Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 oct 2014 - Anul XIX, nr. 231 (5740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

A II-a ediţie

Circa 700 de angajaţi din învăţământul sucevean s-au înscris la competiţia sportivă Spartachiada profesorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În perioada 2-4 octombrie, Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) organizează cea de-a doua ediţie a Spartachiadei profesorilor, competiţie sportivă care se adresează personalului didactic, nedidactic şi auxiliar din învăţământul preuniversitar sucevean. La probele din cadrul concursului s-au înscris circa 700 de participanţi din toate şcolile judeţului, conform spuselor organizatorilor.

Aceştia au propus pentru cei înscrişi 12 probe: şah, ciclism, înot, darts, badminton, fotbal, volei, street-ball, tenis de câmp, tenis de masă, pescuit şi cros, cea mai mare adresabilitate înregistrându-se pentru probele de pescuit şi de cros.

Într-un nou format, cu probe noi şi atractive, competiţia oamenilor şcolii îşi propune să antreneze un număr mult mai mare de cadre din tot judeţul şi să contribuie la promovarea valorilor educaţiei pentru sănătate.

 

Autorităţi locale şi judeţene, la festivitatea de deschidere a Spartachiadei

Festivitatea de deschidere a competiţiei a avut loc vineri, pe esplanada Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), la manifestare fiind prezente autorităţi locale, judeţene, reprezentanţi ai USV şi lideri de sindicat.

Invitaţii au evidenţiat beneficiile mişcării, ale rigorilor sportului, subliniind că această manifestare are rolul de a promova un mod de viaţă sănătos în rândul elevilor şi de a dezvolta motivaţia pentru practicarea sportului.

În ţinută sport, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, a transmis succes tuturor colegilor săi, exprimându-şi speranţa că entuziasmul şi exemplul personal vor caracteriza această competiţie. 

La rândul său, prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a felicitat participanţii cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, celebrată pe 5 octombrie, adăugând că „trebuie să dăm în continuare un exemplu copiilor noştri, să-i scoatem din zona lumii virtuale şi să-i aducem pe terenul de sport. Este important ca această competiţie să aibă un ecou, astfel încât în fiecare şcoală să iniţiem competiţii ale elevilor”.

De cealaltă parte, rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a apreciat faptul că Guvernul a reuşit să modifice Legea Sportului, „dând posibilitatea autorităţilor locale să finanţeze cluburile sportive, asta putând însemna un impuls nou pentru mişcarea sportivă a judeţului şi a ţării”.

Acesta a mai precizat: „Mă bucur că sunteţi un exemplu pentru tineri, în ciuda faptului că sportul este din ce în ce mai puţin finanţat şi mai puţin practicat. Trebuie să mişcăm lucrurile pentru că parcă rezultatele României sunt de la an la an mai puţine şi mai sărace”. 

Prezent la Suceava, Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, a declarat că „autorităţile locale fac, astăzi, un pas pentru a implementa schimbările din Legea Sportului. Vor fi şi alte schimbări pe care Guvernul şi le propune să le facă până la finele anului. În Parlamentul României, aşa cum o avem pe doamna ministru Gabriela Szabo, un sportiv de renume, îl avem şi pe cel mai mare tenisman al României, Ilie Năstase, care şi-a propus să facă tot ce ţine de el pentru ca sportul românesc să fie finanţat şi respectat”.

Atmosfera festivităţii a fost animată de două reprize de dans sportiv, momente oferite de un grup de eleve ale Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Suceava şi de doi tineri dansatori ai clubului Bucovina Dance Studio Dans sportiv.

 

Medalii, cupe şi diplome pentru câştigători

Competiţia a debutat pe data de 2 octombrie, la ora 6.00, la Fălticeni, cu un atractiv concurs de pescuit sportiv. Pentru astăzi sunt programate probe sportive şi închiderea festivă, prilej cu care vor fi înmânate medalii, cupe şi diplome câştigătorilor acestei ediţii.

Competiţia este organizată de ASIS, prin Departamentul Cultură – sport, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 700 de angajaţi din învăţământul sucevean s-au înscris la competiţia sportivă Spartachiada profesorilor.
 Vizualizări articol: 2170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Circa 700 de angajaţi din învăţământul sucevean s-au înscris la competiţia sportivă Spartachiada profesorilor4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FELICITARI DOMNULUI IRIMIA si echipei trimis de
( 5 oct 2014, 17:31:40
A fost o activitate relaxanta, care ne-a unit , a aratat tot ceea ce avem mai frumos in noi,ne-a facut sa zambim, sa avem emotii, sa ne bucuram de reusita personala sau de reusita celor de langa noi, o activitate care cred eu ca ar trebui sa se faca de doua ori pe an in locul cercurilor pedagogice si la care sa avem ca galerie copiii....ce ziceti?????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei