Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2014 - Anul XIX, nr. 216 (5725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A treia lună

Comisarul-șef Nelu Fediuc rămâne, în continuare, după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-șef Nelu Fediuc va bifa şi a treia lună de arest preventiv după ce Curtea de Apel Suceava i-a respins ieri contestaţia formulată vizavi de de soluţia de prelungire a mandatului de arestare. Vineri, Tribunalul Suceava a admis propunerea procurorilor DNA Suceava de prelungire a mandatului de arestare, iar începând de astăzi, 17 septembrie, fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret rămâne după gratii pentru alte 30 de zile.

La termenul de ieri, comisarul-șef Nelu Fediuc a fost apărat de avocatul Daniel Ionaşcu, iar şedinţa de judecată s-a prelungit pe mai bine de două ore.

„Am solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu o măsură mai puţin restrictivă, arestul la domiciliu, dar instanţa a apreciat altfel. Nu ne rămâne decât să acceptăm această soluţie”, a declarat avocatul Daniel Ionaşcu.

Procurorii DNA Suceava au reuşit să identifice nu mai puţin de 24 de persoane care i-au dat mită comisarului-şef Nelu Fediuc. Este vorba de persoane de naţionalitate română şi ucraineană care au fost favorizate de Fediuc în ceea ce priveşte traficul de ţigări prin PTF Siret. Toate aceste persoane vor fi citate pentru audieri la sediul DNA Suceava, în cazul cetăţenilor ucraineni prin comisie rogatorie.

 

Pentru ce este cercetat Nelu Fediuc

Procurorii DNA Suceava au pus în mişcare acţiunea penală faţă de Nelu Fediuc pentru luare de mită, abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat şi influențarea declarațiilor.

Nelu Fediuc a ajuns după gratii pe 19 iulie 2014 deoarece a încercat, prin intimidare, să determine schimbarea declaraţiilor mai multor martori în favoarea lui, pentru ca el să scape de răspundere penală într-un dosar în care a fost trimis în judecată în luna iulie a acestui an, eveniment consemnat cu doar câteva zile înainte de data arestării.

Ancheta în acest dosar în care a fost pus sub acuzare comisarul-şef Nelu Fediuc a plecat de la denunţul făcut de o femeie, implicată şi ea în contrabanda cu ţigări, care le-a spus anchetatorilor cum fostul şef peste vama din Siret îi cerea favoruri sexuale pentru a-i asigura „protecţia”.

Şpaga trupească pe care i-o dădea femeia în cauză comisarului-şef Fediuc s-a petrecut în perioada februarie-august 2008, după care respectiva s-a dus şi a făcut denunţul la autorităţi.

În septembrie 2008, arată procurorii, Fediuc a încercat să o determine pe denunţătoare să-şi retragă acuzaţiile, oferindu-i în schimb suma de 12.000 de euro, pe care însă femeia a refuzat-o.

În timp ce Nelu Fediuc se afla în arest preventiv, procurorii DNA Suceava au extins cercetările pentru o serie de fapte comise în perioadele 2008-2009 şi 2012-2013, când a fost şef peste poliţiştii din PTF Siret. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-șef Nelu Fediuc rămâne, în continuare, după gratii.
 Vizualizări articol: 1777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisarul-șef Nelu Fediuc rămâne, în continuare, după gratii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei