Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2014 - Anul XIX, nr. 216 (5725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări POS Mediu

Lungu: „Constructorii se tem să nu-i amendăm dacă merg cu viteză mai mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Suceava înaintează, dar cu viteza melcului.

Aceasta este concluzia primarului Ion Lungu, care, la comandamentul de ieri dimineaţă, de gestionare a lucrărilor de POS Mediu, le-a reproşat constructorilor faptul că se mişcă tare greoi şi că lucrări care ar fi trebuit să fie finalizate de luni de zile suferă noi şi noi amânări.

„Lucrările merg greoi, este o problemă pe care o ştim deja, dar din păcate soluţii nu prea există. Din păcate, trebuie să mergem în acest ritm, cu maxim viteza a treia, poate se tem să nu-i amendăm dacă merg cu viteză mai mare”, a spus Lungu, glumind pe seama constructorilor, pe care i-a tot mânat de la spate, să grăbească finalizarea lucrărilor pe mai multe străzi.

În opinia sa, cauzele întârzierilor „sunt multiple, de la licitaţii care se fac la limită, de la forţa de muncă insuficientă, până la subcontractarea lucrărilor, şi aşa mai departe...Nu avem o soluţie radicală, anularea contractului este imposibilă, pentru că s-ar pierde respectivele fonduri europene, ba mai mult, primăria nici nu este titular al contractului, ci doar operatorul regional de apă - canal, ACET, face parte din contract”.

Şeful municipalităţii sucevene a remarcat totuşi unele progrese făcute de constructori faţă de săptămâna anterioară, printre care finalizarea unor străzi precum Veronica Micle şi Rulmentului, reabilitarea a două străzi care erau cu probleme – Biruinţei şi Aron Pumnul, din Iţcani, dar şi avansul făcut în cazul lucrărilor de pe strada Petru Rareş, în zona Pieţei Mari, despre care se estimează că se vor finaliza săptămâna viitoare.

„Lucrurile cât de cât se mişcă, sunt convins că până la urmă o vom scoate la capăt şi cu acest proiect, de POS Mediu, aşa cum am reuşit şi cu cel de pe ISPA. Dar lucrurile nu evoluează aşa cum ar trebui, nu avem eficienţa dorită pe această perioadă, care e mai favorabilă decât în vară”, a concluzionat Lungu.

Teoretic, constructorii din cadrul acestui proiect ar putea fi penalizaţi pentru întârzierea lucrărilor, dar nu de către primărie, ci de către autoritatea contractantă, ACET. În schimb, Primăria Suceava poate să-i amendeze pe constructori pentru nefinalizarea la timp a reabilitării străzilor pe care au intervenit, ceea ce s-a şi întâmplat în anii anteriori, în unele cazuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Constructorii se tem să nu-i amendăm dacă merg cu viteză mai mare”.
 Vizualizări articol: 1550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu: „Constructorii se tem să nu-i amendăm dacă merg cu viteză mai mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei