Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2014 - Anul XIX, nr. 245 (5754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiecte de cercetare

Medalii obţinute de universitarii suceveni pentru realizări în domeniul inventicii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un colectiv de cadre didactice al Facultăţii de Inginerie Alimentară a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), condus de prof. univ. dr. ing. Gheorghe Gutt, a obţinut opt medalii în cadrul a două evenimente de inventică.

Este vorba despre Salonul de invenţii şi inovaţii „Inventika” și Salonul Cercetării Românești, ambele organizate sub egida Ministerului Educației Naționale (MEN), în perioada 15-18 octombrie.

În cadrul Salonului de invenții și inovații, inventatorii suceveni au expus opt invenții, iar la Salonul Cercetării au prezentat zece direcții de cercetare. La ambele saloane realizările colectivului au fost însoțite de prezentări practice sub formă de standuri.

 

Invenţiile premiate

În urma evaluării invențiilor de către juriul internațional, colectivul sucevean a obținut cel mai mare succes de până acum la asemenea saloane, respectiv două medalii de aur, una oferită de organizatorii Salonului Cercetării, iar cealaltă oferită în plenul ședinței de închidere a Salonului Cercetării de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Ambele medalii de aur au fost acordate invenției intitulate „Sistem senzorial pentru tomografia fotoacustică”.

De asemenea, la Salonul de invenţii şi inovaţii „Inventika”, cinci invenții au fost medaliate cu argint: „Spectromicroscop modular complex”, „Sistem spectromicroscopic pentru volume reduse de probă”, „Biosenzor portabil pentru glucoză și colesterol”, „Tablou pentru ecranarea electromagnetică a încăperilor” și „Detector de radiații electromagnetice de joasă frecvență și procedeu de obținere a acestuia”. Tot la Salonul de invenţii şi inovaţii „Inventika”,  „Dispozitivul pentru determinarea anizotropiei produselor alimentare” a obținut medalia de bronz.

Exponatele au fost apreciate de Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, care a felicitat colectivul pentru realizări.

La rândul său, prof. univ. dr. Wilhelm Kappel, președintele juriului, a menționat că, în urma evaluării celor peste 130 de invenții prezentate la Salonul „Inventika” 2014, s-au acordat 30 de medalii de aur, 35 de argint și 10 de bronz, premii speciale, diplome de excelență. Au fost premiate invenții din diverse domenii, precum mecanică, metalurgie, hidrotehnică, mijloace de comunicare, chimie, biologie, medicină.

În urma rezultatului obţinut, reprezentanţii USV au declarat că „astfel, constatăm cu satisfacție că școala suceveană de inventică, reprezentată la aceste manifestări de colectivul coordonat de prof. univ. dr. ing. Gheorghe Gutt, a înregistrat un succes notabil, confirmând potențialul inovativ al cercetărilor efectuate în cadrul Universității <Ștefan cel Mare> din Suceava”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medalii obţinute de universitarii suceveni pentru realizări în domeniul inventicii.
 Vizualizări articol: 1843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Medalii obţinute de universitarii suceveni pentru realizări în domeniul inventicii4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei