Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 sep 2014 - Anul XIX, nr. 227 (5736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Zoo Rădăuţi a schimbat trei pui de tigru pe un pui de leu şi trei lame, cu un parc din Ungaria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcul Zoologic din municipiul Rădăuţi, cotat ca unul dintre cele mai valoroase parcuri de profil din ţară, are de la începutul acestei săptămâni „locatari” noi. În cursul zilei de ieri efectivele grădinii zoologice s-au mărit cu un pui de leu şi trei lame, însă trei pui de tigru din parcul rădăuţean au plecat spre Ungaria. Mai exact, administraţia rădăuţeană a realizat un schimb de animale cu parcul zoologic din localitatea Gyongyos – Ungaria.

Ieri dimineaţă, la scurt timp după instalarea noilor „locatari”, Dănuţ Susnovici, medic veterinar în cadrul Primăriei municipiului Rădăuţi, a declarat: „Intenţionam o diversificare a speciilor de animale din structura parcului nostru, şi s-a ivit această ocazie. Noi aveam neapărată nevoie de un leu mascul, iar cei de la parcul zoo din Ungaria, de pui de tigru. Am decis să schimbăm cei trei pui de tigru, în condiţiile în care noi mai dispunem de doi tigri care au vârsta de un an şi patru luni. Cred că atât cele trei lame, cât şi leul vor constitui noi atracţii la parcul zoologic din municipiu”.

Parcul Zoo Rădăuţi a fost înfiinţat în anul 1976 şi, într-un clasament neoficial, ar ocupa locul 6-7 în topul celor circa 20 de parcuri zoologice din ţară. Aşezat la ieşirea din municipiu spre comuna Marginea, în vecinătatea stadionului municipal, Parcul Zoologic Rădăuţi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 2,5 hectare şi are în evidenţe puţin peste o sută de animale.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zoo Rădăuţi a schimbat trei pui de tigru pe un pui de leu şi trei lame, cu un parc din Ungaria.
 Vizualizări articol: 2926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zoo Rădăuţi a schimbat trei pui de tigru pe un pui de leu şi trei lame, cu un parc din Ungaria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(30 sep 2014, 13:01:53
Gradina zoo este mai mult in centru orasului decat la marginea lui
2.   Spaga grasa trimis de
(30 sep 2014, 17:51:41
in atentia politiei un pui de tigru valoreza cel putin cat cinci lei maturi tigri se anmultesc foarte rar an captivitate pe cand lei nu e nici o problema acest schimb foarte dezavantajos pt noi sa lasat cu multe spagi sigur cercetati problema si o sa va convingeti mai informativa si pe la alte gradini prin tara.cat si strainatate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei