Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 sep 2014 - Anul XIX, nr. 221 (5730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Manifestare

Comuna Vama a sărbătorit 605 ani de existență

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În comuna Vama s-a derulat în perioada 20-21 septembrie un eveniment aniversar, intitulat ”Vama 605 ani – Tradiții și turism rural”. Manifestarea a fost organizată de Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT), Consiliul Județean Suceava, Consiliul Local și Primăria Vama, cu participarea și sprijinul Asociației de Turism Vama Bucovina și al Asociației de Turism Casa Europei, precum și al pensiunilor agroturistice din comună.

La deschiderea oficială a sărbătorii au ținut să fie alături de vămeni și de turiștii sosiți la sărbătoare parlamentarii Steliana Miron, Neculai Bereanu și Radu Surugiu, vicepreședintele CJ Suceava Ilie Niță, dar și reprezentantul ANT, consilieri locali și alți oficiali din zonă.

Potrivit precizărilor primarului comunei, Nicolai Baltag, marea sărbătoare a vămenilor dorește să evidențieze încă o dată, nu doar pentru oamenii din comună, ci și pentru oaspeții lor, punctele forte ale comunității după 605 ani de existență a localității, iar între acestea dezvoltarea spectaculoasă a turismului este probabil cel mai important.

În programul manifestării au fost incluse dansuri și obiceiuri populare etalate pe scenă de formații din Vama, Frumosu, Câmpulung Moldovenesc și Borșa. Au fost organizate și standuri ale meșteșugarilor și comercianților, ca de fiecare dată la astfel de manifestări.

Un element inedit l-a constituit însă prezența, printre ii și sculpturi, a unui colecționar de bancnote din toată lumea, iar localnicilor le-a plăcut ideea de a veni la o sărbătoare de la care pot cumpăra chiar și bani.

Au fost de asemeni organizate expoziții de artă culinară tradițională bucovineană, din care nu au lipsit fructele de pădure și ciupercile, dar și o paradă a portului popular bucovinean.

Costumul popular bucovinean a fost din nou vedeta incontestabilă și în primele ore după deschiderea sărbătorii sute de fotografii cu dansatorii în splendide costume autentice, realizate de participanții la manifestare și de turiști străini, au făcut înconjurul lumii pe rețelele de socializare.

Autoritățile locale ne-au declarat că evenimentul a fost pentru localnici și o meritată încununare a unui an de muncă. ”După o vară întreagă de muncă, noi am considerat că este bine-venit să ne bucurăm împreună cu oaspeții noștri de o sărbătoare care încununează anul de efort în gospodărie și comunitate. Fiind și un moment aniversar al localității noastre, această sărbătoare populară va fi și un bun prilej pentru ca împreună să ne amintim cum s-a dezvoltat comuna prin eforturile înaintașilor și să ne bucurăm că astăzi, după 605 ani, grație generațiilor de oameni gospodari și intelectualilor luminați care au viețuit aici, Vama este o localitate frumoasă și a devenit, prin dezvoltarea turismului, cunoscută în lumea largă”, ne-a declarat primarul Nicolai Baltag. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comuna Vama a sărbătorit 605 ani de existență.
 Vizualizări articol: 2234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comuna Vama a sărbătorit 605 ani de existență0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei