Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 sep 2014 - Anul XIX, nr. 226 (5735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere constructivă

Milioane de români pot beneficia de pe urma unei iniţiative legislative iniţiate de senatoarea Steliana Miron

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Milioane de români ar putea beneficia de pe urma unei iniţiative legislative promovate în Parlamentul României de senatoarea liberală Vasilica Steliana Miron.

Aceasta se referă la impozitarea veniturilor obţinute din executarea silită a cesiunilor creanţelor bancare.

Potrivit senatoarei care reprezintă zona de munte a judeţului Suceava, această măsură ar putea veni în sprijinul unei treimi din populaţia României, oameni care au luat credite de la bănci şi din diferite motive nu şi le mai pot achita.

„Practic, dacă un român ia un credit de la bancă şi nu poate să-l achite, de cele mai multe ori banca cesionează creditul către o instituţie financiar nebancară la o valoare de 5-10% din valoarea debitului. Legislaţia românească prevede că se execută silit bunurile mobile şi imobile deţinute de debitor, precum şi bunurile şi veniturile viitoare ale acestuia. Astăzi, debitorul este împins la periferia societăţii, nemaiputând să dobândească bunuri şi venituri în nume propriu până nu achită în totalitate creanţa”, a arătat Steliana Miron în această propunere legislativă.

Ea crede că băncile nu acţionează corect şi dacă debitorul este urmărit până îşi achită integral datoria, riscând să piardă absolut totul, în schimb creanţa poate fi cesionată către un terţ pentru un procent oarecare.

„Iniţiativa legislativă prevede impozitarea cu 85% a oricărei sume obţinute din executarea silită a cesiunilor de creanţe, obligând astfel instituţiile financiar nebancare, cât şi băncile să ajungă la înţelegeri amiabile cu clienţii lor. Debitorul nu poate stinge creanţa la bancă decât achitând-o în proporţie de 100%, în schimb banca poate cesiona creanţa la ce sumă vrea ea către terţi. În condiţiile în care banca nu este o instituţie de binefacere, ci este un partener de afaceri, de ce numai debitorul trebuie să piardă tot şi să rămână dator toată viaţa? De ce să nu se ajungă la stingerea debitului în condiţii acceptabile pentru ambele părţi la valori rezonabile suportate de către debitori şi de familiile acestora?”, s-a întrebat senatoarea PNL de Suceava.

Trebuie spus că iniţiativa legislativă a Stelianei Miron a fost susţinută de întreg grupul parlamentar liberal din Parlamentul României, printre cei mai implicaţi fiind fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian.

Propunerea nu este deloc pe gustul băncilor şi al firmelor de recuperări, care vor face tot posibilul pentru ca iniţiativa legislativă a Stelianei Miron să nu fie adoptată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Milioane de români pot beneficia de pe urma unei iniţiative legislative iniţiate de senatoarea Steliana Miron.
 Vizualizări articol: 4455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Milioane de români pot beneficia de pe urma unei iniţiative legislative iniţiate de senatoarea Steliana Miron4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Duet din file de şalău şi somon învelit în prosciutto crudo Porţii:1Timp de preparare:20–25 minuteCalorii:650 calorii / porţieIngrediente:Şalău - 100 gSomon - 100 gProsciutto crudo - 100 gLămâi - 150 gSpanac congelat - 200 g sau proaspăt - 400 gUlei de floarea soarelui - 10 mlUsturoi - 5 gr (1... Citeşte