Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 sep 2014 - Anul XIX, nr. 213 (5722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Aniversare

30 de ani de învățământ superior în inginerie electrică, la Universitatea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul universitar 2014-2015 are o semnificație aparte pentru Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), dat fiind faptul că se împlinesc 30 de ani de învățământ superior în inginerie electrică la Suceava.

Reprezentanții instituţiei au transmis că dorința personalului facultăţii este ca acest an jubiliar să fie întâmpinat cum se cuvine, atât în ceea ce privește baza materială, dar și în ceea ce privește întregul proces de învățământ.

„Pregătirile pentru acest nou an universitar au început încă din luna februarie, când întregul colectiv de cadre didactice a regândit programa disciplinelor de care răspund, la toate programele de studii de licență și masterat, astfel încât absolvenții noștri să aibă șanse maxime în competiția de pe piața muncii”, au arătat reprezentanţii USV.

Aceştia au mai menţionat că, în viitorul apropiat, se vor dezvolta modulele de curs privind programarea telefoanelor mobile, a tabletelor, cele privind comunicațiile mobile, cel despre automobilele cu tracțiune electrică.

De altfel, în acest domeniu Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, prin facultatea menţionată,  este parte în cadrul unui parteneriat cu Primăria municipiului Suceava într-un proiect care privește mentenanța punctelor de alimentare cu energie electrică și a automobilelor electrice propriu-zise. Responsabilul din partea universității și a facultății este prof. univ. dr. ing. Radu Pentiuc, titularul cursului de tracțiune electrică.

Facultatea îşi mai propune ca, în acest an universitar, să atragă  noi cadre didactice, un domeniu în care se înregistrează un deficit la această oră fiind matematica, prin trecerea prematură la cele veșnice a prof. Cătălin Țigăeru.

“La cei 30 de ani de funcționare, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor se mândrește cu un colectiv didactic cu realizări de excepție. Se cuvine să-l reamintim pe unul din cei mai prolifici inventatori ai României și nu numai, profesorul universitar Dorel Cernomazu, care a fost recompensat cu multe medalii la saloanele de invenție naționale și internaționale, dar și cu ordine și medalii ale statului român”, spun reprezentanţii facultăţii.

Pe plan internațional, în noul an universitar va continua schimbul de studenți și cadre didactice și colaborarea în activitatea de cercetare și doctorat cu universități din Belgia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Portugalia, mobilitățile fiind susținute financiar prin burse oferite de Programul european Erasmus+.

Anul universitar 2014-2015 va aduce în Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor 179 de noi studenți la ciclul de licență și alți 87 la ciclul de masterat care au fost declarați admiși și s-au înmatriculat în sesiunea din iulie. Acestora li se vor adăuga și candidații care vor fi admiși în sesiunea de admitere din septembrie 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 30 de ani de învățământ superior în inginerie electrică, la Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 1918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
30 de ani de învățământ superior în inginerie electrică, la Universitatea din Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei