Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 sep 2014 - Anul XIX, nr. 203 (5712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A ieşit

Vasile Lavric s-a întors acasă. Arestul preventiv a fost înlocuit cu arestul la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuţeanul Vasile Lavric a fost eliberat ieri din Penitenciarul Spital Târgu Ocna şi s-a întors acasă. Eliberarea a fost dispusă săptămâna trecută de magistraţii de la Tribunalul Suceava şi confirmată ieri de Curtea de Apel Suceava.

Măsura a avut la bază, în primul rând, raţiuni de ordin umanitar. Vasile Lavric se află în greva foamei din data de 9 iulie, iar starea sa de sănătate s-a degradat rapid în ultima perioadă. De altfel, acesta a fost şi motivul pentru care bărbatul a fost transferat în urmă cu aproximativ două săptămâni din Penitenciarul Botoşani în Penitenciarul Spital Târgu Ocna.

La termenul de judecată de ieri, procurorul de caz a cerut să fie admis recursul, iar Vasile Lavric să rămână în continuare după gratii.

„A ajuns în această stare ca urmare a propriei voinţe. În cazul în care va fi eliberat s-ar crea un precedent periculos”, a precizat procurorul de caz.

În replică, avocaţii care l-au reprezentat pe Vasile Lavric au considerat drept corectă măsura de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

„Nu a intrat în greva foamei pentru a forţa mâna cuiva, ci pentru că este nedreptăţit şi acesta este modul lui de a-şi susţine nevinovăţia. Cu o zi în urmă a făcut o cădere de calciu şi s-a constatat că avea tensiunea de 4 cu 6”, au arătat cei doi avocaţi care îl apără pe rădăuţean.

Ca şi la precedentele termene de judecată, Vasile Lavric nu a fost prezent, la dosar fiind trimise hârtii de la Penitenciarul Spital Târgu Ocna din care rezultă că nu este transportabil.

 

Adus acasă de propria familie

Ca urmare a stării de sănătate precare, reprezentanţii Penitenciarului Spital Târgu Ocna au dorit să-i ofere lui Vasile Lavric o ambulanţă, numai că acesta a refuzat. „I-am oferit posibilitatea de a merge acasă cu o ambulanţă pentru a fi monitorizat pe drum din punct de vedere medical. A refuzat şi a precizat că preferă să meargă cu propria familie”, a declarat Gabriel Vraciu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Spital Târgu Ocna.

Dacă pentru familia lui Vasile Lavric eliberarea a fost un motiv de bucurie, nu la fel stăteau lucrurile şi pentru Cornelia Iordache, mama celor trei femei dispărute fără urmă.

„Mi-e teamă că se poate întâmpla ce este mai rău. Am fost ameninţată cât timp el era în arest, acum oare la ce să mă aştept?”, s-a întrebat Cornelia Iordache.

De altfel, Vasile Lavric a susţinut mereu că toate necazurile i se trag de la fosta soacră, pe care o consideră vinovată de actuala situaţie. Bărbatul judecat pentru o tentativă de omor comisă acum 14 ani neagă acuzaţiile procurorilor şi a declarat că fosta soţie, Nicoleta Lavric, dispărută şi ea de mai bine de 9 ani, s-a lovit singură şi nu a fost agresată, aşa cum susţin anchetatorii.

Prin măsura arestului la domiciliu, Vasile Lavric trebuie să respecte o serie de reguli, cum ar fi: să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu Nicoleta Lavric sau cu membrii familiei acesteia şi nici cu o serie de martori, printre care şi mama celor trei fete dispărute.

 

Pentru ce este judecat Vasile Lavric

Vasile Lavric este judecat la Tribunalul Suceava pentru o tentativă de omor comisă în urmă cu 14 ani împotriva Nicoletei Lavric, fostă Iordache, una din cele trei surori dispărute fără urmă.

Procurorii susţin că, în noiembrie 2000, Lavric şi-a lovit soţia de atunci, Nicoleta Lavric, cu un ciocan în cap, în mod repetat. Deşi loviturile nu i-au pus femeii direct în pericol viaţa, procurorii au invocat intenţia, modul în care s-a petrecut agresiunea - lovituri de ciocan în cap, pentru a-i reţine infracţiunea de tentativă de omor.

La vremea respectivă, soţia sa a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a primit îngrijiri medicale, după care a fost externată şi a trăit încă cinci ani alături de soţul ei. A dispărut fără urmă în aprilie 2005. Două luni mai târziu, avea să dispară şi Ramona Iordache (18 ani atunci), tânără cu care Vasile Lavric avea un copil în urma unei relaţii extraconjugale.

După cele două dispariţii misterioase, mama fetelor le-a povestit poliţiştilor şi despre o altă fată de-a ei, Iuliana, pe care nu a mai văzut-o din 1995, de când tânăra avea doar 16 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Lavric s-a întors acasă. Arestul preventiv a fost înlocuit cu arestul la domiciliu.
 Vizualizări articol: 1780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Vasile Lavric s-a întors acasă. Arestul preventiv a fost înlocuit cu arestul la domiciliu1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei