Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 oct 2014 - Anul XIX, nr. 243 (5752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Bani şi diplome

Peste 200 de bătrâni, din care patru peste 100 de ani, premiaţi pentru longevitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Suceava a organizat, în prima parte a lunii octombrie, cu ocazia zilei internaţionale a persoanelor vârstnice, un adevărat maraton care a presupus acordarea unor ajutoare speciale celor mai vârstnici dintre membri, 219 persoane fiind premiate pentru longevitate şi fidelitate faţă de asociaţia nebancară. Sucevenii au primit ajutoare financiare de 100 de lei fiecare şi diplome de fidelitate.

Printre cei vizaţi de conducerea CARP Suceava se numără şi patru suceveni cu vârsta de peste 100 de ani. Este vorba de Viorica Horbaniuc, în vârstă de 100 de ani, Arcadie  Sfârnaciuc, de 101 ani, Maria Florea, tot de 101 ani, şi de Ana Lazăr, aflată în pragul vârstei de 104 ani. Aceasta din urmă a fost învăţătoare aproape jumătate de secol, la mai multe şcoli din Suceava, iar de 15 ani locuieşte la Azilul de bătrâni „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava. Bătrâna este admirată pentru luciditatea şi vigoarea pe care le are la această vârstă. De altfel, marea surpriză a celor de la Casa de Ajutor Reciproc a fost că nu au găsit-o pe bătrână la azil la o primă vizită, Ana Lazăr fiind plecată la plimbare prin oraş împreună cu un însoţitor.  

Cezar Telescu, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Suceava, a arătat că cei patru au o vechime de peste 40 de ani ca membri ai asociaţiei nebancare, iar vizitele făcute la domiciliile lor au fost încărcate de bucurie şi de emoţii de ambele părţi.

„Credem că este important ca oamenii să simtă că nu au fost uitaţi, că cineva îi caută şi pentru a le da o diplomă şi un mic ajutor financiar”, a spus acesta.

CARP Suceava are în momentul de faţă 31.500 de membri, din care 18.000 pe raza municipiului Suceava şi 13.500 în localităţi rurale învecinate municipiului reşedinţă de judeţ. Numărul membrilor a crescut de la an la an. Asociaţia nebancară se autofinanţează prin contizaţiile lunare ale membrilor (3 lei pe lună) şi s-a remarcat în ultimii ani prin numărul foarte mare de împrumuturi acordate, mulţi vârstnici ajungând să trăiască de la un împrumut la altul. De asemenea, asociaţia a mai devenit cunoscută şi pentru petrecerile pe care le organizează de mai multe ori pe an, în special prin „Revelionul Pensionarilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de bătrâni, din care patru peste 100 de ani, premiaţi pentru longevitate.
 Vizualizări articol: 3095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 200 de bătrâni, din care patru peste 100 de ani, premiaţi pentru longevitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei