Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2014 - Anul XIX, nr. 216 (5725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNSC versus Curtea de Apel

Primăria Suceava trebuie să rezilieze un contract de 7,5 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de modernizare a zece străzi din municipiul Suceava, dar şi de reabilitare a podului de peste râul Suceava şi a pasajului CFR, ambele din Iţcani, riscă să rămână doar pe hârtie, din cauza sarabandei contestaţiilor.

La scurt timp după semnarea contractului în valoare de aproape 7,5 milioane de euro cu TVA (25.857.000 de lei, fără TVA), cu firma Geprocon Iaşi, declarată câştigătoare a licitaţiei de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), municipalitatea suceveană s-a trezit în situaţia de a fi nevoită să rezilieze contractul şi să declare câştigătoare oferta unei alte firme, care, culmea, a fost declarată câştigătoare iniţial, înainte de declanşarea unui ameţitor carusel al contestaţiilor.

„După ce la licitaţia de modernizare stradală CNSC ne-a impus la modul imperativ ca în termen de zece zile să încheiem contract cu firma declarată câştigătoare de CNSC, iată că la câteva zile după vine o decizie a Curţii de Apel care anulează decizia CNSC”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu, care s-a arătat bulversat de faptul că instituţiile statului dau decizii contradictorii în cazul aceleiaşi licitaţii, creând situaţii extrem de delicate.

„În condiţiile în care CNSC nu este ultima instanţă care se pronunţă în cazul acestor licitaţii, cred că atunci mai mult încurcă lucrurile. Trebuiesc clarificate atribuţiile CNSC, am văzut şi o poziţie a prim-ministrului în acest sens, pentru că altfel ne învârtim în jurul cozii. Ei dau nişte decizii definitive şi executorii, pentru care autorităţile locale pot fi acuzate de abuz în serviciu dacă nu le duc la îndeplinire, iar pe de altă parte Curtea de Apel anulează ceea ce stabileşte CNSC şi ne trezim într-o situaţie foarte delicată”, a adăugat Ion Lungu.

Situaţia putea fi şi mai complicată dacă lucrările ar fi fost începute, mai ales că ordinul de începere a acestora a fost dat de o săptămână.

„Partea plină a paharului este că nu s-au început lucrările şi nu s-au decontat deloc bani pe acest contract. Dar situaţia este delicată. Noi am încheiat contractul, trebuie să-l reziliem şi să facem contract cu cealaltă firmă, Victor Construct. Probabil că şi cei de la Geprocon vor acţiona în instanţă această decizie... Suntem o ţară a contestaţiilor, în care regulile nu sunt clare, şi noi, ca autorităţi locale, suntem buimăciţi, nu mai ştim a cui decizie să o respectăm – cea a CNSC sau a Curţii de Apel?”, a concluzionat edilul sucevean, care trebuie să facă acum demersurile necesare pentru rezilierea contractului recent semnat.

Partea proastă este că, în această alambicată situaţie creată de „competiţia” contestaţiilor, lucrările de modernizare a străzilor Sucevei pe 8,8 km, inclusiv trotuarele aferente acestora, precum şi reabilitarea podului şi pasajului CFR de la Iţcani, nu mai au cum începe anul acesta, iar termenul de finalizare a lucrărilor expiră la jumătatea anului viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava trebuie să rezilieze un contract de 7,5 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 2169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava trebuie să rezilieze un contract de 7,5 milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cronica unui esec asteptat trimis de
(17 sep 2014, 14:05:32
Ce sa mai comentam,totul e foarte clar.Primarul si-a dovedit inca o data incompetenta si lipsa de putirinta.Cand nu sunt bani nu sunt lucrari.Cand sunt bani vine omu negru(CNSC)si blocheaza lucrarile,sa-i fie rusine.Si asa o mai ardem un an doi.Ce mai conteaza?Daca podul si pasarela itcani au stat asa pana acum mai poate sa stea o tara.M-am uitat ,balustrada mai rezista inca .dar sfatuiesc cetatenii sa nu puna mana pe ea ca te poti imbolnavi de tetanos.Cat despre pasarela ,se desprind din ea cateodata blocuri mari de beton.Se pot organiza sub pasarela excursii:Sa vedem ansamblul StoneSucenge.Mai sunt si armaturile ruginite care stau sa plesneasca .
2.   Cronica unui esec asteptat trimis de
(17 sep 2014, 14:18:09
Tot in proiectul asta de modernizare mai era prins B-dul George Enescu,Str.Universitatii(doamn in ce hal poate sa arate strada aia),str.Aurel Vlaicu si altele.Ei,s-or face la anul si la multi ani.Ce spunea primarul pe 2 septembrie:
Eu aş propune în primul rând strada Universităţii, care ar putea fi finalizată în acest an, dar parţial pot fi începute anul acesta şi alte străzi”, a precizat primarul Sucevei.„Foarte important este să demarăm lucrările de consolidare şi reabilitare la podul de peste apa Sucevei şi la pasajul CFR de la Iţcani.
Ei dar pe planul afacerilor personale treaba merge foarte bine.Crasma Oscar Wilde merge foarte bine iar noua crasma Versus infloreste.Dar ia sa vezi ciudatenie.Primaria a dat autorizatie de constructie de extindere pe verticală pentru stabilimentul aflat în vecinătatea cârciumii Versus, din Areni.-barul La Biblioteca(desi pana acuma nu a vrut sa dea aceasta autorizatie).ce inseamna acest lucru?Inseamna ca si crasma Versus se va extinde pe verticala.(aici nu mai avem CNSC ).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei