Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 sep 2014 - Anul XIX, nr. 202 (5711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consecinţe

Peste 600 de familii nevoiaşe din judeţ, sărăcite de elevii chiulangii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

615 familii sucevene au rămas fără un ajutor financiar primit de la stat. Este vorba despre alocaţia de susţinere a familiei, o formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse sau monoparentale, care este condiţionată de frecventarea şcolii de către copiii acestora.

Cele peste 600 de familii din judeţ au rămas fără acest ajutor bănesc în urma absenţelor numeroase cumulate de propriii copii, în cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2013-2014.

Cei afectaţi de numărul mare de absenţe nemotivate înregistrat de elevi la şcoală vor primi alocaţia abia după şase luni de la sistarea acesteia.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie Socială Suceava, cea mai mică alocaţie suspendată a fost de 33 de lei, cuantumul celei mai mari ridicându-se la suma de 260 de lei. Aceştia au mai transmis că este suficient ca doar unul dintre copiii unei familii cumuleze peste 20 de absenţe nemotivate pentru ca plata alocaţiei să fie întreruptă vreme de jumătate de an. 

În decursul primului semestrul al anului şcolar trecut, pentru 419 familii ai căror copii au acumulat mai mult de 20 de absenţe nemotivate s-a luat măsura suspendării alocaţiilor de sprijin pentru jumătate de an.

Faţă de anul şcolar 2012-2013 se evidenţiază o creştere a numărului de alocaţii „tăiate”. În al doilea semestru al anului şcolar 2012-2013, a fost întreruptă plata a 510 alocaţii, iar în primul semestru, 297 de alocaţii au fost sistate.

Situaţia absenţelor înregistrate la şcoală de elevii suceveni este transmisă Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Intervenţie Socială (AJPIS) de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, AJPIS gestionând aceste indemnizaţii.

 

Peste 13.000 de beneficiari în întreg judeţul

La nivelul judeţului sunt 13.358 de beneficiari ai alocaţiei de susţinere a familiei. Potrivit legii, „aceasta reprezintă o formă de sprijin pentru familiile cu venituri mici care au în creştere copii în vârstă de până la 18 ani”, de ajutorul de la stat beneficiind şi familiile monoparentale.

Cuantumul acestei indemnizaţii este stabilit diferenţiat, în funcţie de veniturile familiei şi numărul de copii.

„Alocaţia are drept scop completarea veniturilor familiilor în vederea asigurării unor condiţii mai bune pentru creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor, precum şi stimularea frecventării de către copiii de vârstă şcolară, aflaţi în îngrijirea familiilor cu venituri reduse, a cursurilor unei forme de învăţământ”, se arată în lege. 

Alocaţia se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 600 de familii nevoiaşe din judeţ, sărăcite de elevii chiulangii.
 Vizualizări articol: 1536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Peste 600 de familii nevoiaşe din judeţ, sărăcite de elevii chiulangii4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei