Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 aug 2014 - Anul XIX, nr. 199 (5708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Nesimţire

Nordik Skate Park, la un pas de a fi transformat într-o groapă de gunoi de 600.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul spaţiu de agrement pentru tinerii pasionaţi de sporturile pe role ori pe biciclete, Nordik Skate Park Suceava, este pe cale să se transforme într-o groapă de gunoi modernă, în valoare de 600.000 de lei.

Asta datorită celor care atunci când merg acolo, să se distreze, au „grijă” să lase ceva în urma lor, să se vadă că au fost acolo: sute de mucuri de ţigări, zeci de pachete de ţigări, golite, aruncate în toate direcţiile, pet-uri de bere şi de la băuturi energizante, ambalaje de la produse alimentare.

Pentru cei care merg să se antreneze acolo dimineaţa ori pur şi simplu să vadă cum arată investiţia de 600.000 de lei realizată de municipalitate, singura de acest gen din judeţ, imaginea este cruntă.

 

Loc de mâzgălit pereţii

Pereţii de beton, care ar fi trebuit să fie decoraţi în culori vii de către pasionaţii de graffiti, cărora li s-a dat mână liberă să îşi demonstreze acolo creativitatea, au devenit „purtătorii” unor mesaje ofensatoare la adresa Poliţiei, mesaje rasiste şi sataniste – între timp acoperite cu var, dar şi a fel de fel de mâzgăleli fără nici un rost.

„Efortul creativ” s-a extins şi pe suprafeţele adiacente, inclusiv transformatorul de energie electrică din faţa Patinoarului Areni. Există şi câteva exemple reuşite de graffiti, care dau o imagine mai veselă betoanelor din parc, dar acestea sunt foarte puţine.

 

Buncăre de gunoi neutilizate

Imaginea este completată, zilnic, de mormanele de gunoaie, majoritatea resturi de ambalaje, care sunt abandonate de cei care se folosesc de acest spaţiu de divertisment, în special după-amiaza, până târziu în noapte.

Deşi au buncăre de gunoi amplasate la intrarea în parc, înspre sediul CEC, mulţi dintre cei care vin să se antreneze acolo şi depun mult efort pentru a reuşi să facă scheme complexe nu mai găsesc energia necesară să mai ajungă cu gunoiul până la spaţiul de depozitare.

Aşa se face că un spaţiu modern, care a fost solicitat cu insistenţă de numeroşi tineri, ca o dovadă de civilizaţie a oraşului, riscă să devină una din zonele care demonstrează mai degrabă lipsa de civilizaţie a unora dintre noi.

Noua investiţie a municipalităţii nu este prinsă în atribuţiunile societăţii de salubrizare a Sucevei, încât, de voie, de nevoie, cei de la Direcţia Domeniului Public s-au apucat să facă curat acolo, să strângă deşeurile şi să măture gunoiul de pe cei aproape 2.500 de mp ai Nordik Skate Park, dar numai după ce îşi termină îndatoririle din alte zone.

 

Experiment – cum ar arăta Skate Park-ul dacă nu ar face alţii curat acolo

Dacă nu s-ar mai face curat acolo câteva zile, ori o săptămână, Skate Park-ul ar deveni inutilizabil pentru rolleri şi bikeri, care s-ar împiedica de propriile gunoaie şi nu ar mai avea cum rula pe suprafaţa betonată cu sute de obstacole, în principal ambalaje de fel de fel.

Fără întreţinere zilnică, „Groapa” - unul dintre elementele de dificultate create pentru cei pasionaţi de sporturile pe role şi de BMX, s-ar transforma rapid într-o piscină în aer liber, ori într-un imens lighean cu apă de ploaie, care nu se va putea scurge din cauza ambalajelor aruncate acolo şi care pot bloca gurile de scurgere.

Poate că măcar o perioadă, ca un experiment, cei care vin să îşi petreacă timpul liber acolo ar trebui lăsaţi să se autogospodărească, încât, în loc să se antreneze printre gunoaiele lăsate de ei în urmă, vor avea mai multă grijă ca atât ei, cât şi alţii, care vin acolo să-i privească ori să le facă galerie să lase curat în urmă.

Desigur, nu ar strica nici montarea unor coşuri de gunoi suplimentare, pe lateralele suprafeţelor betonate, pentru comoditatea celor care nu vor să se deplaseze câţiva metri în plus, pentru a ajunge la buncărele din colţul Skate Park-ului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nordik Skate Park, la un pas de a fi transformat într-o groapă de gunoi de 600.000 de lei.
 Vizualizări articol: 8077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 6 voturi
Nordik Skate Park, la un pas de a fi transformat într-o groapă de gunoi de 600.000 de lei4.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lunguletu trimis de
(28 aug 2014, 12:11:22
Nordik Skate Park era singurul lucru ce ne lipsea in Suceavea.
2.   ... trimis de
(28 aug 2014, 12:18:49
Cateva camere video, cateva amenzi aplicate parintilor si se va rezolva.
Mai exista posibilitatea unui jandarm cu baston, dar asta ar incalca drepturile copiilor de a fi nesimtiti. Cu alte cuvinte, te vei trezi cu parintii scandalizati pentru ca plodul lor a luat cateva bastoane la fund pentru ca a aruncat tigara si cutia de bere pe jos. Ca sa eviti acest lucru, chemi parintele respectiv, ii arati filmarea video, si apoi il pui sa platesca o amenda pentru ceea ce a facut progenitura lui. Urmarea... o ghiciti.
Eventual cateva camere video on-line ca parintii sa-si vada de acasa beizadelele.
Solutii sunt, dar cine sa le gaseasca ?
3.   Comentariu trimis de
(28 aug 2014, 12:35:32
parcul asta ar fi el ok daca ar avea mai multe cosuri pentru gunoi si daca tinerii din ziua de azi ar fi putin mai responsabili. dar problema este alta, pe langa scoala de arte si patinoar apoi pe langa niste garaje si poti ajunge pe straduta de la liceul economic....pe aceea aleea mergeam si eu acu 25 de ani sa ajung la gradinita de langa liceul economic.....este la fel si in ziua de azi ba chiar mai rea atunci cand ploua......si nu cred ca e singura din suceava.....deci domnule ''gospodar'' de la Prelipca si domnilor viceprimari dornici de afirmare.....faceti ceva util pt oraselul asta!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4.   Imaginea RO trimis de
(28 aug 2014, 21:04:49
Cam asta e imaginea Romaniei - in general.
5.   Lipsa de experinta si de bun-simt... trimis de
(28 aug 2014, 23:00:55
Ok, hai sa vedem ce avem in fata noastra: un skatepark gri, culoare care reprezinta lipsa de viata, construit cum este el cu intarzieri, dar care ulterior nu ii mai pasa nimenui de el. Deci, primaria acesta a tintit numai atat de sus, adica sa il construiasca si in rest nu le mai pasa. Aici trebuia dusa munca la BUN SFARSIT! Adica sa asigure ca e curatat si ingrijit precum si securitate.

In al doilea rand, voi macar stiti cine se joaca acolo? Stiti macar? Copii, normal. Copii care nu le place autoritate, nu le place sa fie controlati, le place sa fie nedisciplinati. Ce sa faca? Parcul aia ii atrage numai deoarece e practic, in rest e lipsit de viata si normal ca nu il respecta. Si normal ca nici nu sunt disciplinati de autoritati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei