Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2014 - Anul XIX, nr. 222 (5731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Răzbunare

Bărbatul înjunghiat într-un magazin se teme pentru viața lui și nu înțelege de ce procurorii l-au lăsat liber pe agresor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Victima agresiunii de vineri seară petrecute într-un magazin din orașul Siret, când un bărbat a fost atacat și înjunghiat de mai multe ori, se teme pentru viața sa și a familiei sale, după ce agresorul a fost lăsat în libertate de procurori.

Mugur Bighei, în vârstă de 42 de ani, localnic, se află în prezent în spital și povesteşte că a fost la un pas de moarte, după ce agresorul, un bărbat de 32 de ani, Ștefan Oprea, în vârstă de 32 de ani, din Liteni, l-a lovit cu un cuțit în zona gâtului, în spate și a încercat să-i înfigă cuțitul în inimă.

Întreaga agresiune a fost surprinsă de camerele de supraveghere video ale magazinului, iar în imagini se vede că agresorul vizează zonele vitale ale victimei.

“Dacă nu băgam mâna să prind lama cuțitului cu palma, mă înjunghia direct în inimă… tot sunt tăiat la degete. M-a lovit cu cuțitul în cap și de două ori în spate”, explică victima.

Mugur Bighei mai arată că nu demult același individ i-a intrat în casă: “A vrut să-i taie capul copilului meu de 5 ani. A spus că nu se lasă până nu mă vede mort. Și acum mă amenință: că dacă nu uit tot, îmi omoară toți cei trei copii”, declara ieri bărbatul înjunghiat.

Inițial, agresorul său a fost reținut pentru 24 de ore, însă a doua zi, după ce a fost dus de polițiști la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, procurorul de caz a decis cercetarea în stare de libertate a lui Ștefan Oprea, sub măsura controlului judiciar.

“Normal că mi-e frică pentru viața mea, când îl știu în libertate și eu în spital. Eu aici, soția și copiii acasă”, mai arată victima.

 

„Am avut o idilă cu nevasta lui și atâta a fost toată treaba… să se răzbune”

Așa cum vă informam în edițiile trecute, conflictul dintre agresor și victimă pleacă de la faptul că bărbatul înjunghiat a avut o aventură cu soția primului dintre ei.

Cei doi au fost o vreme în relații de prietenie, și chiar agresorul, după cum povestea la audieri, îi făcea destăinuiri victimei despre probleme pe care le are în căsnicie.

„Am avut o idilă cu nevasta lui și atâta a fost toată treaba… să se răzbune”, recunoaște și Mugur Bighei.

El povestește că, înainte de a-l ataca, Ștefan Oprea i-a cerut să-l ducă cu mașina până la Vicșani și se teme că dacă ar fi acceptat, ar fi zăcut acum fără suflare printr-o râpă.

 

Ce spun anchetatorii

De cealaltă parte, anchetatorii explică că nu se impunea arestarea preventivă în acest caz, întrucât suspectul nu are antecedente penale, nu este cunoscut cu un comportament violent, și-a recunoscut fapta, iar încadrarea juridică este loviri sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Prin măsura controlului judiciar, agresorului i s-a interzis să părăsească localitatea Mușenița, unde domiciliază fără forme legale, deși are domiciliul în acte în Liteni, și trebuie să treacă zilnic pe la poliția din comună să semneze un tabel, să se prezinte ori de câte ori este citat la poliție sau la parchet, printre interdicții fiind și aceea de a lua legătura cu victima ori cu martorii din dosar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbatul înjunghiat într-un magazin se teme pentru viața lui și nu înțelege de ce procurorii l-au lăsat liber pe agresor.
 Vizualizări articol: 5561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Bărbatul înjunghiat într-un magazin se teme pentru viața lui și nu înțelege de ce procurorii l-au lăsat liber pe agresor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INCADRARE JURIDICA GRESITA SI INACCEPTABILA trimis de
(24 sep 2014, 14:07:30
Orice ofiter de politie a invatat in scoala ca atunci cand un agresor ataca o victima cu un obiect din categoria "arme albe" printr-o miscare de sus in jos, se incadreaza juridic in "tentativa de omor", iar aici se poate spune clar ca agresiunea a fost premeditata.

Imaginile video sunt destul de clare, in plus agresorul a actionat in doua randuri, vizand organele vitale ale victimei.

Acest individ criminal nu are ce cauta in libertate, este un pericol in societate.
Justitia exista pentru a clarifica orice conflict in baza unei legislatii.

Cer urgent schimbarea incadrarii actului si arestarea imediata a criminalului fara drept de apel. Este intolerabil acest tip de comportament. Acici se poate vorbi clar de mare sansa din partea victimei de-o violenta criminala caracterizata.

Domnilor politisti si procurori, va rog sa dati dovada de profesionalism si de sensul responsabilitatii, daca vreti sa nu aveti remuscari sau chiar sa deveniti inculpati prin comportamentul vostru neprofesionist.

Ca simplu cetatean, va multumesc.

2.   Death trimis de
(24 sep 2014, 22:40:50
Corect era ca agresorul sa fie arestat pentru tentativa de omor. Insa victima a avut o aventura cu nevasta agresorului, deci victima trebuia sa fie VICTIMA, adica sa moara! Parerea mea este ca amandoi sunt niste idioti si trebuie inchisi pe viata. Primul pentru ca nu stie sa se poate cu nevasta( iar asta stim cu totii ca este cea mai grava infractiune), iar al 2-lea fiindca nu stie sa puna la cale o razbunare cum trebuie si nici sa taie cu cutitul macar o paine...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei