Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 aug 2014 - Anul XIX, nr. 199 (5708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examen

Număr mare de absenți la cea de-a doua probă scrisă a bacalaureatului din toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidaţii de la cea de a doua sesiune a bacalaureatului din acest an au susţinut, ieri, cea de-a doua probă scrisă a examenului, respectiv proba la matematică sau istorie, în funcţie de profilul pe care l-au urmat în anii de liceu. 

Din cei 1.181 de absolvenţi ai ciclului liceal înscrişi pentru a susţine testarea de miercuri a examenului, 280 au absentat.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Suceava, „spre deosebire de prima probă a celei de-a doua sesiuni a examenului, când un elev a fost eliminat pentru fraudă, la această probă nu s-au înregistrat incidente”.

Atât la matematică, cât şi la istorie, subiectele variantei extrase (varianta cu numărul 7) au fost structurate pe trei cerinţe mari, fiecare având mai multe subpuncte.

Elevii care au susţinut proba obligatorie la istorie au primit la primele două subiecte două texte la prima vedere despre Ţara Românească şi Moldova pe baza cărora au avut de răspuns la mai multe cerinţe.

La subiectul al treilea candidaţii au avut de redactat un eseu despre România în secolul XX, referindu-se la constituţiile dinainte de 1989 şi la Constituţia din 1991, precum şi la naţionalizarea din perioada comunistă.

La fel ca anul trecut, elevii care au susţinut proba scrisă la matematică au primit subiecte diferenţiate, unele adaptateprofilului real (cu un grad de dificultate mai mare) şi unele adaptate profilului uman.

Această măsură a fost aplicată începând cu 2013 din cauza procentelor mici de promovare la matematică obţinute de către elevii care nu sunt de la profil real.

 

Încă o probă pentru candidaţii de la bac

Sesiunea august - septembrie continuă mâine cu proba la alegere a profilului şi specializării. La testare s-au înscris 1.157 de candidaţi suceveni, cei mai mulţi optând pentru biologie şi geografie. Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 - 16.00. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza între 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr mare de absenți la cea de-a doua probă scrisă a bacalaureatului din toamnă.
 Vizualizări articol: 1065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Număr mare de absenți la cea de-a doua probă scrisă a bacalaureatului din toamnă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei