Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 sep 2014 - Anul XIX, nr. 226 (5735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La rectificarea bugetară

Judeţul Suceava ar putea primi cea mai mare sumă pentru primării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava ar putea primi cea mai mare sumă de bani pentru primării, la nivel naţional, la următoarea rectificare bugetară. Potrivit proiectului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2014, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, la sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pentru acest an, judeţul Suceava ar urma să primească 16,56 de milioane de lei (165,6 miliarde de lei vechi). Cu această sumă, Suceava se află pe primul loc în rândul judeţelor din România în ceea ce priveşte alocarea de bani pentru suplimentarea bugetelor localităţilor. Din proiectul pentru rectificarea bugetului de stat mai reiese faptul că judeţul Suceava ar mai putea primi nu mai puţin de 19,024 de milioane de lei pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, şi la acest capitol fiind una dintre cele mai mari alocări de fonduri la nivel naţional pentru astfel de investiţii.

De asemenea, la sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor, Suceava va avea un plus de 1,479 de milioane de lei, din care 950.000 de lei pentru susţinerea sistemului de protecţie a copiilor şi 865.000 de lei pentru susţinerea centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap.

La acest capitol, potrivit proiectului de rectificare a bugetului de stat, pentru judeţul Suceava vor scădea cu 117.000 de lei sumele prevăzute la salarii, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale în bani stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora. O scădere cu 219.000 de lei înregistrează şi sumele alocate iniţial la capitolul „hotărâri judecătoreşti pentru plata salariaţilor învăţământului special şi a centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională”.

Proiectul pentru rectificarea bugetului de stat mai prevede suplimentarea cu 1,848 de milioane de lei a sumelor alocate pentru judeţul Suceava pentru plata drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare. În acelaşi timp scad cu 445.000 de lei sumele pentru hotărâri judecătoreşti pentru plata salariilor în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. O scădere cu 1,496 de milioane de lei se înregistrează la valorile alocate iniţial pentru salarii, sporuri, indemnizații și alte drepturi salariale în bani stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora, în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava ar putea primi cea mai mare sumă pentru primării.
 Vizualizări articol: 2878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Judeţul Suceava ar putea primi cea mai mare sumă pentru primării2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Au inebunit cu totii trimis de
(29 sep 2014, 11:35:32
De unde sa scada cu 445 000 sumele pentru plata hotararilor judecatoresti pentru invatamantul preuniversitar, daca statul inca ne este dator? Nu s-au primit banii nici pentru trim.I si II in totalitate. Pentru trim.III nu am vazut nicin ban, iar pentru trim IV probabil nici nu vom mai avea ocazia sa-i cerem, ca se va inchide net-ul daca mergem in pas cu conducatorul iubit. Urmeaza EXECUTAREA SILITA a fondurilor primariei, pentru ca suntem STAT DE DREPT, si legea trebuie respectata
1.1  RE: Au inebunit cu totii trimis de
(29 sep 2014, 13:41:10
Campania electorala a ajuns UN IARMAROC!
Ura sa față de intelectuali scoate în evidență complexul parvenitului pentru care educația este moft şi tot ceea ce contează sunt banii şi, mai ales, Puterea.

S-a ajuns ca romanii sa renunte la identitatea lor nationala, pentru ca sunt scarbiti de tara lor, de cei din randurile carora provin, chiar si de limba pe care o vorbesc....

2.   Ponta taie de la invatamant si da la Servicii trimis de
(29 sep 2014, 12:31:45
Bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului va fi diminuat - cu 3,5 milioane lei, al Ministerului Educaţiei - cu 5,5 milioane lei, al Ministerului Culturii - cu 10,2 milioane lei, al Academiei Române - cu 6,9 milioane lei. Avocatul Poporului va primi in plus - 10.000 lei(asta-i prima pentru Ciorbea ca n-a dat la CC ordonanta traseismului politic), Serviciul Român de Informaţii - 67,4 milioane lei, Serviciul de Informaţii Externe - 27 milioane lei, Serviciul de Protecţie şi Pază - 18,8 milioane lei, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale - 50.000 lei.Asta in conditiile in care profesorii nu si-au primit diferentele stabilite in instanta,iar refugiatii din Bucovina,basarabia nu si-au primit compensatiile.
3.   Ponta da bani primarilor pentru voturi trimis de
(29 sep 2014, 12:39:34
Nu spune nimeni că primăriile n-au nevoie de bani pentru proiecte. Dar doi ani de zile primarii n-au primit niciun ban, nu i-a băgat nimeni în seamă. Acum, pentru că e nevoie de voturile lor, li se dau bani.Aceste primării care n-au primit niciun ban până acum au nevoie acum, la 3 luni până la finalul anului, de 500 de milioane de euro? Si caror primari li se dau acesti bani?Nu cumva primarilor care vor trece la PSD?Nu e aceasta o forma de mita electorala?Nu cumva se forteaza primarii sa treaca la PSD si sa aduca voturi pentru Ponta?Nu cumva Ponta foloseste banii tarii in scop electoral?
4.   Ponta taie banii de la autostrazi trimis de
(29 sep 2014, 12:47:26
Guvernul a tăiat circa 4 miliarde de lei de la cofinanţarea proiectelor europene, din care un miliard de la autostrăzi. In preajma campaniei electorale, primarii vor primi peste 2,2 miliarde de lei.Guvernul Ponta demonstrează că nu are nici cel mai mic interes să investească în infrastructură sau în crearea locurilor de muncă, ci vizează un singur obiectiv: direcționarea banilor către pomeni electorale și către baronii locali. Nu ne confruntăm doar cu dovada incompetenței absolute, ci și cu o încercare abuzivă și cu iz penal de a cumpăra bunăvoința primarilor cu fonduri guvernamentale.Cu un program de țară lipsit de consistență, PSD știe că Victor Ponta nu poate câștiga alegerile prezidențiale prin propriile puteri și atunci încearcă, prin orice mijloace, să fraudeze scrutinul din această toamnă. După Ordonanța de Urgență care permite migrația aleșilor locali, această nouă rectificare nu face decât să întărească efectele produse de legalizarea traseismului politic. Dacă luăm în calcul și actul normativ din 2013, care oferă posibilitatea vicepremierului Liviu Dragnea de a dispune discreționar de fondul de rezervă al guvernului, avem tabloul complet al schemei prin care Victor Ponta și PSD speră să câștige alegerile prezidențiale.
5.   Ponta face orice pentru voturi trimis de
(29 sep 2014, 13:04:48
Ponta l-a criticat tot timpul pe basescu.L-a facut dictator iar regimul basescu l-a numit nazist.Antena 3 si Romania TV vorbesc 24 din 24 numai despre faradelegile lui Basescu.Dar iata ca si domnul Ponta procedeaza la fel ca domnul Basescu.A dat ordonanta anticonstitutionala cu traseismul politic.A turnat cu bani peste primari )500 milioane euro) taind de la Invatamant si autostrazi(nici macar niste abecedare n-a fost in stare sa asigure),a modificat legea electorala in sensul ca fiecare cetatean din alt oras poate vota la orice sectie de vor(s-a desfiintat sectia speciala).A incercat sa transforme vizita in America intr-un mare succes.Antena 3 ,Ciutacu si Chireac au tot vorbit de convorbiri intre Obama si ponta.N-a fost nici o convorbire,Ponta nu a fost in vizita oficiala in America ,ci a fost la sedinta ONU.Iar poza pe care a afisat-o cu mandrie pe facebook a fost o poza de protocol,alti 120 de sefi de stat facand acceasi poza la rand cu Obama.Singurul dialog al lui Ponta a fost urmatorul Mereu galant! Premierul Ponta a întrebat-o delicat pe soţia lui Obama: “Ce faci, fă, Michelle? Aveai chef de nişte şedinte foto p-aici?”;
6.   Pentru radumamii trimis de
(29 sep 2014, 19:02:44
De câte ori citesc câte un articol despre marile realizări ale guvernului Ponta, hopa il regăsesc la comentarii pe radumamii. Nu numai ca scrie de te saturi, dar își închipuie ca noi astia care citim constant presa online i-am uitat comentariile de acu' 2 ani când urla usl-istul din el si când il pupa pe Ponta in ....calcaie. Si mai sus. Acu' după ce le-au tras un sut in fund liberalilor, Radumamii e mare luptător pentru onoare, demnitate si cinste. Nu , Raducule, nu te amagi, esti la fel ca Ponta ..... Un parvenit care fuge dupa putere si ofteaza profund când ii ia cineva jucăriile. Da, nu-mi place Ponta. Dar uneori manipularea ta ordinara si interesul fățiș imi provoacă mai multă sila decât primul ministru. Sper ca viața sa te scoată de pe scena politica . Raducule.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Duet din file de şalău şi somon învelit în prosciutto crudo Porţii:1Timp de preparare:20–25 minuteCalorii:650 calorii / porţieIngrediente:Şalău - 100 gSomon - 100 gProsciutto crudo - 100 gLămâi - 150 gSpanac congelat - 200 g sau proaspăt - 400 gUlei de floarea soarelui - 10 mlUsturoi - 5 gr (1... Citeşte