Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 sep 2014 - Anul XIX, nr. 217 (5726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agenţia pentru Protecţia Mediului

Sucevenii sunt îndemnați să renunțe măcar o zi la maşina personală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de suceveni care susţin utilizarea mijloacelor de transport nepoluante sunt aşteptaţi luni, 22 septembrie, să participe la „Marşul Mobilităţii”, eveniment devenit tradiţie în Suceava, fiind organizat an de an de către Agenţia de Protecţie a Mediului.

Defilarea ecologiştilor care vor îndemna sucevenii să folosească metode de transport mai puţin poluante, pentru a avea un oraş cu aer curat şi mai puţin zgomotos, va începe de la ora 12.00,  pe traseul Galeria Mall – Primăria Suceava.

„Să fim mai prietenoși cu mediu înconjurător şi să renunţăm măcar pentru o zi la maşina personală, acceptând alternativele pentru un transport durabil!”, este mesajul pe care ecologiştii îl transmit an de an, pentru ca populaţia să conştientizeze efectele acţiunilor sale asupra mediului înconjurător.

Acţiunea face parte dintr-o serie de evenimente de promovare a Săptămânii  Mobilităţii  Europene, eveniment susţinut şi realizat de către Comisia Europenă, în perioada 16-22 septembrie.

„Activităţile din acest an se vor desfăşura sub deviza <Străzile noastre, alegerea noastră>,care încurajează oamenii din întreaga Europă pentru a crea tipul de oraș în care vor să trăiască. Se dorește responsabilizarea cetățenilor cu privire la acțiunile de protecție a mediului înconjurător, cât şi conștientizarea opiniei publice asupra posibilităților de îmbunătățire a calității vieții în mediul urban. Străzi mai puţin  aglomerate, mai puţin zgomot, aer curat – este alegerea locuitorilor din oraşe”, a declarat directorul APM Suceava, Vasile Oşean.

Practic, APM Suceava îndeamnă populaţia și autoritățile din toate oraşele judeţului să  contribuie la îmbunătăţirea  climatului urban prin  acceptarea ideilor de transport durabil, nepoluant și prin extinderea/menținerea spațiilor verzi. 

Săptămâna Mobilităţii  Europene reprezintă o campanie anuală, la nivel european, pe tema mobilităţii  urbane durabile. România s-a aliniat, începând cu anul 2002, la această initiaţivă, prin organizarea în tot mai multe comunităţi a unor acţiuni educative pentru  sensibilizarea cetăţenilor în vederea utilizării mijloacelor de transport nepoluante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii sunt îndemnați să renunțe măcar o zi la maşina personală.
 Vizualizări articol: 1801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Sucevenii sunt îndemnați să renunțe măcar o zi la maşina personală4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In ce societate traim! trimis de
(18 sep 2014, 14:45:01


Pe unde sa ne deplasam!?
Starea trotuarelor din oraşul nostru este jalnică pe foarte multe străzi şi mai avem încă şi străzi pe care niciodată trotuarele nu au fost amenajate. De la Scheia- G. Enescu oricind poti fi lovit de o masina. Doar centrul si citeva cartiere beneficiaza de trotuare .

1.1  RE: In ce societate traim! trimis de
(18 sep 2014, 14:47:02
Piste pentru biciclete nu sunt!
Ar trebui si la noi o pista pentru ciclisti pe tot cuprinsul municipiului.
Celor ce au aprobat pistele actuale ar trebui sa li se impute toate cheltuielile ...Dar ceea ce nu se precizeaza sau se ignora cu buna stiinta sunt fondurile destinate "construirii" pistelor, care nu au fost deloc neglijabile.
In loc de amenajarea unei portiuni taiate si bine delimitate din sosea, s-a ales varianta ieftina de a forta biciclistii sa imparta trotuarul cu pietonii si masinile parcate abuziv. Asta in conditiile in care toti tac chitic!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei