Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2014 - Anul XIX, nr. 205 (5714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legal şi nu prea

Mai multe nereguli constatate la Fibracis Vereşti de comisia de control numită de Prefectura Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisia de control desemnată de Prefectura Suceava pentru a face lumină în cazul Fibracis Vereşti a constatat o serie de nereguli la staţia de asfalt care funcţionează în satul Hancea şi care a provocat nemulţumirea sătenilor prin faptul că poluează constant mediul înconjurător.

În afara problemelor pe linie de mediu constatate deja de comisarii de la Garda de Mediu Suceava, echipa de control prezentă marţi, 2 septembrie, la Vereşti a ajuns la concluzia că sunt nereguli şi pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor.

Pentru abaterile de la legislaţie în acest domeniu, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au aplicat o amendă de 5.000 de lei şi le-au impus celor de la Fibracis să îndeplinească o serie de măsuri, cum ar fi dotarea cu mijloace de primă intervenţie împotriva incendiilor sau întocmirea planului de intervenţii la incendii.

Pe linie de sănătate publică nu s-a putut stabili dacă salariaţii Fibracis sunt în regulă şi asta pentru că fişele medicale nu erau la sediul societăţii. Una din măsurile impuse este aceea de a prezenta cât mai rapid fişele la DSP Suceava, instituţie care trebuie să efectueze măsurători ale noxelor emise în atmosferă de staţia de asfalt a societăţii.

Amenda aplicată la începutul acestei luni se adaugă celei date de Garda de Mediu Suceava pe data de 13 august pentru neefectuarea de măsurători la noxele de gaze arse şi evacuate în atmosferă, obligaţie care revenea an de an celor de la Fibracis şi care în 2014 a fost omisă cu bună ştiinţă.

Controlul şi măsurile dispuse împotriva celor de la Fibracis Vereşti au venit după ce mai mulţi săteni au semnalat în nenumărate rânduri faptul că societatea poluează constant atmosfera în momentul în care este pusă în funcţiune staţia de asfalt.

Exasperaţi că reclamaţiile lor nu sunt luate în seamă, localnicii din Hancea şi Vereşti au fost la un pas de a bloca drumul de acces către balastiera şi staţia de asfalt a firmei Fibracis, dar şi maşinile cu care reprezentanţii comisiei de control desemnate de Prefectura Suceava veniseră la faţa locului pentru a evalua situaţia.

Rămâne de văzut dacă măsurile impuse celor de la Fibracis vor fi puse în aplicare sau dacă poluarea va continua ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai multe nereguli constatate la Fibracis Vereşti de comisia de control numită de Prefectura Suceava.
 Vizualizări articol: 1945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mai multe nereguli constatate la Fibracis Vereşti de comisia de control numită de Prefectura Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei