Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2014 - Anul XIX, nr. 229 (5738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De necrezut

Scene de groază, surprinse de camere video într-o comună „fără poliţişti”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mai mulţi indivizi au fost surprinşi de camerele de supraveghere video instalate la două case situate una lângă cealaltă, în comuna Slatina, în timp ce, pe timp de noapte, înarmaţi cu obiecte contondente, au intrat în curţile şi imobilele respective şi au distrus pur şi simplu tot ce le-a ieşit în cale. La parterul unuia din imobile funcţionează un bar, care era închis încă dinainte de miezul nopţii.

Casele aparţin unei tinere din localitate, Andreea Georgiana Beleagă, care nu se afla la domiciliu, imobilele fiind lăsate în grija unui tânăr, Alexandru Năstacă, în vârstă de 23 de ani. Acesta se afla într-una din case, împreună cu prietena sa, însărcinată, cei doi trăind zeci de minute de groază, după ce s-a auzit primul geam spart. 

Incredibilul caz iese la iveală abia la aproape patru zile după ce s-a întâmplat, după ce proprietara caselor distruse s-a decis să facă totul public, susţinând că poliţiştii nu au mişcat un deget şi i-au cerut expres să nu anunţe presa despre ce s-a întâmplat.

Culmea, evenimentul nu a fost mediatizat de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, unul dintre şefi cerând ca distrugerile de la Slatina să nu fie făcute publice.

 

„Eram ca într-un film de groază. M-am ascuns sub o masă şi am văzut că unul dintre ei avea un cuţit în mână”

Toată povestea s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică (27/28 septembrie a.c.). În jurul orei 4.00, tânărul care păzea cele două case a auzit prin somn zgomote. Apoi, un geam spart. Şi încă unul.

Şi-a dat seama că se întâmplă ceva necurat şi i-a spus prietenei lui să stea ascunsă, iar el s-a dus să vadă ce se petrece.

Atacatorii au spart geamurile de la una dintre case, au culcat gardul la pământ, după care s-au dus la celălalt imobil. Şi aici au luat geamurile la rând şi au intrat în casă pe un geam. Pe imaginile surprinse de camerele video se vede cum scandalagiii distrug două dintre camerele de supraveghere care erau postate în exteriorul caselor.

„Eram ca într-un film de groază. Se auzeau geamuri sparte de jur împrejurul casei. Umblau şi răscoleau, dădeau cu pari, cu tot ce aveau prin mână. Aveau scânduri de la gard în mână când au intrat în casă şi mă căutau. Eu m-am ascuns sub o masă şi am văzut că unul dintre ei avea un cuţit în mână. Au venit cu cuţitul şi cu o brichetă. Mă căutau, ştiau că sunt în casă”, povestea Alexandru Năstacă, încă marcat de clipele de groază trăite în acea noapte.

Tânărul povesteşte că la un moment dat i-a auzit pe autori vorbind să aducă benzină, să dea foc.

„Eu de atunci nici nu pot să mă odihnesc noaptea, tresar”, spunea ieri tânărul, precizând că şi prietena sa este traumatizată după acea experienţă de coşmar.

 

Proprietara: „Poliţiştii mi-au spus că nu pot să intre peste ei în casă. Mi-e frică să mă întorc, dorm la hotel”

Andreea Georgiana Beleagă, proprietara caselor distruse, declara ieri că nici măcar nu i-a văzut în viaţa ei pe acei indivizi, cărora le-a aflat numele. Şi poliţia îi ştie, spune tânăra, dar până acum nimeni nu le-a făcut nimic. „Eu ştiu chiar de la părinţii autorilor că aceştia sunt acasă. Poliţia a mers la ei acasă şi mi s-a spus: <Nu putem intra peste ei în casă>”.

Tânăra mărturiseşte că îi este frică să se mai întoarcă acasă: „Nu am un geam întreg, nici la asta, nici la cealaltă, nici la toate anexele din spate. Nici o piesă de mobilier nu mai este întreagă. Nu am unde să locuiesc, chiar dacă aş avea casa la fel, pusă la punct, eu mă tem să mai vin aici. Dacă nu avem siguranţă în propria locuinţă, atunci nu ştiu unde am mai putea să stăm în siguranţă! Am dormit la o vecină, în prima seară, a doua seară la o rudă, după care la un hotel, nu mai ştiu unde să locuiesc. Până se soluţionează cazul, voi dormi la un hotel”.

 

Acuzaţii grave aduse poliţiei

Acuzaţiile aduse poliţiei de Andreea Georgiana Beleagă, sunt completate de tânărul pe care îl lăsase paznic pentru proprietăţile ei. Acesta povestea ieri că, la un moment dat, după ce au sesizat ce se întâmplă, prietena lui a sunat la poliţie, la 112.

I s-a spus, arată Alexandru Năstacă, că va veni un echipaj de poliţie tocmai de la Fălticeni. A durat, susţine tânărul, mai bine de jumătate de oră până a ajuns poliţia la faţa locului. Autorii distrugerilor erau plecaţi deja.

Culmea, în timp ce Năstacă se ascundea sub masă, a fost cât pe ce să fie găsit de scandalagiii înarmaţi. Din cauza poliţiei, povesteşte proprietara.

„În momentul în care el era sub masă ascuns, i-a sunat telefonul. Erau de la poliţie. Autorii au auzit şi atunci au început să devasteze tot pentru că au auzit telefonul... nu ştiau sigur dacă e în camera asta sau anexa din spate”, susţine Andreea Georgiana Beleagă.

Mai mult, cei doi arată că au primit ameninţări după ce au sesizat poliţia, chiar de la cei care au provocat distrugerile.

Alexandru Năstacă: ”M-au sunat şi m-au ameninţat. Au zis că de ce am sunat la 112, că ei au să vină şi a doua oară şi o să mă omoare cu adevărat”.

Andreea Georgiana Beleagă: „Şi eu am fost ameninţată: că nu o să pot să mai intru în Slatina, că mă vor scoate din Slatina”.

Tânărul în vârstă de 23 de ani are şi o explicaţie pentru modul în care s-a intervenit şi se fac cercetările la acest caz: „Din câte se vorbeşte despre ei, îs copiii unor oameni cu bani, de fiecare dată când se întâmplă câte o nenorocire din asta, totul se muşamalizează, nu se mai ia nici o măsură, nu se mai aude nimic”.

 

Cine sunt suspecţii şi care este, cel mai probabil, motivul distrugerilor

Din informaţiile obţinute în cursul zilei de ieri, poliţiştii i-au identificat pe doi dintre suspecţi, Petrică Cătălin Vornicu, în vârstă de 22 de ani, şi Robert Vornicu, de 20 de ani, ambii din Slatina.

Sâmbătă seară, cei doi şi alţi tineri au făcut consumaţie la barul de la parterul uneia dintre casele Andreei Georgiana Beleagă.

Ulterior, în jurul orei 23.00, s-au deplasat la Fălticeni, la un local unde unul dintre agenţii de pază este chiar iubitul tinerei ale cărei case au fost distruse. Aici, pe fondul consumului de alcool, tinerii din Slatina ar fi provocat scandal, motiv pentru care au fost scoşi afară de agenţii de pază.

Din datele pe care le deţinem, s-ar fi petrecut şi o agresiune în acea noapte, iar mobilul distrugerilor de la Slatina pare să fi fost răzbunarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scene de groază, surprinse de camere video într-o comună „fără poliţişti”.
 Vizualizări articol: 9721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Scene de groază, surprinse de camere video într-o comună „fără poliţişti”4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politia, Statul si siguranta cetateanului ? trimis de
( 2 oct 2014, 14:12:07
Ingrijorator! Nenea ala in uniforma care fumeaza in timpul serviciului trebuie sa si dea demisia. Nu prea pare preocupat de culegerea informatiilor si solutionarea cazului. Halal politie....
2.   Hai la mine trimis de
( 2 oct 2014, 21:10:10
Bunoaka esti, cuvintele le graiesti bine, haidam incoa' la Suceava ca ti tin eu(di tat)happy
2.1  RE: Hai la mine trimis de
( 3 oct 2014, 10:12:42
Mi-ai stricat tot cheful... nici nu ma mai duc azi la treabasad
3.   @Snppc Suceava trimis de
( 2 oct 2014, 21:24:03
@Snppc Suceava, cum poti sa spui ca-s putini politisti?
Inainte aveati un singur sediu langa Areni si va ajungea. Acum va plangeti de lipsa spatiilor cu toate ca sunteti raspanditi in n-spe mii de cladiri prin tot orasul, inclusiv la Mall.
Poate sunteti prost distribuiti ca putini nu sunteti sigur.
Chiar o sa caut niste statistici cu numarul de politisti de pe timpul lui Ceausescu vs numarul de politisti de acum.
3.1  RE: @Snppc Suceava trimis de
( 2 oct 2014, 21:33:15
Unde mai pui ca politistii romani sunt ajutati si de o armata de angajati ai firmelor de securitate privata:

"Pe locul doi in Europa este România, cu 49,84 de gărzi private la 10.000 de locuitori.
România are 107.000 de gărzi private"
4.   Comentariu trimis de
( 3 oct 2014, 09:44:09
Mai animal incult , ai ce ai cu oamenii care probabil ti-au gresit dar cu lucrurile ce ai de impartit , dar probabil aici te simti erou ca fata in fata cu omul ti-e frica , turbatilor de alcool si de bine ce o duceti . Militieni pe timpul lui CEAUSESCU , erau cu mult mai putini dar ,, pazea frica bostanaria ,, iar mai toata lumea avea de munca si timpul liber era pretios . Pe cind acum democratia asta prost inteleasa de creaturi banditesti duce la acte inumane . ASTA E .
4.1  RE: Comentariu trimis de
( 3 oct 2014, 10:14:46
Ce 'lucruri' nene, esti cu capul? Eu ziceam doar ca 'lucrurile' nu va mai pot 'contine' de multi ce sunteti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei