Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2014 - Anul XIX, nr. 216 (5725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Investiţii

Policlinica Bethesda a achiziţionat un colposcop performant

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevencele pot apela cu încredere la serviciile Policlinicii Bethesda, unde pot să-şi facă o colposcopie la un aparat performant. Colposcopia permite depistarea modificărilor precanceroase şi canceroase de la nivelul tractului genital inferior. Colposcopul performant achiziţionat de Policlinica Bethesda are rolul de a mări imaginea de mai multe ori şi este plasat în afara organismului.

Într-o conferinţă de presă organizată ieri, la sediul Policlinicii Bethesda, dr. Mihaela Pantea, medic specialist la secţia de obstetrică-ginecologie, a explicat: „colposcopia este o metodă de vizualizare a colului uterin, vaginului şi vulvei cu ajutorul unui microscop binocular numit colposcop. Colposcopia nu este un examen care trebuie efectuat de urgenţă şi nu trebuie programată în timpul menstruaţiei, momentul optim pentru această procedură este între zilele 8-12 ale ciclului menstrual, când mucusul cervical este clar şi mai puţin vâscos”.

 

Recoltarea testului Papanicolau înainte de efectuarea colposcopiei nu este recomandată

Dr. ginecolog Mihaela Pantea a completat căla femeile aflate la menopauză se administrează un tratament local estrogenic timp de 2-3 săptămâni înainte de efectuarea colposcopiei. „Se evită cu 48 de ore înainte de colposcopie: ovulele, cremele vaginale, tampoanele, spălăturile vaginale şi contactele sexuale. Este de dorit ca examenul colposcopic să se practice când avem deja un rezultat citologic. Recoltarea testului Papanicolau înainte de efectuarea colposcopiei nu este recomandată, pentru că duce la îndepărtarea unor celule, în special din zonele displazice, şi la apariţia unor mici sângerări care pot împiedica vizualizarea leziunilor.”, a mai precizat medicul specialist Pantea.

Colposcopia este o procedură neinvazivă, nedureroasă, iar examinarea durează în medie 15-20 de minute.

 

Investiţii de circa 30.000 de euro la cabinetul de cardiologie

Odată cu venirea în echipa de specialişti a Policlinicii Bethesda a dr. Violeta Adina Pîrvu, medic specialist, cabinetul de cardiologie a fost dotat cu aparatură de ultimă generaţie, printre care Holter EKG, Holter TA şi un aparat de testare computerizată la efort.

Managerul Policlinicii şi Spitalului privat Bethesda Suceava, dr. Ştefan Puşcaşu, a declarat ieri că „mai întâi trebuie să ai specialistul, medicul, şi după aceea să faci investiţii. Cabinetul de cardiologie era dotat, dar odată cu venirea dr. Violeta Adina Pîrvu am cumpărat ceea ce ea ne-a cerut, aparatură performantă, de ultimă generaţie, cu multiple întrebuinţări. Valoarea ultimelor investiţii la secţia de cardiologie a policlinicii se ridică la circa 30.000 de euro, pentru că noi credem că doar investind în specialişti şi în aparatură se poate face o medicină performantă”. Cabinetul de cardiologie din Policlinica Bethesda este dotat cuEKG computerizat, Ecocardiografie Doppler, Holter EKG, Holter TA, Testare computerizată la efort, ultimul fiind un aparat recomandat şi sportivilor.

Dr. Violeta Adina Pîrvua explicat că monitorizarea Holter EKG şi Holter TA este o metodă modernă de urmărire a EKG (electrocardiogramă) şi TA (tensiune arterială) simultan, inclusiv în timpul nopţii, la domiciliu.

„Folosind un dispozitiv uşor cu memorie digitală care este purtat de pacient, se înregistrează date esenţiale pentru diagnostic, care nu se pot obţine altfel (variaţii tensionale semnificative, tulburări de ritm şi conducere ale cordului, modificări ischemice apărute în cursul nopţii sau la efort fizic sau intelectual)”, a spus dr. Pîrvu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Policlinica Bethesda a achiziţionat un colposcop performant.
 Vizualizări articol: 5219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Policlinica Bethesda a achiziţionat un colposcop performant3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei