Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2014 - Anul XIX, nr. 246 (5755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuţite ascuţite

Război total între primarul din Frumosu şi referenta agricolă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ruptură iremediabilă între primarul din comuna Frumosu şi referentul agricol din cadrul acestei instituţii. La începutul acestui an, primarul Maftei Tiron a decis s-o dea afară pe Glicheria Niga pe motiv că aceasta nu şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu. Pentru a putea lua această decizie, primarul din Frumosu a întocmit şi un raport de evaluare a performanţelor în care i-a acordat calificativul „necorespunzător” Glicheriei Niga. Asta în condiţiile în care aceeaşi persoană, adică Maftei Tiron, o notase cu „foarte bine” pe referenta agricolă cu un an în urmă.

În mod firesc, femeia a atacat în instanţă decizia de desfacere a contractului de muncă, iar într-o primă fază această măsură a fost suspendată atât de Tribunalul Suceava, cât şi de Curtea de Apel Suceava. Ulterior, la Tribunalul Suceava, Glicheria Niga a câştigat şi procesul privind motivele desfacerii contractului de muncă, iar momentan se aşteaptă o soluţie definitivă din partea judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava.

 

Abuzuri ale primarului Tiron, reclamate de angajata primăriei

După ce instanţele de judecată au decis să suspende decizia de desfacere a contractului de muncă până la soluţionarea procesului principal, primarul din Frumosu a fost obligat s-o reîncadreze pe Glicheria Niga.

Numai că, din acest moment, femeia reclamă un şir întreg de abuzuri din partea lui Maftei Tiron, împotriva căruia a depus, de altfel, şi plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

În aceeaşi zi în care a repus-o în drepturile iniţiale, primarul din Frumosu i-a modificat şi atribuţiile de serviciu.

„Fără nici o justificare şi fără acordul meu am fost trimisă pentru a măsura terenuri, deşi nu deţin competenţe în acest sens. Domnul primar vrea să mă deplasez pentru a măsura terenurile neînsoţită de nici un inginer specializat în acest sens. Prin refuzul de a mă primi la serviciu, primarul Tiron Maftei săvârşeşte un abuz prin care mă prejudiciază în mod direct. În plus, primarul a dispus ca o altă persoană, fără experienţă în domeniu, să lucreze în locul meu, persoană care primeşte drepturile salariale pe care ar fi trebuit să le primesc eu”, a arătat Glicheria Niga.

Femeia a mai reclamat şi faptul că a fost pusă de pază la primărie şi să răspundă la telefoane. „A făcut totul intenţionat, cu scopul de mă umili”, crede referenta agricolă.

 

„Este de o răutate ieşită din comun”

De cealaltă parte, primarul din Frumosu spune că Glicheria Niga este un angajat problemă, iar în plus „este de o răutate ieşită din comun”.

Maftei Tiron recunoaşte că între el şi referenta agricolă este o stare conflictuală şi asta pentru că „m-a sfidat pe faţă şi a refuzat să ducă la îndeplinire ceea ce îi ceream”.

Cât priveşte noile atribuţii de serviciu pe care Glicheria Niga le-a primit, primarul din Frumosu a explicat: „I s-au dat atribuţii care corespund pregătirii ei profesionale, lucru confirmat şi de Agenţia Naţională a Funcţionarului Public, singura diferenţă este că acum face muncă de teren, iar înainte stătea la birou”.

Maftei Tiron a declarat că nu-şi reproşează nimic din ceea ce s-a întâmplat şi a menţionat că dacă instanţa de judecată nu va scrie negru pe alb care sunt atribuţiile pe care Glicheria Niga trebuie să le îndeplinească atunci aceasta va face în continuare muncă de teren.

Cât priveşte munca de „paznic” şi de „telefonistă”, primarul din Frumosu spune că sunt atribuţii îndeplinite de toţi angajaţii instituţiei, prin rotaţie, şi sunt perfect legale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Război total între primarul din Frumosu şi referenta agricolă.
 Vizualizări articol: 3289 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Război total între primarul din Frumosu şi referenta agricolă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Primarul mosier si patron pe urbe...! trimis de
(22 oct 2014, 15:37:26
Descentrazizarea a facut ca puterile unur indivizi cu 7 clase, ajunsi primari prin mita electorala, intimidare, carat cu masina si buzuul, etc,etc... sa se creada Dumnezeu. Nu respecta legi, regulamente...numai legea bunului plac. Se inconjoara de...catastrofe profesionale...si cine nu saruta poala (..nu altceva), lauda seful...si nu aduce jertfe...pateste ca d-na... Degeaba ai scoala , studii in domeniu, nu esti calificat...ca sefu... Asa ca vorba unui ilustru fost secretar la CJ Iasi: Functionari prosti, administratie proasta. dar asta afost candva...cand lumea mai avea bun simt si functia publica era respectata. Acum..." Toata lumea la vot "...ca de nu ne f..e d-nul primar de la Frumosu...!!!
2.   Comentariu trimis de
(22 oct 2014, 17:22:17
Primarii , fara experienta macar a inca unui mandat anterior , sunt un blestem pentru personalul calificat al primariei si institutiilor localitatii , fapte confirmate adeseori . Daca mai e si un primar prost si fudul , ai rupt-o in fericire cu totul . Asta isca aseseori scandaluri pina la instanta a personalului , iar concetatenii nu sunt onorati la timp cu cele necesare . DECI PRIMARUL SI PRIMARIA STRICA OMENIA .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei