Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2014 - Anul XIX, nr. 220 (5729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conducere nouă

Social-democratul Tiberiu Maerean a preluat toate atribuţiile primarului Aurel Olărean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viceprimarul din Rădăuţi, social-democratul Tiberiu Maerean, a preluat toate atribuţiile primarului Aurel Olărean, aflat în arest preventiv. Aceasta după ce prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a constatat suspendarea mandatului de primar al municipiului Rădăuţi al lui Aurel Olărean. Măsura este în vigoare până la încetarea măsurii arestării preventive.

Florin Sinescu a anunţat că Prefectura Suceava a primit de la Biroul Executări Penale al Curţii de Apel Bucureşti încheierea din data de 12 septembrie 2014 prin care s-a dispus măsura arestării preventive pentru Aurel Olărean, măsură rămasă definitivă printr-o decizie din 18 septembrie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

Sinescu a explicat că potrivit prevederilor art. 72 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pe durata suspendării mandatului de primar al municipiului Rădăuţi, deţinut de Aurel Olărean, toate atribuţiile acestuia vor fi exercitate de viceprimarul municipiului, Tiberiu Maerean. Sinescu a spus că potrivit Legii 215/2001 ordinul de suspendare din funcţie i-a fost transmis lui Aurel Olărean. „Prin Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava am făcut comunicarea către penitenciarul unde se află în arest preventiv, iar dumnealui a şi semnat de luare la cunoştinţă. Iar în acest moment, odată ce ordinul a fost comunicat persoanei respective, dar şi Consiliului Local Rădăuţi, viceprimarul în funcţie preia toate atribuţiile primarului”, a declarat prefectul judeţului Suceava.

Nou primar interimar din Rădăuţi, Tiberiu Maerean, ne-a declarat sâmbătă că principalul obiectiv pe care îl va avea în Primăria acestui municipiu va fi „readucerea tuturor serviciilor şi instituţiilor din conducerea municipiului în locurile lor prevăzute de lege”.

Maerean a făcut referire în special la Consiliul Local Rădăuţi, subliniind că acesta trebuie să ia deciziile cu privire la rezolvarea problemelor rădăuţenilor, iar executivul, în frunte cu primarul, trebuie să le ducă la îndeplinire. „Voi încerca în acest sens să coagulez toate forţele politice din Consiliul Local, astfel încât să existe o cât mai mare unitate faţă de ceea ce se propune de către primarul sau de către domnii consilieri, sau împreună, astfel încât problemele de bază ale rădăuţenilor să fie rezolvate cu operativitate”, a precizat Tiberiu Maerean.

El a subliniat că în ultimii şase ani, de când Aurel Olărean este primar în Rădăuţi, o astfel de abordare a lipsit cu desăvârşire. „Domnul primar Aurel Olărean, împreună cu cei din gruparea lui politică, au încercat în permanenţă să impună o serie de soluţii şi proiecte pe care noi le-am suspectat, de foarte multe ori, că au fost făcute pentru manevre frauduloase, spălare de bani şi aşa mai departe. Pe de altă parte, au fost şi lucruri pe care le apreciam a fi inutile, cu o folosire nejudicioasă a banului public”, a mai declarat Maerean.

El a arătat că în prima şedinţă a Consiliului Local din Rădăuţi vor fi reanalizate o serie de proiecte care nu au fost dezbătute în forma legală corespunzătoare în perioada în care primăria era condusă de Aurel Olărean. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Social-democratul Tiberiu Maerean a preluat toate atribuţiile primarului Aurel Olărean.
 Vizualizări articol: 3601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Social-democratul Tiberiu Maerean a preluat toate atribuţiile primarului Aurel Olărean4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Acum e momentul ! trimis de
(22 sep 2014, 11:40:41
Daca si-a propus sa readuca la starea initiala a lucrarilor pe care le-a facut Olarean , atunci sa inceapa sa demoleze trotuarele sa demoleze blocurile si toate obiectivele care s-au facut pe timpul lui Olarean , pentru ca par suspecte . De asta merge atat de bine Romania pentru ca daca te apuci sa faci ceva pentru comunitate esti suspectat dar daca furi esti laudat. O sa vedem ce avem de facut de acum inainte cu noul inlocuitor al primarului, il vom lauda sau il vom suspecta ?
2.   Lipsit de scrupule trimis de
(22 sep 2014, 14:20:50
Daca acest om n-a avut nici o retinere in a pacali maicutele de la Sucevita, va dat seama ca il doare efectiv in c.u.r de radauteni. La cat e de bolnav psihic eu chiar il cred in stare sa dinamiteze centrul proaspat reabilitat partial, numai sa nu ajunga Olarean sa fie laudat ca a modernizat centrul, fie el si fara autorizatie.
2.1  RE: Lipsit de scrupule trimis de
(22 sep 2014, 16:30:13
Mey, boi ka tine vezi pe toate drumurile. Nu stiu care dintre voi doi e mai bodarlau . Oricum unu care isi "imagineaza" si are vise negre cu dinamite,trotile , maicutze si alte bazaconii sigur e cu perfuzii in capalau.Lasa, mey boi kutule ca daca te pui bine si cu asta o sa "mananca" si gura ta un ciolanel.
3.   Oala la parnaie! trimis de
(22 sep 2014, 19:39:17
Maierean o sa ne arate ce a facut oala 6 ani cu banii din bugetul local, motive pentru un concediu prelungit la parnaie pentru marginean, ca tot isi lua cate 8 concedii pe an in cele mai exotice destinatii desi afacerile ii sunt falimentare. Cred ca o destinatie mai exotica decat cea in care e acum n-a vizitat. Ii doresc sedere placuta si sper sa-l mai urmeze si altii care stau acum cu bratul de morcovi... ca doar stiu ei ce au facut!happy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei