Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 oct 2014 - Anul XIX, nr. 244 (5753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poziţie

Nechifor pledează pentru parteneriatul public-privat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a pledat, sâmbătă seara, la o întâlnire cu oamenii de afaceri suceveni, pentru susţinerea şi adoptarea legii parteneriatului public-privat ca fiind cea mai optimă modalitate de dezvoltare a ţării. Principalul său argument pentru această poziţie a fost acela că, dacă administraţiile publice şi investitorii privaţi vor face în continuare „proiecte care nu se întâlnesc”, nu sunt şanse de dezvoltare a ţării.

„În lipsa legii parteneriatului public-privat nu cred că putem dezvolta România. Să facem, şi dumneavoastră, şi noi, proiecte care nu se întâlnesc niciodată nu cred că ajută. E nevoie de acţiuni convergente”, a spus Nechifor.

Preşedintele CJ a dat ca exemplu ţări europene ca Spania, Portugalia sau Italia, „care au avut curaj să adopte parteneriatul public-privat, ceea ce a permis proiecte comune între administraţiile publice şi întreprinzători care au condus la dezvoltare”.

Aplicat la Suceava, Nechifor a exemplificat cu proiectul turistic pe care îl are Consiliul Judeţean, de înfiinţare a unui safari park la Mihoveni, pe o suprafaţă împădurită de 97 de hectare, dar care depăşeşte mult posibilităţile de finanţare ale bugetului judeţean. În opinia sa, acest parc de distracţii ar putea fi însă realizat printr-un parteneriat cu firme locale, care să asigure cofinanţarea în vederea implementării proiectului cu fonduri europene.

Cătălin Nechifor a amintit că o lege a parteneriatului public-privat a fost adoptată în 2011, dar nu a fost funcţională niciodată deoarece unul dintre articole a fost declarat neconstituţional de Curtea Constituţională.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor pledează pentru parteneriatul public-privat.
 Vizualizări articol: 1479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Nechifor pledează pentru parteneriatul public-privat1.051

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei