Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2014 - Anul XIX, nr. 214 (5723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Investiţie finalizată

Premierul Victor Ponta a inaugurat ieri o grădiniţă nouă în comuna Dumbrăveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premierul României, Victor Ponta, a inaugurat duminică după-amiază o nouă grădiniţă pentru copii în comuna Dumbrăveni, investiţia fiind finalizată după ce Guvernul României a alocat recent aproximativ 100.000 de lei (un miliard de lei vechi). Victor Ponta a fost aşteptat ieri în faţa Grădiniţei „Dumbrava Minunată” din Dumbrăveni de câteva sute de copii şi părinţii acestora, care i-au urat bun venit în comună. Premierul României a fost primit cu pâine şi sare, iar un preot i-a dăruit o icoană cu Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, unul dintre cei mai recenţi sfinţi din Biserica Ortodoxă Română.

La inaugurarea grădiniţei din Dumbrăveni au fost prezenţi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi parlamentarii suceveni Eugen Bejinariu, Ioan Stan, Ovidiu Donţu, Neculai Bereanu, Eugen Uricec şi Cezar Cioată.

După ce a vizitat mai multe săli de clasă, premierul României le-a spus tuturor celor prezenţi că îl bucură faptul că primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, s-a ţinut de promisiune şi a terminat grădiniţa înainte de data începerii noului an şcolar. „Aveţi un primar extraordinar, care când m-a găsit aici în zonă mi-a spus că este comuna cu cei mai mulţi copii, iar aceştia au nevoie de o grădiniţă. O grădiniţă la care domnul primar lucrează de un an de zile şi mi-a spus că avea nevoie de ajutor pentru a o termina înainte de 15 septembrie. Şi atunci am făcut un rămăşag cu primarul: am spus că îi dăm toţi banii de care are nevoie, dar dacă termină până pe 15 septembrie atunci vin la inaugurare, şi nu vin cu mâna goală, ci cu un cadou. Acum vreau să-l felicitaţi pe primar pentru că banii i-a luat, a făcut grădiniţa şi a şi terminat-o până pe 14 septembrie”, a declarat Ponta.

El a spus că datorită faptului că primarul s-a ţinut de promisiune, Dumbrăveniul mai primeşte un microbuz pentru transportul copiilor, acesta fiind adus deja în această comună. Victor Ponta a mai adăugat că vrea să transmită un mesaj pentru toată ţara, plecând de la faptul că Dumbrăveniul este comuna cu cei mai mulţi copii. „Vreau doar să spun tuturor locuitorilor de aici că nu există bogăţie mai mare pe lume pe care ne-a dat-o Dumnezeu decât copiii. Şi că am vrut azi de aici, de la Dumbrăveni, să spun un mesaj pentru toată ţara şi pentru toţi românii. Dacă avem copii, dacă avem grijă de ei, dacă avem grădiniţe şi şcoli mai bune, microbuze, profesori, înseamnă că avem o ţară care are viitor. Mulţumesc de primire şi să dea Dumnezeu să facem numai lucruri bune”, a mai spus Victor Ponta.

La rândul său, primarul Ioan Pavăl, a ţinut să-i mulţumească premierului Victor Ponta pentru sprijinul acordat de Guvern în finalizarea lucrărilor la Grădiniţa „Dumbrava Minunată”, în care învaţă 190 de copii. „Domnule prim-ministru, în numele localităţii pe care o conduc vreau să vă mulţumesc frumos. Să vă dea Dumnezeu sănătate că aţi aplecat urechea la nevoile noastre şi ne-aţi ajutat să terminăm această grădiniţă. E o clădire în care vor învaţă 190 de copii. Sper să-şi aducă aminte părinţii că astăzi aţi fost aici şi că ajutorul de la Guvern a venit atunci când a trebuit. Vă mulţumesc pentru cadoul pe care l-aţi promis. Şi în numele localităţii îi mulţumesc şi lui Liviu Dragnea pentru că a aprobat sala de sport şi căminul cultural. Ne rugăm la Dumnezeu să vă dea sănătate dumneavoastră şi familiei, şi copiilor. Să dea Dumnezeu sănătate Guvernului pe care îl conduceţi, să facă legi drepte pentru ca noi să putem trăi în pace în ţara aceasta. Ştim ce avem de făcut noi, să muncim, să ne facem treaba, şi oricând aveţi un drum prin Dumbrăveni, vă rog să vă opriţi şi să staţi de vorbă cu noi”, a spus Ioan Pavăl. El a ţinut să remarce buna colaborare pe care o are cu deputatul Eugen Bejinariu, cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi cu prefectul Florin Sinescu.

După ce a inaugurat noua grădiniţă din Dumbrăveni, premierul Victor Ponta a participat la o cununie religioasă oficiată la o biserică penticostală din această comună, eveniment la care accesul presei nu a fost permis.

 

Premierul României s-a interesat de stadiul lucrărilor de la Spitalul Municipal Fălticeni

La intrarea în grădiniţa din Dumbrăveni, premierul Victor Ponta a avut o scurtă discuţie cu deputatul Ioan Stan şi primarul Fălticeniului, Cătălin Coman, cu privire la stadiul lucrărilor de la noul spital din acest municipiu. Victor Ponta i-a întrebat pe cei doi cum merge investiţia la spital, dacă mai este nevoie de finanţare pentru anul acesta şi dacă spitalul va fi finalizat anul viitor.

„Domnule primar, am promis împreună că vom termina acest spital şi îl vom termina”, i-a spus premierul primarului din Fălticeni. Reamintim că anul acesta Ministerul Sănătăţii a alocat pentru noul spital din Fălticeni 5 milioane de lei (50 de miliarde de lei vechi). Suma totală alocată de actualul Guvern începând din anul 2012 şi până în prezent a fost de 28 de milioane de lei (280 de miliarde de lei vechi). Primarul Cătălin Coman ne-a spus ieri că pentru finalizarea lucrărilor la noul Spital Municipal din Fălticeni ar mai fi nevoie de 12 milioane de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierul Victor Ponta a inaugurat ieri o grădiniţă nouă în comuna Dumbrăveni.
 Vizualizări articol: 3165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 11 voturi
Premierul Victor Ponta a inaugurat ieri o grădiniţă nouă în comuna Dumbrăveni2.1511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tovarasu Ponta trimis de
(15 sep 2014, 15:54:19
Este incredibil,domnul Ponta vine a doua oara in celebrul Dumbraveni.Prima data aici s-a tinut un mare miting pentru PSD(la Suceava n-a avut curajul ca-l huiduia lumea).Acum a venit din nou sa inaugureze o gradinita.Deci ditamai Prim ministrul tarii pierde timpul cu inaugurari de gradinite.Pe primarul traseist Paval l-a umplut de daruri.I-a dat bani sa termine gradinita,i-a dat bani de sala de sport,i-a mai dat un microbus scolar.Primarul PNL Paval probabil ca deja a trecut la PSD.A fost o demonstratie facuta de Ponta la granita judetelor Suceava Botosani.In felul acesta a aratat ca primarii ,consilierii si parlamentarii care vor trece la PSD vor fi acoperiti de daruri .
2.   Tovarasu Ponta trimis de
(15 sep 2014, 16:07:21
Mitingul electoral PSD a avut loc pe 16 mai la Dumbraveni.O aversă de ploaie torenţială a pus capăt întrunirii electorale în aceeaşi notă optimistă: „Plouă în mai, se face mălai”, a spus preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor. Este uluitor cum domnul presedinte Nechifor se adapa din intelepciunea populara si o filtreaza si completeaza cu intelepciunea kantiana de sorginte PSD-ista.De fapt domnul Nechifor trebuia sa zica:Ploua in mai,Gherghe Zamfir canta la nai,soseaua de centura uite n-ai.

3.   Tovarasu Ponta trimis de
(15 sep 2014, 16:19:25
Domnul Ponta a zis ca el are copii si nu case ca domnul Iohannis.Ia sa vedem cate case are domnul Ponta.Premierul Victor Ponta deţine trei apartamente în Bucureşti şi un imobil în judeţul Gorj, conform declaraţiei de avere .Ponta mai deţine şi un teren intravilan de 1371 de metri în comuna Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi.
Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu deţine, potrivit declaraţiei de avere depusă la BEC un apartament în Bucureşti şi două case de vacanţă în Prahova, dintre care un achiziţionată mai recent, în 2010, de 200 mp.
Deci daca facem totalul familia Ponta are 7 case.Premierul Ponta a declarat că nu casele sunt cea mai importantă investiţie pe care trebuie să o facă un om în viaţă, ci copiii, care sunt “singurul lucru care rămâne după noi pe lume”.
4.   Tovarasu Ponta trimis de
(15 sep 2014, 16:24:26
Domnul Ponta isi face campanie electorala, lovindu-si contra-candidatul intr-o maniera josnica, invinuindu-l ca nu are copii. Acest mod de a mani ☭ nu este cu nimic mai presus de atitudinea si lovitura data de Basescu in 2009 lui Crin Antonescu cand s-a referit la fosta lui sotie (decedata).Klaus Iohannis nu are copii pentru ca nevasta sa Carmen nu poate sa faca copii. Nu e fertila. Klaus insa nu a parasit-o, ci a iubit-o in continuare chiar si asa spre deosebire de altii care si-au parasit sotia si copilul.
5.   Ursul Pricopie pacalit de vulpe trimis de
(15 sep 2014, 16:33:21
La întrebarea „În ce oraş s-au născut Romulus şi Remus?”, Pricopie a răspuns: „Nu ştiu dacă s-au născut într-un oraş anume, pentru că ei au fost găsiţi de cineva în pădure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetăţean....”
Moderatorul l-a corectat pe ministru, spunându-i că nu era vorba de o vulpe, ci de o lupoaică.
Cum poti sa mai stai un minut in fruntea Ministerului Educatiei cand afirmi ca legendarii Romului si Remus au fost "infiati si alaptati" de o vulpe? Dupa aceasta "perla antologic-istorica" dl Pricopie ar trebui sa pastoreasca fie Ministerul Agriculturii(zootehnist!) fie Ministerului Mediului(padurar!), fiind capabil sa declare si ca Roma a fost intemeiata de... PSD.
5.1  RE: Ursul Pricopie pacalit de vulpe trimis de
(15 sep 2014, 21:58:28
Din declaratiile prim-ministrului se intelege ca familia parintilor tatalui sau a venit din Italia, in timp ce celalalt bunic, din partea mamei, Cornelia Naum, ar fi venit din Albania, Naum fiind un nume specific aromanilor si zonei Balcanilor.

Ponta dezvaluie de unde vine familia sa: Ne-a adus imparatul austro-ungar, din Italia, sa construim drumuri

In luna martie, aflata in vizita in capitala albaneza Tirana, Victor Ponta a dezvaluit cum familia bunicului sau a ajuns in Romania din aceasta tara, din satul Moscopole, aflat la granita cu Grecia.

"Este prima data cand ma aflu in Albania, la Tirana, si sper sa revin cu alta ocazie. Familia bunicului meu a plecat din Moscopole spre Romania, asa incat ar fi trebuit sa ajung pana acum aici, dar e bine ca am ajuns si acum", a spus Ponta atunci, citat de Mediafax.

Actualul premier s-a nascut in anul 1972, in perioada regimului Nicolae Ceausescu, mama sa povestind, in anul 2010, intr-un interviu pentru inpolitics.ro, ca luase decizia de a nu pastra sarcina. Potrivit interviului acordat de Cornelia Naum, preluat si difuzat de presa in luna mai 2012, dupa ce Ponta a devenit prim-ministru, tatal acestuia a decis pastrarea sarcinii.

"Faptul ca Victor s-a nascut se datoreaza integral tatalui sau, Dumnezeu sa-l odihneasca, pentru ca eu luasem decizia sa nu pastrez sarcina. Aveam o anume suferinta medicala care permitea un avort legal si eram hotarata sa nu fac copilul, dar a fost dorinta fierbinte a tatalui sau sa imi asum riscul. Noi am divortat ulterior, dar, in 1992, cand s-a stins din viata, tatal lui Victor a facut-o in casa noastra, inconjurat de cei dragi", spunea mama premierului.
6.   Cit despre faptul ca Iohanis e neamt.... trimis de
(15 sep 2014, 16:40:06
 ☭  ϑ
7.   Cit despre faptul ca Iohanis e neamt.... trimis de
(15 sep 2014, 16:40:53
 ☭  ϑ
7.1  RE: Cit despre faptul ca Iohanis e neamt.... trimis de
(15 sep 2014, 16:42:00

.ziare.com/victor-ponta/premie
8.   Traiasca conducatorul iubit trimis de
(15 sep 2014, 17:55:42
Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova a citit o poezie compusa special pentru Victor Ponta si recitata in fata oamenilor prezenti in sala.
“Victor, o galaxie română-n devenire,
Răsare în universul zidit pe răstigniri,
Pe temelie veche, de piatră și jertfire,
El reînalță o țară
A vechilor români!
Victor Ponta Președinte! “
URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Aplauze furtunoase
9.   Chiar asa Radule... trimis de
(15 sep 2014, 22:03:28
..de unde schimbarea asta in bine ?
10.   Noaptea mintii totale.... trimis de
(15 sep 2014, 22:42:53
Voi va dați seama in ce tara trăim? La Grădiniță din Dumbrăveni au venit : primul ministru, ministrul de externe , prefectul, președintele consiliului județean, primul Sucevei si vreo 4-5 parlamentari.
Noaptea mintii si mai multe nu! Si Acu' ma întreb ca prostu' : daca acum, cu 2 luni înainte de alegeri si 2 ani de guvernare , astia vin cu turma la o parlita de Grădiniță... Ce vor face la anul pe vremea asta când baselu nu le va mai pune talpa?
11.   Radumamii trimis de
(15 sep 2014, 22:47:54
Eu cred ca radumamii e baisanu. E adevărat ca l-am remarcat si eu pe vremea când il pupa in dos pe asta de taie panglici pe la Dumbrăveni..... Dar nah, interesul poarta fesul , Raducule. Dupa ce ti-ai tuguiat buzele slefuind măreția uslului acu' ne arati ce bărbat de stat esti.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei