Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2014 - Anul XIX, nr. 218 (5727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Alegere

Tiberiu Epifanie Maerean este noul viceprimar al municipiului Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul local PSD Tiberiu Epifanie Maerean, care este şi vicepreşedintele Organizaţiei Municipale a Partidului Social Democrat Rădăuţi, este, de ieri după-amiază, noul viceprimar al municipiului Rădăuţi.

 

Ciobotariu – 1 vot, Mironiuc – 7 voturi, Maerean – 10 voturi

Chiar dacă şedinţa extraordinară de ieri a deliberativului rădăuţean a avut patru puncte pe ordinea de zi, cel mai aşteptat dintre acestea a fost cel care prevedea proiectul de hotărâre cu privire la „schimbarea din funcţia de viceprimar a domnului consilier Ciobotariu Dumitru şi alegerea unui nou viceprimar”, proiect iniţiat de zece din cei19 consilieri locali, în condiţiile în care structura Consiliului Local Rădăuţi are opt consilieri PDL, dintre care unul demisionar şi care nu a fost încă înlocuit, câte patru de la PSD şi PNL, unul de la PP-DD şi doi consilieri locali independenţi.

La întrunirea la care au participat 18 consilieri se poate spune că atmosfera a fost destul de încărcată încă de la startul şedinţei, ştiut fiind faptul că primarul rădăuţean, Aurel Olărean, a fost arestat preventiv la finele săptămânii trecute, însă momentul când s-a trecut la avizarea proiectului pentru schimbarea viceprimarului a adus şi mai mult „praf de puşcă” în sala de şedinţe. Aleşii rădăuţeni au votat, prin vot secret, cu 11 la 7, în favoarea schimbării viceprimarului Ciobotariu, apoi au fost propuse cinci nume pentru noul „număr doi” din executivul local: Dan Mironiuc, Tiberiu Epifanie Maerean, Mihai Reman, Marius Grijincu şi Dumitru Ciobotariu, cu menţiunea că Ciobotariu s-a autopropus. Consilierii Grijincu şi Reman nu au fost de acord cu propunerea venită de la consilierul Mirela Todorese, condiţii în care pe lista de vot au fost nominalizate numai candidaturile lui Ciobotariu, Maerean şi Mironiuc. Astfel că, după o altă perioadă în care a fost resimţită tensiune şi mai mare pe feţele consilierilor care încercau să glumească între ei, comisia de validare a anunţat rezultatul votului pentru noul viceprimar: Ciobotariu – 1 vot, Mironiuc – 7 voturi, Maerean – 10 voturi. În aceste condiţii, de ieri Tiberiu Epifanie Maerean este cel de-al doilea viceprimar al municipiului Rădăuţi, din mandatul 2012-2016. Rezultatul votului a fost primit cu bucurie, de o parte dintre consilieri, însă au existat şi mai multe „feţe” care nu şi-au putut ascunde uimirea. 

 

Maerean: Prioritatea mea este aplicarea legii în toate domeniile de activitate ale executivului local

Maerean a primit cu o bucurie rezervată alegerea în noua calitate şi, după ce i-a strâns mâna contracandidatului de la PNL, consilierul Dan Mironiuc, a declarat: „Gândurile mele de început sunt legate de readucerea Consiliul Local la statutul conferit de legiuitor, cât şi a Executivului în aceeaşi măsură, adică Executivul să ducă la îndeplinire hotărârile Consiliului Local. În al doilea rând, aş dori ca toate problemele rădăuţenilor, probleme care trenează de ceva vreme, să încercăm, în măsura în care se poate, să le readucem în prim planul executivului local şi să fie duse la îndeplinire. Încercăm, în cadrul Consiliului Local, să avem o astfel de colaborare încât problemele rădăuţenilor să ocupe primul loc. Aceste probleme trebuiesc rezolvate, în primul şi în primul rând, în cadru legal. În afara cadrului legal nu putem discuta. Dacă până acum au mai existat abateri, mai mari, mai mici, mai consistente, noi vrem să renunţăm la astfel de practici şi să revenim la lege. Aşa cum s-a văzut în şedinţa de astăzi, am avut susţinere, şi sper că acestă susţinere va fi şi mai mare, în sensul că voi încerca să coalizez toate forţele politice şi nu să mă bazez doar pe colegii de partid care mă susţin prin votul lor direct şi nemijlocit, ca formaţiune politică. Prioritatea mea este aplicarea legii în toate domeniile de activitate ale excutivului local”, a declarat, imediat după alegerea în noua calitate, Tiberiu Epifanie Maerean.

 

Grijincu: Sunt dezamăgit. E necesar să intrăm într-o perioadă de reconstrucţie

Alegerea lui Maerean în calitatea de viceprimar nu a fost primită cu satisfacţie de către consilierii PDL, pentru că, cel mai probabil, au existat şi „trădători” în rândul lor.

„Din punctul meu de vedere e uimitor ce s-a întâmplat. La un calcul simplu reiese că a trădat cineva de la noi. Sunt dezamăgit. E necesar să intrăm într-o perioadă de reconstrucţie. Sincer, nu mă aşteptam să se întâmple aşa, însă s-a adeverit încă o dată că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din piaţă...”, a declarat consilierul PDL Marius Grijincu.

Nici reprezentanţii PNL din Consiliul Local Rădăuţi nu erau mai veseli, chiar dacă au fost printre primii care i-au strâns mâna lui Maerean după anunţarea rezultatelor.

Consilierul Dan Mironiuc, liderul PNL Rădăuţi, a afirmat: „S-a votat democratic şi a ieşit aşa cum au dorit colegii...A fost o lecţie pentru noi, însă sperăm că pe viitor lucrurile să se desfășoare normal. În rest, nu am ce comenta...”.

Inginerul Tiberiu Maerean s-a născut la Rădăuţi, în 16 decembrie 1955, a absolvit facultatea de electronică şi telecomunicaţii, este căsătorit, are doi copii şi un nepot. A intrat în politică în 1990 şi s-a înscris în FSN, a fost deputat în prima legislatură de după Revoluţie, apoi a părăsit scena politică, după care a revenit ca membru PSD în 2012, iar la această dată este vicepreşedinte al Organizaţiei PSD din Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tiberiu Epifanie Maerean este noul viceprimar al municipiului Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tiberiu Epifanie Maerean este noul viceprimar al municipiului Rădăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nebunul.. trimis de
(19 sep 2014, 12:33:45
Nebunul de Maerean Epifanie a repetat ca un papagal faptul ca totul se va face conform legii. La cat sunt de disperati sa il ingroape pe Olarean, ma astept de la Epifanie sa se apuce de dinamitat centrul ce prinde contur, un contur frumos, ca si asa zice ca va face totul conform legii. Probabil maicutele de la Manastirea Sucevita si acum plang de ce teapa si-au luat cand au apelat la Epifanie sa le monteze centrala termica si panouri solare la manastire. Vorba aia veche, am scapat de dracu si am dat de tatsu, e vrajeala. Epifanie e bunicul dracului.
2.   Adunatura de incompetenti trimis de
(19 sep 2014, 12:54:24
Apropo...de cand se scrie "de accord" cu 2 de CC?
3.   Cine-i Epifanie? trimis de
(19 sep 2014, 15:33:06
E vorba de acel Tiberiu Maerean care a fost odata parlamentar si care era tot timpul cu gura casacata parca ar fi asteptat sa-i cada/intre ceva in gura?
4.   Despre tepari trimis de
(20 sep 2014, 18:51:48
Nu, cred ca-i vorba de teparul de patron al firmei Radio Tel din Rădăuți , Țeparul care si-a cerut insolventa prin 2010-2011 si nu le-a mai plătit nimic furnizorilor. Asta-i marele câștig al orașului Rădăuți : au înlocuit un bandit cu un HOT nesimțit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei