Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 sep 2014 - Anul XIX, nr. 206 (5715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Sfidare făţişă

La Rădăuţi se lucrează intens. Hârtiile de la Prefectură şi Poliţie au valoare de hârtie igienică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Republica” Rădăuţi continuă să funcţioneze după propriile reguli. Reguli care nu au nici o legătură cu legislaţia şi cu diferite acte emise de alte autorităţi ale statului. Totul este o cârdăşie ordinară între reprezentanţii Primăriei Rădăuţi şi firma care a câştigat dreptul de a moderniza centrul oraşului, respectiv Condacia Botoşani.

Pentru că activitatea se derula ilegal, Prefectura Suceava a atacat în instanţă Hotărârea de Consiliu Local prin care era aprobată restricţionarea traficului auto pe strada Piaţa Unirii. Între timp, şi Poliţia Rădăuţi a retras avizul pentru închiderea străzii, astfel încât legea continuă să fie încălcată cu bună ştiinţă şi o nonşalanţă vecină cu inconştienţa.

Într-o adresă de acum câteva zile remisă către reprezentanţii unei firme care derulează activitate în zona de „conflict”, Poliţia Rădăuţi confirmă problemele semnalate.

„Ca urmare a adresei nr. 10.630/NC din 19 august 2014 a Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava prin care ne-aţi informat că s-a promovat acţiune în contencios administrativ solicitându-se instanţei de judecată anularea Hotărârii nr. 76 din 19 iunie 2014 privind aprobarea restricţionării traficului auto pe strada Piaţa Unirii (tronson Ştefan cel Mare – colţ clădire patrulater nr. 67) pe durata executării lucrărilor de <Amenajare zonă pietonală strada Piaţa Unirii, Municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava>, vă informăm că valabilitatea avizului nostru 598.279 din 24 iulie 2014 prin care s-a comunicat acordul favorabil de închidere a circulaţiei rutiere în zona menţionată se suspendă de drept. În acest sens s-a solicitat Primăriei Rădăuţi să ridice de îndată restricţia în cauză”, se menţionează în hârtia semnată de comisarul-şef Eugen Rotaru, şeful Poliţiei Municipiului Rădăuţi.

În ciuda faptului că HCL 76 din 19 iulie 2014 a fost atacată în instanţă de reprezentanţii Prefecturii Suceava şi nu îşi mai poate produce efectele, precum şi a faptului că acordul de închidere a circulaţiei de către Poliţia Rădăuţi a fost retras, lucrările pe strada Piaţa Unirii continuă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Toate acestea dovedesc că tupeul şi nesimţirea au fost ridicate la rang de virtute la Rădăuţi, iar ziua când situaţia va fi şi mai gravă nu este prea îndepărtată.

 

Istoria neregulilor de la Rădăuţi

Lucrările la pietonalul din centrul municipiului Rădăuţi au continuat constant, de cele mai multe ori în plină noapte, pentru a nu atrage atenţia celor care se puteau sesiza despre ilegalităţile comise de reprezentanţii primăriei şi de către constructor. La fel s-a întâmplat şi la începutul săptămânii trecute, când utilajele au lucrat de zor pe strada Piaţa Unirii.

Informat la acea vreme despre continuarea lucrărilor din centrul municipiului Rădăuţi, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, i-a convocat la discuţii pe reprezentanţii administraţiei locale rădăuţene şi le-a transmis să intre în legalitate.

„Le-am comunicat că dacă vor continua lucrările în actualele condiţii sunt pasibili de plângeri penale. Ei trebuie să sisteze momentan lucrările şi să vină cu alte hotărâri de Consiliu Local prin care să intre în legalitate. În caz contrar, lucrările nu pot continua. În această după-amiază (n.r. ieri) poliţia i-a transmis şi constructorului că lucrările sunt sistate, iar pentru a reîncepe activitatea este nevoie de puţină înţelepciune din partea consilierilor locali şi a conducerii Primăriei Rădăuţi”, a menţionat prefectul Florin Sinescu.

Se pare că orice încercare de a-i aduce pe calea normalităţii pe cei implicaţi în aceste nereguli are doar un efect contrar, pentru că altfel nu s-ar putea explica situaţia fără precedent de la Rădăuţi.

Conducerea Primăriei din Rădăuţi a emis ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a unei zone pietonale pe str. Piaţa Unirii în data de 12 august 2014, în condiţiile în care autorizaţia de construire era expirată din luna aprilie a acestui an. Ilegalităţile sunt însă mult mai numeroase, iar una din măsurile luate de reprezentanţii Prefecturii Suceava a fost cea de amendare cu suma de 5.000 de lei a directorului tehnic al Primăriei Rădăuţi, Igo Kofler. După cum se vede, fără nici un efect.

Este interesant de urmărit dacă pe fir vor intra şi alte instituţii ale statului care îi pot trage la răspundere pe cei care calcă efectiv în picioare orice brumă de lege. În caz contrar, riscă să se facă părtaşi la o ilegalitate de proporţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Rădăuţi se lucrează intens. Hârtiile de la Prefectură şi Poliţie au valoare de hârtie igienică.
 Vizualizări articol: 3616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La Rădăuţi se lucrează intens. Hârtiile de la Prefectură şi Poliţie au valoare de hârtie igienică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ai dreptate in privinta hartiei in rest ba ! trimis de
( 5 sep 2014, 12:50:00
Cei care se preocupa cu oprirea lucrarilor sunt impotriva dorintei cetatenilor din Radauti de a avea un loc pietonal cum exista in multe alte orase . Ma mira faptul ca si prefeciura sa implicat in acest caz strict politic . Nu s-a dezis nici Neagu , autorul acestui articol , de simpatii politice . Cetatenii acestui oras au nevoie de un mic spatiu pietonal care sa le dea o mica libertate de plimbare , fara sa fie amenintati de masini . Daca cineva crede ca Primaria trebuie sa se uite la toti catei politici , si sa nu faca nimic in oras , se inseala , deoarece oameni care sunt de buna credinta si ignora partiprturile politice , sustin demersurile Primariei .Asa ca latrti, latrati ,,,,,,
2.   Coment trimis de
( 5 sep 2014, 13:50:05
Pe cetăţean nu-l interesează de"conticioasele"voastre,nici de procesele şi administraţia,administraţiilor;omul de rând aşteaptă să păşească pe o stradă curată,automobiliştii să aibă unde parca o maşină.Despre articolul lui pulici, este dezagriabil.
3.   Dulce... ,Bucovina ? trimis de
( 5 sep 2014, 16:50:04
Ceea ce ai șters oricum a fost citit. E suficient ca unul la mie să citească și e suficient.
Asta așa ca să știm cine e Republica Rădăuți.
Taaare a mai deranjat comentul lui Ragnar.
Nu-i așa Găbitzo ?
Tic,tac,tic,tac,tic,tac ....
Multumim Rag,mai vrem !
Cine vrea, e pe fază.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei