Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 sep 2014 - Anul XIX, nr. 203 (5712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din fonduri europene

Primarul Sucevei a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a zece străzi, precum şi a podului şi a pasajului CFR de la Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful municipalităţii sucevene a semnat ieri ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a zece străzi, precum şi a podului şi a pasajului CFR de la Iţcani, în valoare de aproape 7,5 milioane de euro cu TVA (25.857.000 lei, fără TVA).

Executantul lucrărilor este firma Geprocon Iaşi, care a câştigat licitaţia organizată de Primăria Suceava, după o lungă perioadă de întârziere, cauzată de contestaţii.

Prin acest proiect, urmează să fie modernizate străzile care fac parte din traseul E85 -  Traian Vuia, Cernăuţi, Grigore Alexandru Ghica, dar şi bulevardul George Enescu, Mărăşti, Mihai Eminescu, Plevnei, Calea Unirii, Cuza Vodă şi Universităţii.

Lungimea totală a străzilor propuse spre modernizare este de 8,8 km, urmând să fie modernizate şi trotuarele aferente acestora. Una din cele mai importante componente ale proiectului o reprezintă lucrările de reabilitare şi consolidare a podului de la Iţcani de peste apa Sucevei, precum şi a pasarelei CFR din acea zonă.

„Am dat ordinul de începere a lucrărilor, firma a depus garanţia financiară necesară, acum urmează să stabilim de unde se vor apuca de treabă. Eu aş propune în primul rând strada Universităţii, care ar putea fi finalizată în acest an, dar parţial pot fi începute anul acesta şi alte străzi”, a precizat primarul Sucevei.

Printre străzile care se preconizează a intra în lucru de anul acesta se numără o porţiune din Calea Unirii, cuprinsă între sensul giratoriu din Burdujeni şi fostul Cinema Burdujeni, actual sediu de primărie, strada Grigore Alexandru Ghica, dar şi o porţiune a străzii Cuza Vodă, (zona fostei Fabrici de ouă).

„Foarte important este să demarăm lucrările de consolidare şi reabilitare la podul de peste apa Sucevei şi la pasajul CFR de la Iţcani, pentru că acestea au o mare complexitate şi se vor întinde cu siguranţă pe o perioadă mai mare de timp”, a mai spus primarul Ion Lungu.

În ciuda faptului că desemnarea unui câştigător al licitaţiei a fost întârziată de contestaţii, lucrările trebuie finalizate anul viitor, când expiră termenul limită de acordare a finanţărilor europene pentru axa de finanţare în cadrul căreia au fost accesate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Sucevei a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a zece străzi, precum şi a podului şi a pasajului CFR de la Iţcani.
 Vizualizări articol: 1553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul Sucevei a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a zece străzi, precum şi a podului şi a pasajului CFR de la Iţcani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aloo... primaria? trimis de
( 2 sep 2014, 13:52:38
eu credeam ca primarul a dat ordin pt strangerea cainilor vagabonzi care umbla pe strazi, asa cum a promis pana la inceperea noului an scolar.. !!! o sa.ti creasca nasu ca lui pinochio

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei