multe rude care munceau în străinătate, i-a trimis falsului procuror 13.500 de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Procurorul” Ovidiu Rusu, condamnat la şase ani şi jumătate de închisoare într-un nou dosar.
 Vizualizări articol: 3807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
„Procurorul” Ovidiu Rusu, condamnat la şase ani şi jumătate de închisoare într-un nou dosar3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei