Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 sep 2014 - Anul XIX, nr. 213 (5722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Metoda şmen

Păcălită pe stradă, de un valutist de ocazie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ciuda avertismentelor trimise prin intermediul mass-media privind înșelăciunile prin metoda şmen comise de așa-ziși valutişti, escrocii reuşesc să facă noi victime pe raza judeţului.

Ultimul caz înregistrat s-a petrecut joi, la Fălticeni. Victima, o tânără în vârstă de 34 de ani, din comuna Vultureşti, care venise la Fălticeni să cumpere nişte piese de mobilier. Păgubita avea la ea 400 de euro şi s-a dus la un punct valutar din zona centrală a oraşului ca să-i schimbe în lei.

Nemulţumită de cursul valutar, victima s-a îndreptat spre o altă casă de schimb valutar, însă pe drum a fost abordată de un bărbat care s-a oferit să-i schimbe el cei 400 de euro la un curs mai bun.

Cei doi au mers în spatele unui magazin, unde a avut loc tranzacția.

Abia după aproximativ o oră şi jumătate, când femeia a ajuns la magazinul de mobilă şi a numărat leii primiți de la valutistul de ocazie, și-a dat seama că respectivul i-a dat mai puţin cu 700 de lei, motiv pentru care s-a dus direct la poliţie.

„În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune”, a transmis vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

Lunile trecute, alte două femei au fost înşelate tot la Fălticeni prin acelaşi mod de operare, denumit „metoda şmen”. Practic, în momentul în care escrocul numără banii în faţa victimei, ascunde după degete o parte din bancnote.

Una dintre victime a fost înşelată cu 1.700 de lei în timp ce încerca să schimbe 900 de euro, iar cealaltă cu 3.100 de lei, după ce a schimbat la un necunoscut 1.500 de lire sterline.

„Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordaţi de persoane necunoscute care solicită să efectueze activităţi de schimb valutar. Poliţiştii recomandă efectuarea de schimburi valutare doar la bănci şi case de schimb valutar, după consultarea atentă a cursurilor şi comisioanelor afişate”, se arată într-un comunicat al poliţiei judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcălită pe stradă, de un valutist de ocazie.
 Vizualizări articol: 2081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Păcălită pe stradă, de un valutist de ocazie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei