Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 sep 2014 - Anul XIX, nr. 203 (5712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Interes pentru lectură

300 de copii, implicaţi în activităţile proiectului “Bibliovacanța”, la Todireşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 300 de copii au fost implicaţi în această vară în activităţile proiectului “Bibliovacanța”, câştigat de Biblioteca Comunei Todirești, din partea Fundației „Mereu aproape”. Biblioteca Comunei Todirești a primit prin acest proiect 2.000 de cărți, 500 dintre acestea fiind oferite drept premiu copiilor care au participat la activitățile din cadrul acestui proiect. Bibliotecara Cecilia Rîpan ne-a spus că este  al doilea an de Bibliovacanță la Biblioteca Comunei Todirești.

„Ne-am bucurat şi în acest an de interesul și participarea a sute de copii și adolescenți și de excelente colaborări cu voluntari și dascăli. În timpul vacanței de vară, desfășurăm numeroase și variate activități, în care este imposibil să nu te regăsești și de care să nu te simți atras”, a completat Cecilia Rîpan.

Biblioteca Comunală Todirești, Consiliul Local Todirești, în parteneriat cu Biblioteca Județeană I.G. Sbiera Suceava, organizatorii proiectului „Bibliovacanța”, au dispus ca în cadrul proiectului să se desfășoare o serie de activități precum „hand-made” sau „bagajul meu de cunoștințe generale”. Nici mişcarea nu a fost uitată, handbalul, fotbalul şi plimbările instructive în natură, dar şi dansul, fie el popular sau sportiv, fiind puncte de atracţie pentru micii participanţi. Spiritul de echipă s-a consolidat prin noi acţiuni ale voluntarilor care au mers atât în drumeții, cât și cu microbuzul școlar în localitățile din comuna Todirești, în Sârghești, Părhăuți, Costâna, Soloneț. Voluntarii au desfășurat Campania de informare și promovare a proiectului “Bibliovacanța”. Toate cursurile, deosebit de interesante și atractive, au fost susținute de studenți și elevi voluntari.

 

Cărţi pentru elevii participanţi la “Bibliovacanța”

Proiectul a avut ca obiectiv general promovarea și stimularea lecturii în rândul copiilor și a fost structurat pe trei activități principale: „Citește și... dă mai departe”, “Cartea versus Filmul” și “Hai să-ți citesc !”. La desfășurarea proiectului au participat bibliotecara Cecilia Rîpan, primarul comunei Todireşti, Vasile Avram, profesoara de limba română Alina Dănilă, învățători din comuna Todirești, părinți și în jur de 300 de copii. Cecilia Rîpan a mai spus că „faptul că au participat copii într-un număr foarte mare arată că activitățile de vacanță de acest gen sunt gustate de elevi poate pentru că nu există alte posibilități de recreere și de petrecere a timpului liber. Activitatea <Cartea versus filmul> a presupus vizionarea unui film. La sfârșitul vizionării copiii au trebuit să rezolve aritmografe, triverbe, rebusuri care aveau legătură cu filmul vizionat. Cei mai isteți au câștigat câte o carte drept premiu. <Hai să-ți citesc!>, o activitate interesantă, desfășurată în aer liber, a presupus lecturarea unor povești de către copii mai mari celor mici, care nu știu încă să citească. La final, elevii au avut de realizat fișe de lectură, atât pentru ei, cât și pentru colegii mai mici, primind cărți drept premiu. Și cititul cărților a fost stimulativ pentru copii, deoarece, după ce au complet fișele de lectură, au fost premiați. Astfel, în funcție de complexitatea lecturii, de la două până la patru fișe completate, primeau câte o carte drept recompensă, îmbogățindu-și astfel  biblioteca personală”.

Profesoara Lidia Loredana Seserman, mamă a două eleve care au participat în această vară la activităţile proiectului “Bibliovacanța” de la Todireşti, ne-a spus că „aceste activităţi au fost binevenite, fetele mergând aproape zilnic la bibliotecă, citind în permanenţă şi completând fişe de lectură. La final, împreună, şi-au îmbogăţit biblioteca personală cu 24 de cărţi”. Pe 28 august, în sala de sport a comunei Todirești, într-un cadru festiv, bibliotecara Cecilia Rîpan a organizat festivitatea de premiere a copiilor participanți la activități. Aceștia au prezentat în fața părinților, a cadrelor didactice, a colegilor și voluntarilor un mic spectacol și portofolii cu lucrări realizate în cele două luni de vacanță. Elevii au fost premiați cu cărți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 300 de copii, implicaţi în activităţile proiectului “Bibliovacanța”, la Todireşti.
 Vizualizări articol: 1368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
300 de copii, implicaţi în activităţile proiectului “Bibliovacanța”, la Todireşti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei