Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 sep 2014 - Anul XIX, nr. 203 (5712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Petrecere de majorat cu final tragic

Dramatismul unui destin frânt la 18 ani: A trecut pe lângă casă, însă a decis în ultimul moment să nu coboare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Destinul fetei în vârstă de 18 ani din Vatra Dornei care a murit într-un accident rutier în timp ce se întorcea de la petrecerea de majorat a unui coleg, dramă petrecută în noaptea de vineri spre sâmbătă a săptămânii trecute, a fost marcat de o decizie banală, care, însă, în cazul ei s-a dovedit a face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Apropiaţii au mărturisit că Oana Roşu, care se afla într-un autoturism condus de un tânăr de 18 ani şi se întorcea de la o pensiune din Şaru Dornei, a trecut pe lângă casa ei din Vatra Dornei, unde intenţiona să coboare. În ultimul moment însă a luat însă decizia de a face o plimbare până la Iacobeni, acolo unde a coborât unul din colegii săi, care se afla în maşină. Pe drumul de întoarcere de la Iacobeni spre Vatra Dornei avea să se petreacă tragedia care a dus la moartea tinerei.

 

„Ea vroia să coboare, dar până la urmă a zis că merge până la Iacobeni să-l conducă pe coleg şi vine înapoi”

Cumplita dramă s-a consumat în jurul orei 2.30, pe strada Argestru, la intrarea în municipiul Vatra Dornei dinspre Iacobeni. La volanul unui autoturism Opel Tigra se afla Costel Mitocaru, în vârstă de 18 ani, din Panaci, posesor de permis de conducere de numai o lună de zile.

În dreapta şoferului era OanaRoşu, tânăra care a murit, în timp ce pe bancheta din spate mai erau doi tineri, un băiat şi o fată, de 17 şi 18 ani, ambii tot din Panaci. Un al cincilea pasager a coborât la Iacobeni, înainte de a se petrece accidentul.

Cei cinci petrecuseră vineri seară la o pensiune din Şaru Dornei, la majoratul unui coleg de la Liceul „Ion Luca” din Vatra Dornei. De la Şaru Dornei au ajuns în Vatra Dornei, unde în mod normalOana Roşu urma să coboare.

„Ea vroia să coboare, dar până la urmă a zis că merge până la Iacobeni să-l conducă pe coleg şi vine înapoi”, a mărturisit Olivia Agatiş, o vecină care venise la locul tragediei pentru a aprinde o lumânare pentru sufletul Oanei.  

 

Nenorocirea s-a petrecut din cauza vitezei şi a lipsei de experienţă în condus

Din ancheta poliţiştilor de la Biroul Rutier Vatra Dornei rezultă că şoferul circula cu viteză excesivă şi, la intrarea într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra volanului.

Surse din rândul anchetatorilor au mărturisit că tânărul şofer a declarat că „a prins” pietrişul de pe acostamentul drumului în curbă, moment în care s-a panicat şi a frânat. Din acel moment Opelul Tigra nu a mai putut fi controlat. Maşina s-a lovit violent de scheletul unui panou publicitar şi apoi s-a răsturnat pe cupolă.

 

S-ar mai fi transformat accidentul într-o tragedie dacă nu era panoul publicitar abandonat ? 

Panoul publicitar este practic abandonat la marginea DN 17, de aproximativ zece ani, astfel că va fi aproape imposibil de stabilit cui a aparţinut.

De altfel, mulţi dintre oamenii care stau în zona în care a avut loc accidentul spun că dacă acel panou abandonat nu ar fi fost la marginea drumui, fata ar fi trăit acum. Această supoziţie nu este deloc deplasată, având în vedere că ceilalţi trei pasageri au ieşit din maşină pe picioarelor lor, iar autoturismul s-a lovit de panou chiar în dreptul locului din dreapta faţă, pe care se afla Oana Roşu. Cât despre viteza cu care circula şoferul, poliţiştii nu au putut preciza oficial deocamdată decât că acesta rula cu viteză excesivă. Viteza exactă urmează să fie aproximată în urma unor expertize de specialitate.

Şoferul în vârstă de 18 ani va fi judecat pentru infracţiunea de ucidere din culpă. El este cercetat în stare de libertate. În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că şoferul nu consumase alcool.

 

Visul Oanei era să urmeze Academia de Poliţie

Florin Roşu, tatăl fetei care a murit, şi-a găsit cu greu puterea de a spune câteva cuvinte despre fiica sa.

„Dorinţa ei era să dea la Academia de Poliţie, se dezvoltase fizic de la an la an şi îşi dorea mult să ajungă acolo. În noaptea respectivă s-au spulberat toate visele şi tot ce a fost mai de preţ şi mai de valoare pentru noi”, a spus gâtuit de durere tatăl îndoliat.

Oana împlinise 18 ani în luna ianuarie a acestui an şi urma să înceapă clasa a XII-a la Liceul „Ion Luca” din Vatra Dornei, unde învăţa. Tânăra a postat pe reţeaua de socializare Facebook o poză de la majoratul la care petrecuse vineri noapte, chiar cu câteva ore înainte de tragedie. Aceasta se declara fericită şi bucuroasă că petrece alături de colegii săi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dramatismul unui destin frânt la 18 ani: A trecut pe lângă casă, însă a decis în ultimul moment să nu coboare.
 Vizualizări articol: 12921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Dramatismul unui destin frânt la 18 ani: A trecut pe lângă casă, însă a decis în ultimul moment să nu coboare2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Panoul vinovat trimis de
( 2 sep 2014, 11:51:09
Haideți, dați acum vina pe panoul publicitar... pe pietrișul de la marginea drumului... pe drumul care ar fi trebuit să fie cu 20 de metri mai lat, cu patru benzi pe sens și fără nicio curbă. Dați vina pe orice, numai pe șofer nu.
1.1  RE: Panoul vinovat trimis de
( 2 sep 2014, 12:24:07
Daca esti prost macar taci din gura.
Nu a spus nimeni ca soferu e nevinovat fraiere dar in ce tari civilizate ai fost tu si ai vazut pe marginea drumului tot felul de constructii ilegale?
Doar atat se spune in articol ca daca nu ar fi existat fieratania aia a nimanui si fara nici o utilitate copilul ala ar fi avut o sansa sa scape cu viata.
Asa ca treci la culcare poate iti mai revii...
1.2  RE: Panoul vinovat trimis de
( 2 sep 2014, 19:28:12
Depinde a cui fiu este soferul incostient, sau ce neamuri are beizadeaua respectiva, ca prea il apara toti. O sa ii dea cu suspendare si peste trei ani va fi reabilitat, putand ocupa astfel un post caldut.
2.   ... trimis de
( 2 sep 2014, 12:57:42
Drumuri pentru carute , soferi imbecili si inconstienti asta-i Romania
3.   Se intampla prea des trimis de
( 2 sep 2014, 17:46:13
Exista aplicatii android GPS care te anunta cand membri familiei se afla intr-o masina care a depasit viteza legala. Instalati astfel de aplicatii ca sa va paziti copii si sa-i puteti corecta pana la astfel de evenimente nefericite.

Pana la 25000 km inca inveti, te acomodezi cu masina, nu esti sofer adevarat .

3.1  RE: Se intampla prea des trimis de
( 2 sep 2014, 19:37:41
Apropos cica numa 5 sau 6 la suta din chitibusurile telefoanelor "inteligente" sant folosite. Dau "prostanii " bani sau iau pe credit oglinjoare de cateva "meleoane" numa bune sa ajute la arajat freza.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei