Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 sep 2014 - Anul XIX, nr. 213 (5722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poliţişti la pândă

Spărgători de case, prinşi în flagrant în timp ce dădeau încă o lovitură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După mai multe furturi şi tentative de furt din case de pe raza municipiului Suceava, comise în lunile august şi septembrie, judiciariștii suceveni au reuşit să prindă doi suspecţi, chiar în timp ce se pregăteau să mai spargă o locuinţă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, după furturile şi tentativele din ultimele săptămâni, la nivelul poliţiei municipiului Suceava s-a constituit o echipă de poliţişti judiciarişti care au analizat fiecare caz în parte şi au stabilit conexiuni în ceea ce priveşte modul de operare şi intervalul orar în care acţionau spărgătorii, stabilind drept suspecţi principali doi bărbaţi, ambii recidivişti, unul din judeţul Botoşani, celălalt din localitatea suceveană Vereşti.

„O persoană executa furtul propriu-zis, iar cealaltă asigura paza şi supravegherea activităţii infracţionale. De asemenea, cei doi acționau şi pe raza judeţelor Botoşani şi Bacău în vederea comercializării şi plasării bunurilor provenite din săvârşirea infracţiunilor”, explica vineri purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

 

Pregătiţi cu răngi şi mănuşi

Potrivit poliţiei, cei doi suspecţi, Marin Tocariu, în vârstă de 45 de ani, şi Ştefan Apetrei, de 45 de ani, ultimul din Vereşti, au fost prinşi în cursul zilei de joi în zona Turnul Roşu din municipiul Suceava, unde se pregăteau să pătrundă într-una din casele din apropiere, cu scopul de a sustrage bunuri.

În timp ce bărbatul din Vereşti stătea „de şase” , celălalt suspect, arată poliţiştii, a sărit gardul unei locuinţe, cu scopul de a pătrunde în interiorul casei şi a sustrage bunuri.

„Cei doi au fost interceptaţi de poliţiştii judiciarişti aflaţi în pândă, care, după ce i-au legitimat, au efectuat controlul corporal al persoanelor identificate, fiind găsite asupra lor o rangă metalică şi câte o pereche de mănuşi pe care le foloseau la comiterea faptelor”, a arătat subcomisarul Epureanu, care  a mai precizat că asupra lui Marin Tocariu a fost găsit şi un cercel din aur ce a fost sustras din casa unui sucevean, cu aproximativ o săptămână în urmă.

 

Prejudiciu de peste 10.000 de lei, la o singură faptă

Anchetatorii au decis reţinerea pentru 24 de ore a suspectului din Botoşani, ulterior acesta fiind arestat preventiv.

Celălalt bărbat va fi cercetat în stare de libertate.

Din probatoriul judiciariştilor, s-au conturat până în prezent două furturi, unul comis pe 31 august, dintr-o casă de pe strada 6 Noiembrie, când au fost furate mai multe bijuterii din aur, în valoare de 1.000 de lei, şi unul pe 5 septembrie, dintr-un imobil de pe strada Ion Creangă, de unde au fost sustrase mai multe bijuterii, trei telefoane mobile şi alte bunuri, valoarea prejudiciului fiind de 10.500 de lei.

La fiecare faptă, furtul a fost comis dimineaţă, între orele 7.00-8.30, prin forţarea uneia dintre ferestre.

Bunurile sustrase, mai arată poliţiştii, au fost valorificate de Marin Tocariu, pe raza localităţilor Botoşani şi Bacău, la diverse persoane ce practică comerţul ambulant.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spărgători de case, prinşi în flagrant în timp ce dădeau încă o lovitură.
 Vizualizări articol: 3955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spărgători de case, prinşi în flagrant în timp ce dădeau încă o lovitură5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Zero trimis de
(13 sep 2014, 14:11:04
Da' și-aici tot zero ?
Chiar nu are nimeni curaj ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei