Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2014 - Anul XIX, nr. 245 (5754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări

Au început lucrările de modernizare a drumului judeţean Mihoveni-Costâna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a inspectat ieri,  împreună cu Radu Avădanei, directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri din Consiliul Judeţean, lucrările de modernizare a drumului judeţean 178 A, care face legătura între Mihoveni şi Costâna prin codrii Costânei. Lucrările au demarat de circa o săptămână, fiind deja turnată o bandă de beton pe o porţiune de 530 de metri. De altfel, drumul va fi betonat pe o distanţă de 3,6 kilometri în Mihoveni, urmând ca porţiunea prin pădure şi la intrarea în Costâna să fie asfaltată. Valoarea estimată a lucrărilor este de 2,2 milioane de lei, banii provenind din sumele alocate de Guvern judeţului Suceava la recenta rectificare bugetară. Preşedintele Consiliului Judeţean a declarat că lucrarea este una extrem de importantă întrucât scurtează distanţa de acces din zonele Todireşti, Comăneşti, Humoreni, Cajvana, Pârteşti, Cacica în municipiul Suceava cu circa nouă kilometri. În plus, a spus Nechifor, această variantă duce şi la decongestionarea traficului rutier.
De acest drum ar urma să beneficieze peste 40.000 de locuitori din zonele enumerate anterior. „Aici e una din zonele fierbinţi pe timp de iarnă în sensul că aici se întâmplă întotdeauna acel fenomen de înzăpezire. Suntem pe un platou ridicat în vârful unui deal unde se adună cantităţi mari de zăpadă şi vânturile care sunt aici, aproape de releul Mihoveni, fac aproape impracticabil acest drum pe timp de iarnă. Soluţia cu betonarea drumului este una bună, întrucât va fi mai uşor de exploatat pe timp de iarnă, pentru că se poate interveni uşor cu freza cu lamă, aşa încât să poţi ţine situaţia sub control. Legătura în continuare către Costâna va fi făcută cu asfalt”, a spus Nechifor.

Judeţul Suceava a primit la rectificarea bugetară pentru întreţinere şi modernizare drumuri suma de 12,9 milioane de lei. Vor fi modernizate nouă drumuri judeţene însumând peste 17 kilometri. Astfel cele 12,9 milioane de lei vor fi folosite pentru repararea şi reabilitarea unor tronsoane de drumuri la Mălini, Cornu Luncii, Forăşti, Burla, Brodina, Ulma, Hânţeşti - Vereşti, Mihoveni - Costâna şi Dumbrăviţa - comuna Vadu Moldovei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au început lucrările de modernizare a drumului judeţean Mihoveni-Costâna.
 Vizualizări articol: 2609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Au început lucrările de modernizare a drumului judeţean Mihoveni-Costâna1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei