Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 aug 2014 - Anul XIX, nr. 199 (5708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimbare radicală

Judecătorii au decis să-l trimită în arest la domiciliu pe rădăuţeanul Vasile Lavric

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizie surprinzătoare luată ieri de magistratul care judecă dosarul tentativei de omor care-l priveşte pe rădăuţeanul Vasile Lavric. Judecătorul a pus în discuţie din oficiu înlocuirea măsurii privative de libertate din raţiuni umanitare.

După ce a invocat presiunea mediatică şi a precizat că dosarul nu-şi poate urma cursul în condiţiile în care Vasile Lavric nu este prezent la proces din cauza stării de sănătate precare datorate refuzului de hrană în care se află de peste şapte săptămâni, magistratul de caz a pus în discuţie înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.

Procurorul de caz s-a opus şi a precizat că Vasile Lavric a ajuns în această stare prin propria voinţă şi nu din alte motive. În schimb, cei doi apărători pe care rădăuţeanul îi are au achiesat la iniţiativa judecătorului, cerând înlocuirea arestului preventiv fie cu arestul la domiciliu, fie cu măsura controlului judiciar.

Ieri după-amiază, ceea ce era de aşteptat s-a şi întâmplat: Vasile Lavric va fi judecat în arest la domiciliu. Totuşi, decizia de ieri nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava. Mai exact, Vasile Lavric va fi eliberat din arest preventiv doar dacă magistraţii de la Curtea de Apel Suceava vor menţine soluţia de ieri.

Dacă măsura arestării preventive va fi înlocuită cu cea a arestului la domiciliu, Vasile Lavric trebuie să respecte anumite măsuri, cum ar fi: să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu Nicoleta Lavric sau cu membrii familiei acesteia şi nici cu  o serie de martori, printre care şi mama celor trei fete dispărute.

 

Lavric, în greva foamei de 46 de zile

Cezar Corneliu Crăciunescu, unul dintre avocaţii care l-au reprezentat ieri în instanţă pe Vasile Lavric, este de părere că decizia luată la Tribunalul Suceava este una corectă.

„Starea de sănătate a clientului meu s-a deteriorat serios, iar o asemenea măsură se impunea la modul cel mai serios. Din punctul meu de vedere este un dosar fabricat, pentru o faptă de acum 14 ani. Nu există o plângere a părţii vătămate, cu care a mai convieţuit încă 5 ani din momentul presupusei agresiuni. Nu încape nici o îndoială că în dosar nu sunt probe, iar cât priveşte pericolul social mă întreb unde poate fi acesta după 14 ani. E clar că totul a pornit de la fosta soacră”, a declarat avocatul Cezar Crăciunescu.

Trebuie spus că la termenul de judecată de ieri Vasile Lavric nu a fost prezent. Avocaţii săi au precizat că bărbatul nu a putut fi adus în faţa instanţei deoarece starea sa de sănătate nu permite să fie transportat, aşa cum rezultă şi din actele medicale trimise la dosar de reprezentanţii Penitenciarului Spital Târgu Ocna.

Vasile Lavric a fost transferat la Târgu Ocna în urmă cu mai bine de o săptămână, după ce a acuzat probleme medicale din cauza faptului că se află în greva foamei de 46 de zile. El a avut nevoie de îngrijiri medicale în timp ce se afla în Penitenciarul Botoşani, şi pentru că a refuzat internarea în spital reprezentanţii administraţiei penitenciarelor au dispus transferul său într-o unitate spitalicească din această structură.

 

Procesul de la Suceava, perturbat de problemele de sănătate ale lui Vasile Lavric

Termenul de ieri al procesului de la Tribunalul Suceava nu este primul la care Vasile Lavric lipseşte. În alte două rânduri acestuia i s-a făcut rău în timp ce se afla în boxa arestaţilor de la demisolul Palatului de Justiţie, fiind transferat la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava pentru a fi îngrijit medical.

De fiecare dată bărbatul a preferat să plece înapoi în penitenciar, refuzând internarea. Vasile Lavric a intrat în greva foamei încă de la începutul lunii iulie, susţinând că acesta este modul său de a protesta faţă de abuzurile la care este supus. El consideră toată ancheta un simulacru şi se declară nevinovat, precizând că totul este o răzbunare a fostei soacre.

Vasile Lavric este judecat la Tribunalul Suceava pentru o tentativă de omor comisă în urmă cu 14 ani împotriva Nicoletei Lavric, fostă Iordache, una dintre cele trei surori dispărute fără urmă.

Procurorii susţin că, în noiembrie 2000, Lavric şi-a lovit soţia de atunci, Nicoleta Lavric, cu un ciocan în cap, în mod repetat. Deşi loviturile nu i-au pus femeii direct în pericol viaţa, procurorii au invocat intenţia, modul în care s-a petrecut agresiunea - lovituri de ciocan în cap, pentru a-i reţine infracţiunea de tentativă de omor.

La vremea respectivă, soţia sa a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a primit îngrijiri medicale, după care a fost externată şi a trăit încă cinci ani alături de soţul ei. A dispărut fără urmă în aprilie 2005. Două luni mai târziu, avea să dispară şi Ramona Iordache (18 ani atunci), tânără cu care Vasile Lavric avea un copil în urma unei relaţii extraconjugale.

După cele două dispariţii misterioase, mama fetelor le-a povestit poliţiştilor şi despre o altă fată de-a ei, Iuliana, pe care nu a mai văzut-o din 1995, de când tânăra avea doar 16 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorii au decis să-l trimită în arest la domiciliu pe rădăuţeanul Vasile Lavric.
 Vizualizări articol: 1791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Judecătorii au decis să-l trimită în arest la domiciliu pe rădăuţeanul Vasile Lavric5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Procurorii din Radauti... trimis de
(29 aug 2014, 21:47:17
Da astia s procurorii din Radauti..tentativa de omor pe zvonuri..fratele meu a fost pandit , atacat noaptea, lovit cu o bata de baseball in cap , 35 zile ingrijiri medicale si nu s a intamplat nimic..ani intregi a umblat sa si dovedeasca trauma... nu le pasa domnilor de oameni...sunt fara constiinta...fara onoare si caracter..doar banii...intr o zi se vor termina toate si ptr ei...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei