Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 sep 2014 - Anul XIX, nr. 213 (5722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistică

Noul an şcolar începe cu peste 400 de şcoli neautorizate sanitar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate unităţile de învăţământ din judeţ au fost verificate, înainte de începerea anului şcolar, de comisii mixte constituite din reprezentanţi ai Prefecturii, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean. Potrivit raportului de control făcut public de prefectul de Suceava, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă,  din cele 804 unităţi şcolare din judeţ, doar 265 sunt autorizate sanitar şi alte 92 sunt în curs de autorizare. „Aceste şcoli îndeplinesc condiţiile de autorizare, dar nu au depus documentaţia la DSP. Doar 15 au documentele de autorizare depuse, celelalte 77 urmează să o facă”, a afirmat prefectul, dând de înţeles că practic a fost mai curând vorba despre o neglijenţă a conducerii şcolilor respective, din acest punct de vedere.

Din păcate, însă, majoritatea instituţiilor şcolare din judeţ, respectiv 447, rămân în continuare neautorizate. Dintre acestea din urmă, 28  întâmpină dificultăţi la autorizarea sanitară legate de faptul că, deşi sunt racordate lareţeaua publică de apă, apa nu este potabilă, au grup sanitar doar la parter sau se învaţă în două schimburi. „Majoritatea unităţilor de învăţământ fără autorizaţie sanitară de funcţionare sunt situate în mediul rural şi nu îndeplinesc condiţiile impuse din cauza lipsei apei curente sau a canalizării corespunzătoare, grupurile sanitare fiind amenajate în afara clădirii”, a arătat prefectul. Acesta a apreciat că aproape pentru fiecare şcoală sau grădiniţă se pot găsi soluţii locale pentru rezolvarea celor mai multe probleme legate de asigurarea desfăşurării procesului de învăţământ în bune condiţii.

 

Combustibilul, paza şi transportul elevilor la şcoală, asigurate la majoritatea şcolilor

În ceea ce priveşte asigurarea combustibilului pentru sezonul rece, aceasta s-a realizat în proporţii de 60-100% la toate şcolile, existând programe de aprovizionare pentru perioada următoare. „S-a recomandat, la unele unităţi de învăţământ, ca lemnele de foc să fie depozitate în locuri special amenajate şi nu în curtea şcolilor, respectiv a grădiniţelor, pentru a se evita eventualele accidentări ale copiilor”, a spus Sinescu.

Pentru transportul copiilor la şcoală, în judeţ sunt asigurate 109 microbuze şcolare în funcţiune, urmând ca până la sfârşitul acestui an să mai fie trimise de Guvern încă 19  microbuze noi. Toate microbuzele şcolare ale unităţilor de învăţământ au autorizaţiile necesare sau sunt în procedură de autorizare (ultimele repartizate) şi au asigurat şofer atestat. Paza unităţilor şcolare se efectuează cu firme de pază (în zona urbană), sisteme antiefracţie şi monitorizare video exterioară şi interioară, pază comunală şi pază obştească. „Remedierea deficienţelor constatate în urma controalelor efectuate va fi monitorizată cu atenţie în perioada următoare, pentru ca actul de învăţământ să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a mai spus prefectul Florin Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul an şcolar începe cu peste 400 de şcoli neautorizate sanitar.
 Vizualizări articol: 1478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Noul an şcolar începe cu peste 400 de şcoli neautorizate sanitar1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei