Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 sep 2014 - Anul XIX, nr. 217 (5726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Educaţie

Foşti directori de şcoli pun sub semnul întrebării motivele pentru care au fost destituiţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Destituiţi pe motiv că nu au colaborat bine cu autorităţi locale, foşti directori de şcoli pun sub semnul întrebării cauza invocată de Inspectoratul Şcolar Suceava.

La începutul acestui an şcolar, instituţia suceveană a transmis că trei manageri şcolari din judeţ au fost înlocuiţi, dat fiind faptul că nu au colaborat bine cu primarii din localitate.

Este vorba despre directorii de la Şcoala Gimnazială Păltinoasa, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Rădăuţi şi adjuncta de la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei.

Reacţii au început să apară imediat cum inspectoratul a transmis lista directorilor înlocuiţi, unii primind cu siderare decizia instituţiei.

 

Primarul din Păltinoasa: „Colaborarea cu directoarea a fost foarte bună”

La finele lui august, Silvia Adomniţei, pe atunci director la şcoala din Păltinoasa, a primit decizia de înlocuire din funcţia de director din partea IŞJ Suceava, motivul revocării fiind „colaborarea defectuoasă cu autorităţile publice locale”.

Edilul comunei, Dumitru Carpiuc, a menţionat că, în perioada cât aceasta a fost la cârma şcolii, relaţia dintre cei doi a fost una bună, chiar dacă la început au existat sincope în colaborare.

„La început nu a fost o relaţie prea bună, dar în timp s-au schimbat lucrurile. Am colaborat foarte bine, şcoala mergea bine, chiar nu am ce să-i reproşez. Nu cred că motivul inspectoratului se confirmă”, a mai completat Dumitru Carpiuc.

De cealaltă parte, inspectorul şcolar pentru implementarea descentralizării, Ghiorghi Cornia, a declarat că, anul trecut, a primit din partea primarului un memoriu de circa 40 de pagini în care acesta contesta conducerea şcolii, documentul stând la baza destituirii directoarei.

 

Primarul din Vatra Dornei spune că nu a fost întrebat de colaborarea cu şcoala

La Vatra Dornei, la Liceul Teoretic „Ion Luca”, adjuncta Jenica Romanică a fost revocată din funcţie din acelaşi motiv.

Fosta directoare a fost siderată de cauza invocată de Inspectoratul Şcolar, în vreme ce primarul Ilie Boncheş a precizat că ”nici eu personal şi nici o altă persoană din cadrul Primăriei municipiului Vatra Dornei nu a discutat cu Inspectoratul Şcolar cu privire la activitatea profesională şi la relaţiile de colaborare dintre doamna director adjunct şi autorităţile locale”.

Boncheş a mai menţionat că „relaţia a fost una bună şi nu am obiecţii cu privire la doamna director adjunct”.

Referitor la această situaţie, Ghiorghi Cornia recunoaşte că s-a strecurat o greşeală în raportul întocmit de Inspectoratul Şcolar Suceava, iar motivul transmis iniţial pentru destituire nu este cel real.

„Doamna a fost înlocuită pentru că împlineşte vârsta standard de pensionare în luna februarie 2015. Asta am scris pe ciorna pe care am întocmit-o, însă când ciorna a fost trecută de informatician în baza de date s-a strecurat o greşeală şi el a trecut altceva. Eu am vorbit cu doamna şi i-am cerut scuze pentru această greşeală. Ştiu că dumneaei era foarte nedumerită”, a explicat inspectorul Cornia.

Potrivit unei centralizări efectuate de Inspectoratul Şcolar Suceava, la nivelul judeţului au fost înlocuiţi 25 de directori la începutul acestui an şcolar.

Pentru şapte directori nu s-a mai prelungit detaşarea pentru că au ajuns la vârsta pensionării, iar alţi trei directori şcolari din judeţ au fost daţi jos de la cârma unităţilor pe care le-au manageriat, pe motiv că au administrat defectuos resursele financiare ale instituţiilor.

Rezultatele slabe de la examenele naţionale din acest an, evaluarea naţională şi bacalaureat, au constituit motivul pentru care alţi doi directori au plecat din fotoliile de conducere. Alţi nouă directori au plecat din funcţii din motive personale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Foşti directori de şcoli pun sub semnul întrebării motivele pentru care au fost destituiţi.
 Vizualizări articol: 2662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Foşti directori de şcoli pun sub semnul întrebării motivele pentru care au fost destituiţi2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei