Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 sep 2014 - Anul XIX, nr. 224 (5733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia I

Proiectul “Promenada Inimilor”, lansat la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clubul Rotary Suceava-Bucovina, împreună cu Fundaţia Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie și Forumul Național de Prevenție, lansează programul “Promenada Inimilor”, ediţia I, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, care se sărbătoreşte pe 29 septembrie. “Promenada Inimilor” este un proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Dr. Mihai Creţeanu, cunoscut medic cardiolog, membru al Fundaţiei Române a Inimii şi al Clubului Rotary Suceava-Bucovina, a precizat că lansarea proiectului la Suceava va avea loc duminică, 28 septembrie, la ora 10:00, când va fi organizat un cros, pe o distanţă de 3 kilometri, la care sunt invitați să participe toți locutorii municipiului Suceava.

Startul se va da din Parcul Central, zona steagurilor, lângă BCR. Pentru primii 100 de participanţi înscrişi în cursă, Clubul Rotary Suceava-Bucovina a pregătit tricouri cadou, iar câştigătorii vor fi premiaţi. Mihai Maxim, preşedintele Clubului Rotary Suceava-Bucovina, a declarat că „<Promenada Inimilor> este un proiect amplu al Clubului Rotary, care se desfăşoară în peste 30 de oraşe din întreaga ţară şi din Republica Moldova. Anul acesta am decis să susţinem şi noi programul, stimulând astfel accesul la mişcare al sucevenilor. Este, de asemenea, un proiect care susţine orientarea Clubului spre comunitate. Invităm sucevenii să participe în număr cât mai mare şi le mulţumim pe această cale că susţin proiectele noastre”.

În Suceava, proiectul „Promenada Inimilor” este organizat cu sprijinul Rotaract Suceava, al Interact Suceava, al Primăriei Suceava şi al Clubului Sportiv Municipal Suceava.

Prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii, susţine că „la fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul “Promenada Inimilor”, lansat la Suceava.
 Vizualizări articol: 1865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Proiectul “Promenada Inimilor”, lansat la Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cheesecake Porţii:1 (200 g)Timp de preparare:30-35 minute (se serveşte după 8 ore)Calorii:600 calorii / porţieIngrediente:Smântână dulce – 90 mlBrânză tartinabilă de vacă – 70 gFructe pădure – 80 gPortocale – 40... Citeşte