Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2014 - Anul XIX, nr. 201 (5710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Recrutări în cadrul primei şcoli dedicate în exclusivitate copiilor şi adolescenților supradotați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Gifted Education a început selecția, până în data de 30 septembrie 2014, pentru Școala de Excelență, prima școală dedicată în exclusivitate copiilor supradotați (4-13 ani) și adolescenților cu abilități înalte (13-18 ani).

Selecția constă într-o serie de teste internaționale, o evaluare comportamentală și interviuri, pentru copiii de peste 5 ani, iar pentru grupa 4-5 ani, selecția constă într-un test internațional și un interviu. Odată admiși la Școala de Excelență, copiii vor beneficia de un conținut avansat al curriculei, de folosirea de metode de învățare accelerată și învățare rapidă, de utilizarea abilităților înalte de gândire, a gândirii critice, globale, implicarea tuturor inteligențelor multiple și a tuturor simțurilor în învățare, învățarea prin dezbatere, dialog, grupuri de discuție și centrarea educației pe practică, în proporție de 90%. Înscrierile se pot face pe website-ul www.giftededu.ro.

 

Proiect amplu de susţinere a copiilor supradotaţi

Programul academic face parte din cel mai amplu proiect realizat în România, de susținere a copiilor supradotați, și a fost lansat în țara noastră în 2010. În același an, 835 de copii din România au fost testați în cadrul Proiectului Pilot de Testare a Inteligenței copiilor la nivel internațional, iar 40% dintre aceștia (338 de copii) au fost identificați cu intelect superior. Totodată, același studiu a arătat că 63% din participanții la testarea internațională au obținut scoruri ce îi situează în primii 5-10% dintre copiii de aceeași vârstă, ceea ce denotă un intelect de nivel superior sau capacități intelectuale peste medie. Procentul este cu atât mai important cu cât acesta semnalizează nevoia educației diferențiate și a unor politici educaționale care să susțintă valorificarea potențialului înalt al acestor copii.

În acest an, datorită numeroaselor solicitări primite, Centrul Gifted Education a lansat și primul program academic pentru adolescenții supradotaţi. Aceștia vor avea posibilitatea să-și dezvolte capacitățile de autocunoaștere, de conștientizare a propriului potențial, să-și dezvoltate capacitatea de interacțiune pozitivă, dar și capacitatea de autoasumare a responsabilităților sociale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recrutări în cadrul primei şcoli dedicate în exclusivitate copiilor şi adolescenților supradotați.
 Vizualizări articol: 2165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Recrutări în cadrul primei şcoli dedicate în exclusivitate copiilor şi adolescenților supradotați5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei