Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2014 - Anul XIX, nr. 219 (5728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În stil mafiot

Maşina unui interlop din Fălticeni, incendiată de o mână criminală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maşina unui interlop din municipiul Fălticeni a fost incendiată intenționat joi seară, autoturismul, un Renault Megane, arzând aproape în totalitate.

Cel vizat de atac ar fi Daniel Ștefan Blănaru, în vârstă de 34 de ani, alias „Blană”, un individ acuzat de-a lungul anilor de o grămadă de fărădelegi.

Alarma s-a dat cu câteva minute înaintea orei 23.00, autoturismul cuprins de flăcări fiind parcat pe strada Dumbrava Minunată.

Când au ajuns echipajele de pompieri, mașina ardea violent, flăcările mistuind aproape în totalitate autoturismul.

Valoarea pagubelor a fost estimată la 4.000 de euro, iar cauza incendiului: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Potrivit unor surse judiciare, lângă maşina lui „Blană” au fost găsite mai multe cioburi de sticlă şi capace de borcane cu fitil din material textil îmbibat cu lichid inflamabil, cel mai probabil benzină, ceea ce duce la varianta că atacatorii au folosit „cocteiluri Molotov” pentru a incendia autoturismul interlopului.

În faţa poliţiştilor, ne-au declarat aceleaşi surse judiciare, Daniel Ştefan Blănaru a declarat că nu ştie cine ar fi putut să se răzbune pe el, susţinând că nu este în stare conflictuală cu nimeni şi nu a primit ameninţări.

Prin Fălticeni se zvonea vineri că incendierea maşinii lui „Blană” a fost o răzbunare a unor indivizi implicaţi în contrabanda cu ţigări, cărora fălticeneanul le-ar fi datorat o sumă de bani în urma unor tranzacţii făcute cu respectivii. Aceasta este doar o ipoteză a anchetatorilor, nimic confirmat până în prezent.

Coincidenţă sau nu, la sfârşitul anului trecut, în gospodăria unei bătrâne în vârstă de aproape 80 de ani, din comuna Râşca, nimeni alta decât bunica lui Daniel Ştefan Blănaru, au fost găsite, într-o anexă, în jur de 7.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Bătrâna a ridicat din umeri, susţinând că nu ştie cum au ajuns ţigările acolo şi explicând că singurul care ar putea să le dea un răspuns era soţul ei, însă acesta murise cu câteva zile în urmă.

 

“Blană”, condamnat la şapte ani de închisoare de Tribunalul Suceava. Sentinţa nu este definitivă

Dumitru Ştefan Blănaru este un client mai vechi al poliţiştilor. „Blană” a apărut pe prima pagină a ziarelor sucevene în 2005, când a fost protagonistul unor bătăi de stradă între mai multe găşti care îşi disputau supremația la Fălticeni. Tot în acel an, Blănaru a fost săltat de structurile de combatere a crimei organizate, fiind acuzat că, alături de alţi indivizi din Fălticeni, percepea taxe de protecţie, iar persoanele care refuzau erau şantajate şi terorizate de membrii grupării.

Numele fălticeneanului apare şi într-un caz din 2010, când doi indivizi care intenţionau să jefuiască bănci şi transporturi de valori au fost prinşi la Timişoara, având asupra lor un pistol cu amortizor.

La acea vreme, presa scria că cei doi făceau parte dintr-o grupare alături de Daniel Ştefan Blănaru, săltat atunci de la Bacău.

La începutul acestui an, „Blană” a fost condamnat la şapte ani de închisoare de către Tribunalul Suceava, într-un dosar în care este judecat alături de alţi nouă indivizi pentru constituire de grup infracţional organizat.

Interlopul din Fălticeni este acuzat că în 2003 a constituit o grupare care avea ca scop racolarea şi transportul în Germania şi Austria de tineri şi minori, originari din judeţele Suceava, Vrancea şi Satu Mare, în vederea exploatării lor prin săvârșirea de furturi şi tâlhării.

Decizia Tribunalului nu este definitivă, soarta lui „Blană” urmând să se decidă la Curtea de Apel Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşina unui interlop din Fălticeni, incendiată de o mână criminală.
 Vizualizări articol: 10211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Maşina unui interlop din Fălticeni, incendiată de o mână criminală2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce fata de tocilar are ! trimis de
(20 sep 2014, 11:28:58
Le doresc sa-si dea foc intre ei toti camatarii astia ..leprele Romaniei..
2.   Nu e de mirare!! trimis de
(20 sep 2014, 17:24:11
La cate tepe au dat,ma refer la el si nasul lui Cristi,nu este de mirare!!
3.   Ziaristului... trimis de
(20 sep 2014, 19:26:28
Din respect pentru cei ce respecta legea si-si platesc impozitele,din respect pentru cei ce cumpara ziarul sau il citesc on-line ,ar trebui sa-i spuneti individului INFRACTOR si nu interlop...
3.1  RE: Ziaristului... trimis de
(20 sep 2014, 21:02:46
Oare pe cand "prezidentu" cu modialii lui va fi INFRACTOR SI nu doar smenar la nivel inalt cu apucaturi de interlop sucar ?
4.   Mu..ie trimis de
(21 sep 2014, 09:36:31
eu as vrea sa cunosc astfel de interlopi, dar sa-mi procur inainte un pistol mitraliera schmeisser, si scapam de toti asa zisii interlopi

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei