Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2014 - Anul XIX, nr. 228 (5737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Individul care a lăsat un om să moară în stradă, luându-i cheia din buzunar şi furându-i din casă, din nou în faţa judecătorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Individul acuzat că în luna martie a acestui an i-a luat cheile din buzunar unui bărbat care s-a lovit puternic la cap, pe stradă, după care i-a furat bunuri din casă, nu înainte de a muta victima pentru a nu fi văzută de vreun trecător, va apărea astăzi din nou în faţa judecătorilor.

La vremea respectivă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au cerut arestarea suspectului, Adrian Iacobeţ, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Suceava, însă judecătorii au considerat că tânărul în cauză poate fi cercetat în stare de libertate, luând față de acesta măsura controlului judiciar.

Acum, însă, aceiași procurori au cerut înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului preventiv, după ce Adrian Iacobeţ ar fi comis, arată anchetatorii, alte două furturi.

Pe 29 iulie a.c., a furat un stingător dintr-o mașină de pe strada Simion Florea Marian, din municipiul Suceava, iar în noaptea de 7/8 septembrie, împreună cu un complice, a spart o casă de pe aceeași stradă, din care a furat bunuri în valoare de 40.000 de lei.

La sfârșitul săptămânii trecute, procurorii au cerut înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv, de data aceasta Judecătoria Suceava însușindu-și propunerea anchetatorilor.

Totuși, o decizie definitivă va fi luată în cursul zilei de astăzi de către judecătorii Tribunalului Suceava.

 

„Fapta este de o gravitate ieşită din comun”

„Fapta este de o gravitate ieşită din comun”, au motivat procurorii șocanta poveste din primăvara acestui an, când Adrian Iacobeţ a lăsat un om să moară pe stradă, fiind mai interesat să-i fure din casă decât să-i acorde ajutor.

Culmea, arată anchetatorii, şi o recunoaște chiar şi suspectul, fapta a fost premeditată.

Victima, Cristian D., în vârstă de 44 de ani, şi suspectul se cunoșteau, iar în acea noapte (12/13 martie a.c.), au consumat împreună băuturi alcoolice.

Bărbatul în vârstă de 44 de ani era în stare avansată de ebrietate şi nu se mai putea deplasa, iar Adrian Iacobeţ, se arată în documentele înaintate instanței, s-a oferit să-l conducă la locuința sa, „urmărind în realitate ca sub acest pretext să poată pătrunde în locuință, de unde să sustragă bunuri”.

După ce victima a căzut pe asfalt şi a intrat în comă, suspectul l-a mutat pe bărbatul căzut câțiva metri mai încolo, într-un colț de stradă, lângă o remorcă, după care i-a verificat prin buzunare, de unde a sustras un telefon mobil, suma de 10 lei şi cheile de la apartament.

Ştiind unde locuieşte victima, s-a dus imediat la apartamentul acesteia, a deschis uşa cu cheia, iar din interior a luat în grabă două cutii în care credea el că se află lucruri de valoare. Ulterior, însă, după ce a plecat din apartamentul victimei, a constatat că în cele două cutii erau numai mărunțișuri.

În timpul în care Iacobeţ cotrobăia prin apartamentul bărbatului abandonat în stradă, acesta din urmă a decedat, fiind găsit la scurt timp de un echipaj de jandarmi.

„Acţiunile inculpatului circumstanțiază o persoană cu sânge rece care pune mai presus de viaţa umană obţinerea în orice împrejurări şi prin orice mijloace de foloase materiale”, arată procurorii.

Pe lângă furt calificat, Iacobeţ este acuzat şi de infracțiunea de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Potrivit legislaţiei penale, omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunţa de îndată autorităţile de către cel care a găsit o persoană a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol şi nu are putinţa de a se salva se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul care a lăsat un om să moară în stradă, luându-i cheia din buzunar şi furându-i din casă, din nou în faţa judecătorilor.
 Vizualizări articol: 2287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Individul care a lăsat un om să moară în stradă, luându-i cheia din buzunar şi furându-i din casă, din nou în faţa judecătorilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei