Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2014 - Anul XIX, nr. 214 (5723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Potrivit legii

Pe Aurel Olărean îl aşteaptă suspendarea din funcţia de primar al municipiului Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După arestarea de vineri pe o perioadă de 30 de zile, măsură luată de Curtea de Apel Bucureşti, primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, urmează să fie suspendat din această funcţie. Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, ne-a declarat că aşteaptă ca instanţa de judecată să remită un act oficial din care să rezulte că Aurel Olărean a fost arestat preventiv. „Potrivit art. 71 din Legea 215/2001 în cazul în care un primar este arestat preventiv el este suspendat de drept din funcţie. După ce instanţa ne va înştiinţa de luarea acestei măsuri, vom emite ordinul de suspendare din funcţie. De asemenea, potrivit articolului 72 din aceeaşi lege, pe toată perioada suspendării, prerogativele avute de primar vor fi preluate de viceprimar”, a spus prefectul judeţului Suceava.

El a adăugat că după ce va primit decizia oficială a Curţii de Apel Bucureşti are obligaţia ca în termen de 48 de ore să emită ordinul de suspendare a lui Aurel Olărean din funcţia de primar al municipiului Rădăuţi. După emiterea acestui ordin, atribuţiile de primar ale municipiului Rădăuţi vor fi preluate de viceprimarul Dumitru Ciobotariu.

De precizat că suspendarea din funcţia de primar îşi face efectul doar pentru perioada în care Aurel Olărean este arestat preventiv. În cazul în care va fi eliberat, el îşi va relua atribuţiile până când instanţele se vor pronunţa definitiv şi irevocabil asupra acuzaţiilor care i se aduc.

Reamintim că primarul din Rădăuţi a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile în urma unei decizii pe care Curtea de Apel Bucureşti a luat-o vinerea trecută. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Olărean este acuzat de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, șantaj şi complicitate la șantaj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pe Aurel Olărean îl aşteaptă suspendarea din funcţia de primar al municipiului Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 4444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Pe Aurel Olărean îl aşteaptă suspendarea din funcţia de primar al municipiului Rădăuţi5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei