Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 oct 2014 - Anul XIX, nr. 244 (5753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ofertă

Oamenii de afaceri suceveni, invitaţi să acceseze finanţări guvernamentale nerambursabile pentru dezvoltarea firmelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul delegat pentru buget, Darius Vâlcov, şi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Enache Jiru au participat, sâmbătă, la o întâlnire cu oameni de afaceri suceveni, organizată de administraţia judeţeană la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava. Au mai fost prezenţi prefectul de Suceava, Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, primarul de Suceava, Ion Lungu, senatorii PSD Ovidiu Donţu şi Neculai Bereanu, deputatul PSD Gavril Mîrza şi cel al UNPR, Cezar Cioată, precum şi noii membri PSD Cristina Teodorovici şi Brînduşel Nichitean, consilieri judeţeni. Cei doi oficiali guvernamentali au prezentat două hotărâri de guvern în baza cărora oamenii de afaceri pot obţine finanţări nerambursabile pentru dezvoltarea afacerilor. Termenul de depunere a cererilor de finanţare este foarte strâns, până la sfârşitul lunii viitoare, aşa că cei interesaţi trebuie să se grăbească.

Ulterior prezentării, întrebat în conferinţă de presă dacă sumele necesare acestor ajutoare de stat sunt prinse în proiectul de buget pentru anul viitor, ministrul Vâlcov a răspuns că da. Referitor la buget, Vâlcov a afirmat că proiectul de buget va fi prezentat cel mai devreme la mijlocul lunii noiembrie.

„Undeva la mijlocul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie. Probabil viitorul premier îl va prezenta în şedinţă de Guvern”, a spus ministrul delegat pentru buget. El a menţionat că în proiectul de buget au fost incluse alocări pentru tot ceea ce este legislaţie în vigoare în prezent, cum ar fi dublarea alocaţiilor copiilor care provin din familii defavorizate.

Întrebat dacă este inclusă şi majorarea cu 30 la sută a salariilor bugetarilor, Vâlcov a răspuns că nu există încă legislaţie pentru aceasta.

„Neexistând o legislaţie astăzi, nu putem să prindem aşa ceva. La nivelul Ministerului Finanţelor prindem în proiectul de buget toate acele hotărâri sau toate acele legi care aduc un impact bugetar. Nu putem prinde în buget ceva ce este amintit de dumneavoastră”, a spus Vâlcov.

 

Acciza s-a putea calcula în lei pentru anul viitor

Oficialul guvernamental a apreciat că proiectul de buget ar putea fi prezentat pentru dezbatere la sfârşitul lunii noiembrie.

„Acum depinde foarte mult şi de viitorul premier şi de viitorul cabinet să-şi stabilească foarte clar exact paşii până la adoptarea lui”, a spus ministrul delegat.

Întrebat de ziarişti dacă premierul actual va trebui să demisioneze, Vâlcov a menţionat că nu vrea să facă politică la o întâlnire cu oamenii de afaceri, dar că el crede că actualul premier va avea un alt loc de muncă.

În ceea ce priveşte modul în care se va calcula acciza de anul viitor, subiect de maxim interes pentru oamenii de afaceri, ministrul delegat pentru buget a declarat că încă nu s-a stabilit, dar se are în vedere şi varianta ca aceasta să nu mai depindă de euro, ci doar de moneda naţională, cu corecţie în funcţie de rata inflaţiei.

„O variantă pe care o luăm în calcul este să nu calculăm acciza la nivelul euro ci la nivelul leului, pentru că aşa este normal în orice stat. Sunt mai multe variante de calcul, iar una dintre ele este ca acciza să nu se mai refere la euro, ci să se refere la leu, iar anual să se modifice în funcţie de inflaţie”, a precizat Vâlcov. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oamenii de afaceri suceveni, invitaţi să acceseze finanţări guvernamentale nerambursabile pentru dezvoltarea firmelor.
 Vizualizări articol: 1725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Oamenii de afaceri suceveni, invitaţi să acceseze finanţări guvernamentale nerambursabile pentru dezvoltarea firmelor5.052

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei