Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 sep 2014 - Anul XIX, nr. 209 (5718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Educaţie

Universitatea „Ştefan cel Mare” a dat startul celei de-a doua sesiuni de admitere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) continuă programul de admitere pentru anul universitar 2014-2015 cu sesiunea de toamnă, acesta debutând ieri, 8 septembrie.

205candidaţi şi-au depus dosarele la una dintre direcţiile de studiu ale instituţiei, în prima zi a celei de-a doua sesiuni de admitere.

Dintre aceştia, 104au optat pentru programele de licenţă, la zi, ale USV, 32s-au înscris la unul dintre programele de licenţă în regim de învăţământ la distanţă (ID), iar 69au ales programele de master.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, oferta USV din sesiunea a doua cuprinde 40 programe de studii de licenţă, 36 programe de studii universitare de master și 14 domenii de doctorat. De asemenea, în noul an universitar vor fi organizate şapte programe de formare continuă și două programe de conversie profesională.

Pentru sesiunea de admitere din septembrie 2014, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava propune absolvenţilor de liceu 175 locuri bugetate (din care şapte pentru etnicii români din Republica Moldova cu bacalaureat susţinut în România şi cinci pentru reprezentanţii de etnie romă) şi 1.505 locuri cu taxă la diverse programe de licenţă (din care 304 la învăţământ la distanţă).

Pentru programele de masterat, oferta cuprinde 64 de locuri bugetate şi 746 de locuri cu taxă, la care se adaugă un număr de 23 de locuri pentru românii de pretutindeni. Nu toate programele de masterat au derulat sesiune de admitere în luna iulie. Prin urmare, la aceste specializări, toate locurile sunt disponibile, astfel încât absolvenţii licenţiaţi în 2014, dar şi cei din anii anteriori pot beneficia de şansa de a ocupa un loc fără taxă sau cu taxă la programul de masterat ales.

Studiile doctorale în regim fără taxă pot fi urmate de 30 de tineri din România şi de 11 din afara ţării. De asemenea, la cele 14 domenii de doctorat au fost propuse 39 de locuri cu taxă.

Sesiunea de admitere se derulează în perioada 8-12 septembrie 2014, înmatriculările realizându-se până la 18 septembrie inclusiv. Pentru aflarea mai multor detalii legate de sesiunea de admitere din septembrie, este disponibilă pagina electronică www.admitere.usv.ro  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” a dat startul celei de-a doua sesiuni de admitere.
 Vizualizări articol: 1490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Universitatea „Ştefan cel Mare” a dat startul celei de-a doua sesiuni de admitere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei